Obožavat ćete je

Klasična manikura dobila je makeover: Ove joj jeseni nećemo moći odoljeti

Jedna od najpopularnijih manikura na svijetu koju karakteriziraju elegantni bijeli vrhovi i visok sjaj ovog će prijelaznog doba i u nadolazećoj jeseni zasjati nešto drukčijim sjajem.

Žene koje bez puno truda žele svojim noktima dati dozu elegancije i profinjenosti, obično se odlučuju na francusku manikuru koja nikada ne izlazi iz mode. Međutim, u našem je društvu ukorijenjeno mišljenje da francuska manikura originalno potječe iz Francuske, ovaj stil manikure zapravo je američki.

Naime, osmislio ju je filmski vizažist Jeff Pink kako bi odgovara čestim promjenama kostima glumaca. No, kasnije se preselio u Europu te ju je popularizirao na pariškim modnim pistama. Tako je manikuru preimenovao u "francusku" te 1978. godine autorski zaštitio ime. Pink je ujedno osnivač i vrlo popularnog brenda za ukrašavanje noktiju Orly.

Ove godine francuska se manikura vratila u nešto drukčijim verzijama, a jednu smo već mogli vidjeti i na slavnoj dami, manekenki i glumici Rosie Huntington-Whitely. Na svom je Instagramu objavila manikuru koju je nazvala "obrnutom francuskom manikurom" koju karakterizira bijela crta pri dnu i uz rub nokta, dok je kod klasične samo na vrhu.

Osim što je jednako elegantna kao i klasična, ovakva manikura uklopit će se u svaki look, a noktima opet daje dozu zanimljivosti i nije nimalo dosadna. Umjesto bijele boje, možete upotrijebiti i bilo koju drugu boju poput zlatne, ružičaste ili na nokat čak zalijepiti razne aplikacije uz rub nokta.

Manekenka Bella Hadid također obožava francusku manikuru, ali onu nešto vrckaviju i zanimljiviju pa je bijelu crtu povukla skoro do sredine nokta te ukrasila bijelim "repićem".

Ako više volite boje, ali vam se sviđa koncept francuske manikure, možete je isfurati i u šarenoj verziji. Za podlogu odaberite neku neutralnu nijansu laka, a vrhove noktiju obojite raznim bojama. U nastavku pogledajte još nekoliko odličnih varijanti ove vječno popularne manikure.

Linker
19. travanj 2024 21:52