Dugoročan rezultat

Sjaj koji traje mjesecima: Sve što trebate znati prije nego što se odlučite za trajno ravnanje kose

Brazilsko tretiranje kose jedan je od najpopularnijih tretmana za dugotrajno svilenkastu frizuru, a prije konačne odluke važno je detaljno se educirati.

Recepti za dugotrajno ravnu i sjajnu kosu danas su jednostavniji no ikad, a ako se odlučite na tretiranje keratinom, frizera ćete morati posjetiti tek nekoliko puta godišnje. Za dugoročan rezultat najčešće je zaslužan keratin, protein koji se prirodno pojavljuje u kosi i noktima, a ključan je za zdravlje i sjaj kose. No, peglanje, sušenje i bojenje kose veoma agresivno djeluju na naš prirodni keratin, a tretman brazilskog ravnanja uspješno regenerira suhu i ispucalu dlaku, ravna kosu te joj vraća život i sjaj. Sam tretman traje oko dva sata, a podrazumijeva proces pripremanja, pranja i djelomičnog sušenja kose. Na djelomično osušenu kosu nanosi se keratinska smjesa koju je potrebno "upeglati" na visokoj temperaturi kako bismo postigli željeni efekt.

Riječ je o načinu ravnanja kose koji je znatno manje štetan od ostalih - keratinski tretmani ne čine promjene u stukturi kose, a potrebno ih je ponavljati svakih tri do devet mjeseci. No, unatoč odličnom efektu, ovakav tretman zahtijeva stručnost, a u nastavku donosimo nekoliko savjeta koje biste trebali znati prije konačnog odluke o ovakvom tretmanu.

image

Kosu tretiranu keratinom treba posebno njegovati pa se raspitajte kod svog frizera kako to činiti.

SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Isprobala sam novi brend prirodne kozmetike na bazi kamilice i makadamije: Gel za umivanje posve me oduševio

  • Kovrčavu kosu iznimno je teško izravnati

Svaka znatna promjena zahtijeva intenzivniji tretman, pa tako ni keratinsko peglanje neće biti dovoljno da izravna potpuno kovrčavo kosu. Odnosno, za rezultat koji podrazumijeva takvu promjenu u strukturi kose, potreban je keratinski tretman s formaldehidom, kemikalijom koja može biti izuzetno opasna za dišni sustav. Iako su ozbiljne posljedice rijetke, vodite računa da prostorija u kojoj se radi keratinski tretman ima dobru ventilaciju.

  • Izbjegavajte sulfate

Natrijev klorid iznimno je invazivan za keratin, što znači da nakon ovog tretmana treba izbjegavati kupanje u moru i bazenu, no još važnije je pronaći odgovarajući šampon bez sulfata kako bi kosa što duže izdržala do sljedećeg tretmana. Dakle, pripazite na sastav proizvoda za njegu kose te izbjegavajte klor i sol jer se kosa u brzom roku može vratiti u staro, neželjeno stanje.

  • Tretman keratinom može biti bolji za kosu nego svakodnevno peglanje

Svakodnevno peglanje kose jedna je od najgorih stvari koje možemo priuštiti svojoj kosi. Stoga, iako podrazumijeva visoke temperature, keratinski je tretman potrebno ponoviti svakih nekoliko mjeseci, što je svakako bolje od izlaganja kose visokim temperaturama svaki dan, a pegla vam nakon njega svakako više neće biti potrebna.

image

Riječ je o načinu ravnanja kose koji je znatno manje štetan od ostalih.

DEPOSITPHOTOS

Čitajte i: Nije mogla ni sanjati takve posljedice covida: Liječnica savjetuje kako spasiti kosu od ispadanja

  • Pripazite na tajming

Ako se odlučite na trajno ravnanje, a želite obojati kosu, najbolje je pričekati barem dva tjedna nakon tretmana kako bi se kosa odmorila. S druge strane, ukoliko vam je kosa bila oštećena bojenjem prije keratinskog tretmana, nema potrebe za strahom - ravnanje keratinom obnavlja kosu i korigira oštećenja dlake. Ipak, prije tretiranja keratinom, dobro je ošišati ispucale vrhove kako bi vaša kosa sjala punim sjajem.

Linker
30. ožujak 2024 19:04