celine beaute

 INSTAGRAM/ CELINE
šire poslovanje

Jedva čekamo: Slavna modna kuća Celine najavila je i lansiranje make-up linije

Pet godina nakon što su predstavili liniju mirisa Haute Parfumerie, slavni brend najavio je i dolazak linije ruževa.

Pet godina nakon što su predstavili liniju mirisa Haute Parfumerie, slavni brend najavio je i dolazak linije ruževa.

Otkad je Hedi Slimane u siječnju 2018. postao kreativni direktor modne kuće Celine, svjedočimo konstantnim promjenama u estetici i ponudi brenda. Slavni fotograf i dizajner počeo je izbacivati kolekcije u rock ‘n‘ roll štihu, ponovno uveo parfeme u ponudu, a sada namjerava lansirati i make-up liniju.

Pet godina nakon linije mirisa Haute Parfumerie kuća je predstavila svoju kolekciju za zimu 2024. godine, ali i najavila nastavak svojih beauty pothvata. Svoje planove otkrili su u kratkom filmu koji je snimio sam Slimane. Naime, film je istovremeno i teaser za novu liniju šminke Celine Beauté - svi modeli nose ruž za usne La Peau Nue Rose Naturel, jednu od petnaest nijansi linije Rouge Triomphe, koja će biti dostupna za kupovinu u siječnju 2025. godine.

Riječ je, kako objašnjavaju iz modne kuće, o ruževima sa satenskim efektom, u čijoj se formuli nalazi 89% sastojaka prirodnog podrijetla. Sastavom su ruževi u skladu s rastućim trendom u kozmetičkoj industriji, prema kojem brendovi sve više daju prednost ekološki osviještenim formulacijama, a pri osmišljavanju linije pazilo se i na miris. U olfaktivnom stilu Hedija Slimanea, koji je inače poznat po uniseks mirisima, u ruževima se mogu osjetiti puderaste note ruže i riže koje podsjećaju na razdoblje 70-ih.

"Celine Beauté je stvoren kako bi se obogatili kulturni korijeni te promicala francuska ideja ženstvenosti i privlačnosti kroz interpretaciju Hedija Slimanea i njegovih novih institucionalnih kodova za Maison Celine", stoji u priopćenju. Izgleda da su ruževi tek prvi korak, jer modna kuća namjerava svake godine širiti make-up asortiman. Trenutno se očekuje da će u budućnosti ponuda uključivati i balzame za usne, maskare, tuševe za oči, olovke za oči, lakove za nokte i rumenila.

Inače, osim Celinea, u beauty vode su nedavno ušli i luksuzni brendovi Miu Miu, Prada i Valentino. Miu Miu je nedavno potpisao ugovor s kozmetičkom kompanijom L‘Oréal Groupe, dok je Prada još lani najavila svoju make-up i skincare liniju. Valentino je 2021. lansirao svoju beauty liniju, a nedavno je najavio i izlazak nove linije parfema.

Linker
27. travanj 2024 07:09