Matej Dokić
ŠLJOKICE SU OUT

Lorena Nosić ni u visokoj trudnoći ne propušta manikuru: 'Novi trendovi kao stvoreni su za mene'

Nakon razdoblja šljokica, naljepnica i oslikavanja raskošnih motiva, sada je hit monokromnost ili jednostavna ‘grafika’ na noktima - a novi trendovi su kao stvoreni za TV i radijsku voditeljicu LORENU NOSIĆ koja i u visokoj trudnoći želi lijepe i njegovane ruke.

Kad zvijezde defiliraju crvenim tepihom, naizgled su u prvom planu njihove modne kombinacije, no važan dio “stajlinga” su ruke, odnosno nokti. I na modnim pistama manikura je sitan, ali bitan dio priče - glamurozno dotjerani nokti dekorativni su poput nakita. Upravo se na modnim revijama određuju trendovi u manikuri jer su lakovi važna stavka u industriji ljepote. Svjetske tržišne statistike pokazuju da prodaja boja za nokte neprestano raste, što se tumači teorijom pristupačnog luksuza (affordable luxury). Lakovi su, naime, i u kriznim vremenima lako dostupni, a njima se na jednostavan način može postići dobar efekt. Ove sezone moderno je svojevrsno stilsko pročišćenje u manikuri. Nakon razdoblja šljokica, naljepnica i oslikavanja (pre)raskošnih motiva, sada su najveći hit monokromatski obojeni nokti (počevši od klasika poput crvenog laka) ili pak “grafika”.

Beauty Manikura 
Model Lorena Nosic 
Manos kozmeticki salon, Zagreb
Fotograf Matej Dokic 230519
Matej Dokić

U nekoliko poteza četkicom stvaraju se geometrijski pravilni motivi, najčešće u kombinaciji dvije boje, ili eventualno tri - tako da dio nokta ostane u svojoj prirodnoj boji.

- Novi trendovi kao stvoreni su za mene. Volim jednostavnije načine lakiranja s kojima moji kratko podrezani nokti najbolje dolaze do izražaja. U izboru boja, s jedne strane sam “ziherašica” pa se često odlučujem za razne varijante crvenog laka, no s druge strane uvijek sam spremna iskušati nešto novo. Sviđaju mi se živahne boje, bilo u pastelnim ili jakim nijansama, pa me nedavno oduševio svijetlozeleni lak, a i ova plavo-žuta kombinacija pun je pogodak - otkriva radijska i TV voditeljica Lorena Nosić (41), koja i u visokoj trudnoći odlazi na manikuru u zagrebački studio Manos. Zvijezda vikend programa Antene Zagreb i HTV-ove emisije Glazbeni top 20, naime, za nešto više od dva mjeseca postat će majka po drugi put. Sa životnim partnerom Markom Đurkovićem ima troipolgodišnju kćer Tjašu, a ovo će ljeto roditi sina. Kako i ovu trudnoću podnosi s istom lakoćom kao i prvu, Lorena se neopterećeno posvećuje i njegovanom izgledu - čiji su važan dio i lijepi nokti.

Beauty Manikura 
Model Lorena Nosic 
Manos kozmeticki salon, Zagreb
Fotograf Matej Dokic 230519
Matej Dokić
‘Grafika’ na Loreninim noktima postignuta je tako da se na prethodno pripremljene nokte (manikura, bazni prozirni lak) nanese pastelni lak - u ravnom potezu preko gornje polovice nokta

Beauty Manikura 
Model Lorena Nosic 
Manos kozmeticki salon, Zagreb
Fotograf Matej Dokic 230519
Matej Dokić
Preko osušenog pastelnog stavlja se plavi lak u koso, u dijagonalnom potezu, tako da prekriva polovicu

Beauty Manikura 
Model Lorena Nosic 
Manos kozmeticki salon, Zagreb
Fotograf Matej Dokic 230519
Matej Dokić
Nakon što se i plavi lak osušio, sve se ‘fiksira’ prozirnim nadlakom za postojanost i sjaj

NJEGA, ZAŠTITA I ČIŠĆENJE

Da bi se nokti mogli lijepo obojiti, najvažnije je da su zdravi pa se preporučuje redovita njega posebno prilagođenim kremama, uljima, pilinzima, tretmanima u obliku rukavica natopljenih revitalizirajućim serumima... Također je noktima potreban odmor - razdoblja bez boje i drugih kemijskih premaza, kako bi slobodno disali. Prije laka u boji nanesite podlak, odnosnu bazu - ona povećava izražajnost i trajnost laka, a ujedno štiti nokte od nepovoljnog utjecaja pigmenata (u izravnom kontaktu s njima nokti mogu požutjeti i oslabjeti). Za još bolju postojanost preporučuje se dvostruki sloj boje te završni nadlak (top coat). Birajte što nježnije odstranjivače laka, bez acetona, sa što više prirodnih sastojaka. Postoje i “peel-off” baze za jednostavno skidanje laka bez otapala. Za sitne popravke pri lakiranju korisni su precizni korektori u stiku.

Linker
16. travanj 2024 20:24