BEAUTY TALK

Klara Mucci otkriva nam omiljeni parfem, ruž i tretman bez kojeg ne može

Splitska glumica Klara Mucci, koja trenutačno snima dvije strane produkcije i najavljuje prvi glazbeni projekt, otkriva zašto si povremeno dopusti tamni izrast na kosi te kojim tretmanima nadoknađuje hektičan pristup njezi kože i kronični nedostatak sna.

SVE ZBOG JEDNOG PLAVOG LAKA

Zbog uloge u jednoj europskoj seriji za Netflix trebala sam imati točno određenu nijansu plavog laka za nokte, koju sam zajedno s ljudima iz produkcije tražila šest mjeseci u četiri države - Njemačkoj, Francuskoj, Italiji i Austriji. Kad smo je napokon našli, odlučili smo se za trajni lak - i tako sam pola godine imala duge plave nokte sa šljokicama. To mi je bilo baš simpatično.

DA MI SE NASPAVATI

Mislim da su dobar odmor i kvalitetan san ključni za blistav i zdrav izgled kože. Zbog prirode svog posla u nekim periodima ne stižem dovoljno i kvalitetno spavati - katkad taj besani period na setu traje danima - pa taj nedostatak sna kasnije nadomjestim odlascima na masaže i u saune. Meditacije također nisu loše da se tijelo i um regeneriraju.

image

Prizor s nedavnog snimanja filma u Egiptu

PETER MAGAT

PARFEMSKE ULOGE

Za svaku ulogu koju igram imam odgovarajući parfem - to je moj ritual koji mi pomaže da uđem u lik. Koristim ih tijekom snimanja, a poslije samo po potrebi ili, bolje rečeno, ako ponovno želim prizvati neki osjećaj. Svaki mjesec kupim barem jedan novi parfem i stoga imam tako veliku kolekciju da im ne znam točan broj. Trenutačno mi je najdraži Maison Francis Kurkdjian Paris Baccarat Rouge 540, a volim i Tom Ford Soleil Blanc - jer priziva ljetne sunčane dane.

image

Trenutačno najvažniji parfem u mojoj kolekciji - Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540, a na usnama mi je uvijek žarkocrvena, i to ruž simboličnog naziva Maneater

PRIVATNI TRENINZI

Vježbanje je dio mog života jer zbog raznih glumačkih izazova moram biti u top formi. Dobra strana mojeg posla je to što mi produkcija pronalazi trenere, željela ja to ili ne. Tako ovih dana vježbam s osobnom trenericom koja mi jača kondiciju kombinacijom fitnessa i pilatesa. Prije toga sam imala trenera za boks. Moram priznati da nisam baš poklonica kardio vježbi.

LEŽERAN PRISTUP KOSI

Prirodna boja moje kose je svjetlosmeđa, no već je dulje vrijeme bojim u plavo. Njegujem je kod frizera svim mogućim tretmanima, ali najdraži su mi proizvodi iz linije Angel Wash brenda Kevin Murphy. Budući da mi na snimanjima često stavljaju ekstenzije i rade svakakve lude frizure, u privatnim trenucima dopuštam si ležeran pristup kosi - odmaram je tako da s njom ništa ne radim. Dopustim si čak i tamni izrast. Na snimanju Netflixova filma "Little Kingdom" imala sam kratku frizuru u nekoj narančastoj nijansi, a na zadnjem dugu plavu kosu.

image

Kosu njegujem proizvodima brenda Kevin Murphy - i to linijom Angel Wash

CRNO - BIJELO - SIVO

Kad ne radim, trudim se maksimalno poštedjeti svoje lice teške šminke, no povremeno ipak posegnem za svojom make-up torbicom - i tada na očima kombiniram bijelo, sivo i crno. Te boje mi najbolje pristaju i s njima se osjećam samopouzdano. Na usnama je, naravno, uvijek jarko crvena, a moj zaštitni znak je Illamasqua ruž simboličnog naziva Maneater (žderačica muškaraca).

NASUMIČNI IZBOR KOZMETIKE

Kod mene je sve u životu hektično, pa je takva i moja rutina njege lica - što mi prvo dođe pod ruku, to koristim. Nemam klasične proizvode u koje se kunem kao većina, moj neseser je prepun nasumično odabranih proizvoda i putuje sa mnom po svijetu. Ali zato redovito posjećujem zagrebački Dharma institut ljepote, gdje se prepuštam iskusnim rukama terapeutkinja koje mi rade mezoterapiju i pročišćujući tretman Hydrafacial.

image

Redovno odlazim na tretman HydraFacial i na mezoterapiju

Linker
03. travanj 2024 11:49