DMITRY BELYAEV GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
ANTI-AGE TAJNA

Kako nas serum može pomladiti za pet godina? Zahvaljujući peptidima - ovo je njihova tajna

Kada su čvrstoća kože i izglađena koža u pitanju, čini se da nema boljeg rješenja od ovog svemogućeg sastojka.

Kada su čvrstoća kože i izglađena koža u pitanju, čini se da nema boljeg rješenja od ovog svemogućeg sastojka.

Peptidi se prirodno nalaze u našoj koži i kratko rečeno, ono su što našu kožu čine mladolikom. Zbog toga ih naša koža toliko obožava - kao i kozmetički brendovi koji ih sve češće uvrštavaju u svoje anti-age formule koja - jer obnavljanjem kolagena, peptidi učvršćuju strukturu kože i rade na njezinoj elastičnosti. Opet, laičkim jezikom, peptidi hine mladost na koži.

Naime, metabolizam naše kože se s godinama usporava, što već možda znate i primjećujete. Koža sporije reagira, i sporije proizvodi novi kolagen, koji je zapravo najvažnije vlakno kože, jer bez njega, koža postaje manje elastična i manje čvrsta. Ako tome dodamo prekomjerno provođenje vremena na suncu i izlaganje UV-zrakama, proces usporavanja funkcija kože se dramatično ubrzava. Još k tome, tu su i slobodni radikali koji štete koži, onečišćenje zraka, cigarete, alkohol i nezdrav život i loše navike, pa kako starimo, koži treba stimulacija, ili drugim riječima, koži treba pomoći.

ŠTO SU TO PEPTIDI?

Peptidi su, stručnim riječima rečeno, kratki lanci aminokiselina. Oni čine najmanju jedinicu proteina koji u obliku elastina, keratina i prvenstveno kolagena koži daje njezinu strukturu i elastičnost. Mi ih već prirodno imamo u tijelu, konkretno u hormonima koji potiču pozitivne osjećaje, kao što su endorfini i oksitocin. Peptidi djeluju tako da se vežu uz receptorske stanice i aktiviraju metabolizam, kao što je primjerice poticanje kože da stvara više kolagena ili da apsorbira i upotrijebi masti. Peptidi su motor koji pokreće mladost.

image
MINDFUL MEDIA GETTY IMAGES

KOJE VRSTE PEPTIDA POSTOJE?

Većina peptida koji se koriste u njezi kože mogu se kategorizirati u nekoliko skupina, a to su signalni peptidi, zatim oni koji djeluju kao nosači, peptidi koji inhibiraju enzime, strukturni i mimetički peptidi.

Signalni peptidi su oni koji djeluju na zacjeljivanje rana, tj. oni prenose poruku koži da je došlo do ozljede, na što koža prirodno reagira tako da brže-bolje proizvodi što više kolagena i elastina, koji je obnavljaju, čine čvršćom i punijom.

Peptidi nosači, kao što su najpoznatiji tzv. "bakarni peptidi", su oni koji se brinu o tome da elementi u tragovima budu dostavljeni koži, što u konačnici također potiče proizvodnju kolagena. Osim toga, kažu da bakarni peptidi imaju antioksidacijski učinak, što znači da mogu pomoći u suzbijanju slobodnih radikala koji oštećuju kožu.

Peptidi inhibitora enzima možda su najnapredniji: oni djeluju kao "redari" jer ometaju enzime u tijelu koji prirodno razgrađuju kolagen tijekom vremena, što nije dobro za mladolikost kože. Za većinu, to počinje već sa 20 godina.

I na kraju, peptidi inhibitora neuroprijenosnika blokiraju otpuštanje određenih kemijskih prijenosnika koji pomažu stezanju mišića, stvarajući time učinak opuštanja mišića koji u suštini oponaša botulinum toksin, ili botoks. No kako bi se mogli natjecati s botoksom, kreme i serumi koji sadrže ovakve peptide moraju biti u stanju prodrijeti epidermis, dermis i najdublji sloj kože kako bi zaista opustili mišić. I iako znamo da su peptidi dovoljno mali da prođu kroz vanjski sloj naše kože, potrebna su daljnja istraživanja kako bi se dobila formula peptida inhibitora neuroprijenosnika koji mogu prodrijeti još dublje.

image

Afrodita Professional X LIFTING SHOT svojom laganom, svilenkastom kremastom teksturom koja se trenutno stapa s kožom i pruža koži osjećaj iznimne ugode i sjajne rezultate.

AFRODITA PROFESSIONAL PROMO

KAKO UVESTI PEPTIDE U SVOJU SKINCARE RUTINU?

Jednostavno. Peptide ćete obično pronaći u proizvodima koji na koži ostaju dugo, kao što su kreme i serumi, za razliku od proizvoda za čišćenje koji na koži ostaju minutu, ili maske za lice koje na koži ostaju 15-ak minuta. Kreme i serumi koji u formuli imaju peptide najčešće će se time i pohvaliti na pakiranju, ali ako ne, među sastojcima potražite sastojke pod nazivom "dipeptide," "tripeptide," ili "hexapeptide". Dobra vijest je da, bez obzira na vašu kupovnu moć, na tržištu postoji mnogo opcija, za svakog ponešto.

OTKRIJTE SVOJ ANTI-AGE FAKTOR X

Jedan od njih je i novi Afrodita Professional X LIFTING SHOT, peptidni koncentrat koji je predstavljen kao "neinvazivna alternativa injekcijama botulinum toksina" jer u formuli sadrži 11,5% peptida - i to ne samo jedan, već kombinaciju 5 vodećih peptida na tržištu. Argireline™ Amplified je peptid koji inhibira grčenje i potiče opuštanje mišića lica te time smanjuje mimičke bore na čelu i oko očiju, pritom nadomještavajući izgubljeni volumen kože na području obraza. Matrixyl® je kompleks 3 peptida koji zajedno potiču stanice da se brže dijele i sintetiziraju više kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Dragosine® peptid djeluje kao snažan antioksidans i stimulans proizvodnje kolagena.

image

Korištenje Afrodita Professional X LIFTING SHOTA vrlo je jednostavno: svako jutro i svaku večer nanesite jednu punu pipetu na očišćenu i toniziranu kožu, pričekajte da se upije i nastavite s nanošenjem kreme za njegu. U slučaju suhe do normalne kože nastavite s nanošenjem proizvoda za njegu (serum, krema). U slučaju mješovite do masne kože koncentrat možete upotrijebiti i samostalno (ako je za kožu takva njega dovoljna).

AFRODITA PROFESSIONAL PROMO

KOME JE X LIFTING SHOT NAMIJENJEN?

Idealan je za sve tipove kože nakon 30-e godine s izraženim znakovima starenja. Posebno je djelotvoran za kožu koja ima izražene mimične bore na čelu, oko očiju i usta, kao i za kožu opuštenog izgleda.

image

Afrodita Professional X LIFTING SHOT je idealan za sve tipove kože nakon 30. godine s izraženim znakovima starenja.

AFRODITA PROFESSIONAL PROMO

Svojom laganom, svilenkastom kremastom teksturom koja se trenutno stapa s kožom i pruža joj osjećaj iznimne ugode i sjajne rezultate. Naime, po in-vivo testiranju koje je sprovedeno na 40 dobrovoljnih ispitanika nakon 5 dana uporabe dvaput dnevno, rezultati su "5 godina mlađi izgled za samo 5 dana", što je impresivno.

KAKO SE KORISTI?

Korištenje Afrodita Professional X LIFTING SHOTA vrlo je jednostavno: svako jutro i svaku večer nanesite jednu punu pipetu na očišćenu i toniziranu kožu, pričekajte da se upije i nastavite s nanošenjem kreme za njegu. U slučaju suhe do normalne kože nastavite s nanošenjem proizvoda za njegu (serum, krema). U slučaju mješovite do masne kože koncentrat možete upotrijebiti i samostalno (ako je za kožu takva njega dovoljna).

Afrodita Professional X LIFTING SHOT dostupan je ekskluzivno u Afrodita Beauty Centrima & Shopovima u Zagrebu (Stara Vlaška 41, Frankopanska 7 i Galleria Business Centar, Iblerov trg 10), u Afrodita webshopu te u partnerskim kozmetičkim salonima.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Afrodita

Linker
26. travanj 2024 08:14