Pojava Scarlett Johansson oduzimala je dah na premijeri filma ”Asteroid City”

 PATRICIA DE MELO MOREIRA AFP
Dnevnik dotjerivanja

Kako izgledaju pripreme za glamurozni crveni tepih u Cannesu? Scarlett Johansson sve otkrila

Najvažniji su, kaže slavna glumica, odlična hidratacija te blistav i zdrav izgled kože. Na takvoj bazi i nije teško šminkom istaknuti prirodne konture lica, dodaje njezin vizažist.

Scarlett Johansson ne pojavljuje se prečesto na crvenim tepisima, na onaj u Cannesu nije stala punih 18 godina, pa za premijeru filma "Asteroid City", u kojem glumi glumicu koja glumi glumicu, ništa nije prepustila slučaju. Na crveni je tepih došetala u elegantnoj otvorenoj Pradinoj haljini koja laska njenom tijelu, a iznad ružičaste haljine provirivao je bijeli izvezeni grudnjak. Za glamurozni izgled koji oduzima dah zaslužna je bila stilistica Kate Young koja ga je zaokružila vrlo posebnim naušnicama.

Vlastita linija

No, glumica je svjesna da je, uz sve haljine i nakit, temelj dobrog izgleda ipak lijepa i zdrava koža, a da bi takva doista i bila potrebna joj je kvalitetna njega. Zbog toga se i upustila u poduzetništvo te je nakon pet godina istraživanja s poduzetnicom iz modne i beauty industrije, Kate Foster, prije nepune dvije godine lansirala The Outset, vegansku liniju kozmetičkih proizvoda bez alergena. Dvojac se usredotočio na stvaranje čistih i jednostavnih proizvoda koji su izrazito hidratantni i sadrže biljnu alternativu hijaluronskoj kiselini koju su nazvale hyaluroset.

U pripremi kože za veliku večer, Scarlett se pouzdala upravo u svoju liniju, točnije u učvršćujući Firming & Plumping Vegan Collagen Serum, rekla je za Elle koji je dobio ekskluzivan pristup glumičinim pripremama za crveni tepih.

image
LOIC VENANCE AFP

Blistavo i odvažno

Serum je, kaže, izrazito hidratantan, ne nakuplja se ispod šminke i nije ljepljiv. Sviđa se serum i Scarlettinom dugogodišnjem vizažistu, Frankieju Boydu, koji kaže da daje koži baš onakvu živost kakvu želite, odlično je puni i hidratizira.

Što se tiče šminke, Johannson je ljubiteljica brenda Pat McGrath Labs, a Boyd je opisao kako je zamislio glumičin blistav izgled na crvenom trpihu: „Scarlett se izuzetno dobro brine o svojoj koži, pa sam htio da izgleda i osjeća se što je moguće svježije, samo pojačavajući njezinu prirodnu blistavost maksimalnom hidratacijom i minimalnim prekrivanjem kože. Zadržao sam se u nadrealnom Pradinom svijetu te sam joj na usnice nanio odvažnu crveno-narančastu boju kako bih ružičastu haljinu stavio u kontrast s razigranim duhom. Oči su čiste i sjajne s mekim šiljastim trepavicama koje podižu i naglašavaju njezin prirodan oblik očiju.”

‘Ovo će biti dug dan‘

Cijeli postupak priprema Scarlett je opisala u kratkom dnevniku.

„Dan počinjem jednostavnom, ali učinkovitom rutinskom njegom. Danas je zbilja uzbudljivo, jer nisam već neko vrijeme bila na crvenom tepihu. Dan će biti dug, zato je najvažnija hidratacija. S Frankiejem radim oduvijek i on zna da mi je prioritet koža i zna kako kožu učiniti blistavom ispod bilo kojeg make upa. Bez obzira bila na crvenom tepihu ili ne, moj dan počinje s dva proizvoda – laganim hidratantnim mlijekom sa skvalanom iz linije The Outset te spomenutim serumom. Dosljednost je ključna za zdravu, dobro hidratiziranu kožu.

Po mom mišljenju, šminku je najbolje nanositi na prirodnom svjetlu. To mi doista pomaže da istaknem prirodne konture lica. Frankie uvijek kaže kako je tajna savršeno matiranih usnica prethodna priprema. Sada mi je na usnice nanio sloj ulja Ultralight Boosting Oil iz moje linije. Ulje se vrlo brzo upija i pruža dugotrajnu hidrataciju bez klizanja i sjaja kakav daju balzami.

image
LOIC VENANCE AFP

Uvijek se Frankie pobrine i za to da mi koža izgleda super hidratizirano, pa mi prije nego što izađem, još pomoću četkice nanosi hidratantni proizvod na sve dijelove kojima je potrebno malo pojačanja. Četkica daje veću preciznost i njome ćete teže pogoditi naramenice ili ukrase. I na kraju: duboko udahnite i još jednom provjerite izgled u ogledalu prije izlaska.”

Linker
23. travanj 2024 19:51