nova frizura

Rezovi za dugo, toplo ljeto: Leonarda Lončar kosu je odrezala zbog zdravstvenog problema

Dizajnerica Leonarda Lončar ošišala se na kratko jer je ‘u duši dječarac‘, a na radikalan potez potaknula ju je i alopecija, pjevačica Mia Dimšić vjerovala je da će joj kratki bob donijeti sreću, a Zendaya je htjela proventilirati vrat.

Dilema "ošišati se ili ne" nije samo znak ženske želje za životnom promjenom (jer, ako ne možeš ništa drugo, mijenjaj barem frizuru!), nego i nagovještaj ljeta. Nema te žene koja dobro podnosi vrućinu ispod duge kose, a većini brzo dojadi neprestano podizanje u rep ili punđu, pričvršćivanje raznim kopčama, gumicama ili trakama.

Da ne govorimo o zahtjevnoj njezi koju ljeti (što zbog UV zraka, što zbog morske vode) iziskuje duga kosa: naravno, i kratku treba propisno njegovati, paziti da boja ne izblijedi i da se vlas ne isuši, ali lakše je sve to držati pod kontrolom kad je riječ o kratkom bobu ili zgodnoj pixie frizuri.

image

Leonarda je novu frizuru promovirala u kampanji za nakit zlatarnice Josef Gjoni.

ANA MRĐEN

Na dječački kratak rez odlučila se zagrebačka dizajnerica Leonarda Lončar, koja kaže da je to zapravo "njeno prirodno stanje" jer se duhom osjeća poput nekog malog dječarca – ali za taj zahvat imala je još jedan bitan razlog.

"Ponovno mi se, nakon 25 godina, aktivirala alopecija. Uslijed stresa koji proživljavam posljednjih mjeseci počela mi je opadati kosa, na pojedinim dijelovima vlasišta mi se baš prorijedila, pa sam shvatila da je najbolje ošišati se na kratko i tako smanjiti opterećenje na korijen kose. Uz to, naravno, koristim i tretmanske ampule", govori Leonarda, koja je novu frizuru promovirala u kampanji za novu kolekciju nakita zagrebačke zlatarnice Jozef Gjoni.

Ti predimenzionirani modeli organskog oblika dizajnirani su baš za nju jer, kako kaže vlasnica zlatarnice Dunja Gjoni, "nitko kao Leonarda ne nosi tako dobro te odvažne komade nakita". A oni posebno dolaze do izražaja upravo na ženama na kojima ne dominira duga kosa.

image

I Lana Klingor odnedavno njeguje dječački sti.

PRIVATNI ALBUM

Čitajte i: Dočekajte ljeto sa stilom: Frizura koju obožavaju slavne dame bit će apsolutni hit sezone

Pixie frizura nije nešto novo u životu Leonarde Lončar. Od rane mladosti je eksperimentirala s dječačkim lookom, koji je izmjenjivala sa ženstvenim fazama (uglavnom poluduge kose), no stalno ju je nešto vuklo da se šiša.

"Nemojte misliti da sam s ovako kratkom kosom uvijek bez brige. Naprotiv, svako jutro se budim čupava jer svaki pramen ide na svoju stranu. Sva sreća da volim nositi kape i šešire, kojima prikrijem bad hair day ako mi se ne da močiti, krotiti i stilizirati", priznaje Leonarda Lončar.

image

Franka Batelić se odvažila na drastičan rez.

PRIVATNI ALBUM

S neposlušnim pramenovima rijetko će imati problema poklonice kratkog boba, koji frizer Ivan Pervan naziva "rez sezone". Ravna linija malo ispod brade – ali šišana tako da prati prirodan rast kose – dobro funkcionira na "ispeglanoj" kosi, stiliziranoj tako da izgleda mokro ili pak valovito. Upravo tu frizuru odabrao je za pjevačicu Miju Dimšić uoči njenog nastupa na ovogodišnjem Eurosongu. U Torino je otputovala s dugim i valovitim bobom, a večer uoči polufinala Pervan ju je ošišao. Nova frizura nije joj, na žalost, donijela sreću na glazbenom natjecanju – ali s njom izgleda bolje nego ikad.

image

Ivan Pervan je kratki bob napravio Miji Dimšić večer uoči polufinala na Eurosongu.

PRIVATNI ALBUM
image

Selena Gomez nosi bob s razdjeljkom po sredini.

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
image

Zendaya s novom frizurom izgleda uzorno.

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Zendaya, koja je dugokosa i čupava bila neodoljiva u serijalu "Euforija", morala je skratiti kosu zbog snimanja filma "Challengers" i s kratkim bobom se pretvorila u pristojnu djevojku iz susjedstva. Nekad je "ispeglan", nekad nehajan (zahvaljujući njenoj prirodno kovrčavoj kosi), ali u svakoj verziji - dobro joj ventilira vrat u vrućim ljetnim mjesecima.

image

Dr. Hauschka šampon za kosu s podnevnim cvijetom, 145,90 kn.

DR. HAUSCHKA
image

Medavita Keratin Miracle zaglađujući šampon, 153 kn, i maska koja omekšava vlakna kose, 225 kn.

MEDAVITA
image

Keune Care Sun Shield linija s esencijalnim mineralima i shea maslacem djeluje kao štit od sunca.

KEUNE
image

Medavita Keratin Miracle maska koja omekšava vlakna kose, 225 kn.

MEDAVITA
image

Medavita Keratin Miracle zaglađujući
šampon, 153 kn.

MEDAVITA
image

Togethair Meet the Sunset proizvoda za zaštitu
i obnovu kose nakon izlaganja suncu sa šamponom, mliječnim uljem i gelom za tuširanje, 208 kn.

TOGETHAIR
image

Schwarzkopf Bonacure Sun Protect linija s
formulom bez sulfata sadrži šampon, 99 kn, višenamjenski fluid za lakše raščešljavanje, 115 kn,
Beach Wave sprej, 115 kn, i masku, 139 kn.

SCHWARZKOPF
image

Emsibeth Thermal Sun Softening šampon s ekstraktima jabuke, limuna i grožđa, 78 kn.

EMSIBETH
image

Ducray Extra Doux dermoprotektivni šampon za često pranje, 67,50 kn.

DUCRAY
Linker
20. travanj 2024 14:28