PRESS
Osmijeh koji osvaja

Jesu li paste za izbjeljivanje štetne za zube?

Osim adekvatne oralne higijene za bijele zube, od izuzetnog značaja je i korištenje kvalitetnih i provjerenih proizvoda.

Osim adekvatne oralne higijene za bijele zube, od izuzetnog značaja je i korištenje kvalitetnih i provjerenih proizvoda.

Složit ćemo se kako je osmijeh jedna od prvih karakteristika koju primijetimo na ljudima. Upravo zato, imati lijepe zube jedan je od beauty imperativa. Bijeli i zdravi zubi nikada nisu bili popularniji zbog čega se sve više ljudi odlučuje na ortodontske tretmane, ali i tretmane profesionalnog izbjeljivanja. Ipak, odlasci ortodontu mogu biti poprilično skupi pa je dobra vijest što postoje odlične metode kako možete izbijeliti zube iz udobnost svog doma, a radi se o pasti za zube koja provjereno daje rezultate.

image

Curaprox Be you zubne paste

PRESS

„Trajnost rezultata profesionalnog izbjeljivanja ovisi o izvornoj boji zuba, tehnici izbjeljivanja i navikama osobe. Prvih nekoliko dana nakon tretmana, zbog moguće preosjetljivosti zuba, trebalo bi smanjiti konzumaciju kiselih namirnica, a kako bi rezultati bili što uspješniji, dva tjedna nakon tretmana izbjegavati obojana pića poput kave, čaja, obojenih sokova i crnog vina te pigmentiranu hranu kao što su crni rižoto, bobičasto voće i cikla. “, ističe Ivan Šeparović dr.med.dent.

S obzirom na to da većina kućnih pripravaka kao i proizvoda za izbjeljivanje, među kojima su i zubne paste, sadrži agresivne sastojke koji mogu napraviti više štete nego koristi, Dr. Šeparović objašnjava kako je osim adekvatne oralne higijene, od izuzetnog značaja i korištenje kvalitetnih i provjerenih proizvoda.

image
PRESS

Kako zadržati bjelinu zuba što dulje, ali na siguran način?

Abrazivi su sitne čestice koje pomažu ukloniti mrlje od hrane i pića sa zuba. Što su abrazivi krupniji to su grublji i agresivniji. Također, neke zubne paste za izbjeljivanje sadrže kemijske izbjeljivače koji mogu trajno oštetiti zubnu caklinu.

Be you paste za prirodno i nježno izbjeljivanje zuba imaju nizak stupanj abrazivnosti (RDA 50) zbog čega su sigurne za zubnu caklinu i pogodne za svakodnevnu upotrebu, ali i idealne za održavanje bjeline nakon tretmana izbjeljivanja i pjeskarenja kada su zubi osjetljiviji. Ne sadrže kemijske izbjeljivače već hidroksiapatit - prirodni mineral koji popunjava mikro oštećenja i sprječava obojenja cakline te prirodne enzime koji štite zube i desni te tako sprečavaju stvaranje karijesa.

image
PRESS

Bez štetnih sastojaka

Meko tkivo sluznice usta ima veliku moć upijanja, što znači da će sastojci iz zubne paste dospjeti u vaš organizam bez obzira progutali ju ili ne. Upravo zbog toga, iznimno je važno koristiti proizvode provjerenog sastava. Natrij lauril sulfat (NLS) je jedan od najčešćih agresivnih sastojaka koji se može naći u pasti za zube. Riječ je o deterdžentu od kojeg se pasta pjeni, a koji može izazvati iritaciju desni, alergijske reakcije ili promjenu okusa te pojavu bolnih i neugodnih afti.

Visokokvalitetne Curaprox Be you zubne paste proizvedene su u Švicarskoj, a osmislili su ih dentalni stručnjaci. One su veganski proizvod bez glutena koji ne sadrži štetne sastojke poput NLS-a, triklosana i mikro-plastike. Zahvaljujući prirodnim sastojcima kao i optimalnoj koncentraciji od 950 ppm fluorida, prikladne su za cijelu obitelj, a mogu ih koristiti i djeca od 6. godine života.

Linker
27. travanj 2024 18:04