PRESS
Naši favoriti

Izgledajte blistavo, odmorno i svježe: Ovo su must have make-up proizvodi za božićnu sezonu

Ovo je vrijeme kad se treba pokazati u najboljem svjetlu, a tome služi make-up koji višestruko ozaruje lice jer osim svjetlucavih pigmenata sadrži obilje njegujućih sastojaka što potiču kožu da ‘zrači‘ iznutra prema van.

Ovo je vrijeme kad se treba pokazati u najboljem svjetlu, a tome služi make-up koji višestruko ozaruje lice jer osim svjetlucavih pigmenata sadrži obilje njegujućih sastojaka što potiču kožu da ‘zrači‘ iznutra prema van.

Baš kao što blagdanske lampice stvaraju poseban ugođaj, tako i u svijetu ljepote postoje "majstori rasvjete" s kojima lice zablista u tren oka. U užurbanoj završnici godine itekako dobro dođu proizvodi s blic učinkom za dotjerivanje u svakoj prigodi, kako biste tijekom dana izgledali jedro i svježe, a uvečer glamurozno zabljesnuli. Kozmetički svjetlosni efekti doista čine čuda - s njima se put doima kao da je upila sjaj, a crte lica mogu se istaknuti ili "omekšati". Lakše se prikrivaju podočnjaci i bore, a umorna koža začas živne.

Za profinjen odsjaj dovoljni su već puderi i(li) korektori s optičkim efektom mekog fokusa. Pravi su majstori iluzije jer sadrže čestice što "hvataju" i raspršuju svjetlost, uslijed čega su nepravilnosti na koži manje vidljive. U pravilu su to takozvani hibridni proizvodi koji ujedinjuju svojstva dekorativne i preparativne kozmetike. Teksturom i sastavom slični su serumima, pa ozaruju lice ne samo pigmentima nego i obiljem njegujućih sastojaka poput hijaluronske kiseline, peptida, vitamina, revitalizirajućih biljnih esencija... Tako energiziraju kožu, potičući je da "zrači" iznutra prema van. Premda su iznimno lagani, ujedno su i vrlo otporni, obećavajući besprijekoran i baršunasto gladak ten od jutra do večeri.

image

1. Lancome Teint Idole Ultra Wear Care & Glow korektor obogaćen serumom: 39,79€; 2. Bourjois Healthy Mix Serum tekući puder s ekstraktom brusnice, peptidima i vitaminima B5, C i E: 19,95€; 3. Haus Labs Triclone Skin Tech hidratantni korektor s 20 njegujućih sastojaka, iz kozmetičke linije pop-zvijezde Lady Gage: 30,40€; 4. Clarins Tinted Oleo-Serum s uljima lješnjaka i jojobe, biljnim skvalanom i ceramidima: 47,09€; 5. Shiseido Revitalessence Skin Glow tekući puder obogaćen fermentiranim kefirom i niacinamidom 64,89€; 6. Chanel Duo Lumière kompaktni highlighter u dvije nijanse: 65€

PRESS/GLORIA EDIT

Blistavu budućnost najavljuju i highlighteri s kojima se mogu postići raznoliki efekti, od iskričavog svjetlucanja do metalik i ledenih odsjaja. Za izgled "okupan svjetlošću" dovoljan je dašak highlightera. U pravilu se ne nanose na cijelo lice, nego se njima naglašavaju određene točke, najčešće na jagodičnim kostima, čelu, nosu i bradi. Budite vrlo umjereni u dodavanju takve "rasvjete" da ne biste izgledali "umjetno" ili "masno". Vizažisti preporučuju da je highlightere najbolje nanositi tako da ne budete posve blizu ogledala, nego se odmaknite otprilike tri koraka - tako ćete steći potpuniji dojam.

image

1. Naj Oleari Glow Cloud Baked Blush rumenilo s blistavim efektom, obogaćeno ekstraktom cvijeta nara i uljem jojobe: 26€; 2. Carolina Herrera Good Girl Liquid Blush tekuće rumenilo s hijaluronskom kiselinom i cvjetnim esencijama: 45,99€; 3. NYX Jumbo highlighter u stiku: 7,99€; 4. Catrice Magic Christmas Story Cheeklighter s nježnim svjetlucavim efektom: 6,30€;5. Rabanne Shimmer Bomb sjajni brzosušeći sprej za lice i tijelo 31,60€

PRESS/GLORIA EDIT

Highlighteri često dolaze u paletama zajedno s rumenilima, ili su već pomiješani s rumenilom u jednom proizvodu - osobito su praktični takvi tekući "mješanci", ili oni u obliku stika.

U sličnim teksturama dolaze i hibridi za usne, što ujedinjuju njegujuća svojstva balzama i blistavost sjajila. Zahvaljujući njihovu iznimno "sočnom" izgledu, usne se doimaju većima i punijima. Veliki ovosezonski hit su i balzami obogaćeni sićušnim svjetlucavim česticama što na usnama stvaraju "prelijevajući" efekt.

image

1. Evelin Choco Glamour tekući ruž s mirisom čokolade: 6,50€; 2. MAC Fizzy Feels Lip balm svjetlucavi balzam: 30,39€; 3. Artdeco Glam Shine kremasto sjajilo vizualno "povećava" usne: 12,95€; 4. Essence Merry X-mas, my Deer! balzam obogaćen svjetlucavim česticama, uljem jojobe i vitaminom E: 3,10€

PRESS/GLORIA EDIT
Linker
28. travanj 2024 00:08