Ili ih volite ili ne!

Nekima su omražene, dok ih drugi nose kao da nema sutra: ‘Baby šiške‘ se vraćaju na beauty scenu u punom sjaju

Čini se da nam se na velika vrata vraćaju ponovno popularni drastični rezovi kose na kakve se usuđuju samo odvažne žene. Riječ je o trendu posve kratkih šiški koje sve češće viđamo na Instagramu slavnih dama.

Ovu odvažnu frizuru prvo smo primijetili na jednoj od najvećih pop zvijezdi današnjice koja često diktira trendove - Dua Lipi koja se na Instagramu još početkom mjeseca pohvalila "vatrenim" izdanjem za novu kampanju s Versaceom za što je pozirala u bakrenoj boji kose s "mikro šiškama" koje su dodatno naglasile raščupane obrve - koje već neko vrijeme vladaju ljestvicom beauty trendova.

Veliki povratak "baby šiški"

Bio je to samo prvi u nizu pozdrava šiškama koje smo u više navrata prošli, a koje je sada isprobala i zvijezda serije Bridgerton, Phoebe Dynevor koja je "baby bangs" uklopila u mikro bob ledeno plave boje prilikom fotografiranja za časopis Vanity Fair.

Čitajte i: Tko bi se sjetio? Frizer otkrio nevjerojatno jednostavan trik za prikrivanje sijedih

image
Meghan Fox na ovogodišnjoj Met Gali.
STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Trendu je pokleknula i Megan Fox prilikom prvog pojavljivanja na Met Gali u stiliziranim crnim svilenkastim šiškama i dugoj pletenici koja joj je lagano padala po leđima.

Drastični rez na kojeg se rijetke žene usude

U kratkim šiškama napravljenim od vrhova punđe, Lady Gaga je naglasila novu liniju veganske kozmetike svoje tvrtke HausLabs. Tek nekoliko centimetara "šiški" bilo je dovoljno da osvježi izgled pjevačice koja je sitne "zavjese" uparila s visokom punđom, dok je Bella Hadid pozirala u kratkom bobu i upečatljivim šiškama s narančastim vrhovima koje su dodatno naglasile tanke, ali baš poput Dua Lipinih, raščupane obrve.

Čitajte i: Često zaboravljamo, a nužno je za zdravu i sjajnu kosu: Ovo su tri jednostavna prirodna ‘recepta‘ za piling tjemena

Ovaj drastičan rez šiški rezerviran je isključivo za odvažne, a zbog čega su sve navedene dame pozirale u "lažnim" šiškama od periki ili ostatka kose složene da odaje dojam popularnog reza koji se u pravilu nosi otprilike dva centimetra iznad obrva.

Trend koji mijenja "lični opis"

Čelo za ovu frizuru ne smije biti "nisko", niti lice pretjerano okruglo", a izbjegavaju se i kod velikog nosa jer će ga samo naglasiti - rekao nam je jednom prilikom popularni zagrebački frizer Zvonimir Franić dodavši tome kako su idealne kandidatkinje za ovu frizuru žene visokog ovalnog čela i ovalnog lica, a pristajat će i srcolikom ili četvrtastom obliku. I naravno - hrabre žene spremne na trend koji će im potpuno promijeniti "lični opis".

Linker
19. travanj 2024 12:39