Gloria x Melem

Ivana Pirizović, Rajna Raguž i Ivana Prkačin govore nam o ritualima njege u tridesetima

Tri žene u tridesetima, združene u ljubavi prema najpoznatijem hrvatskom balzamu za kožu, govore o svojim ritualima njege i tajnama dobrog izgleda - za koje je u mnogo situacija zaslužan i Melem.

Rajna Raguž (36), stručnjakinja za digitalni marketing

image

Rajna Raguž

MATEJA VRČKOVIĆ

DNEVNA NJEGA

Jutarnje umivanje je donedavno bilo prva stvar, no otkako sam shvatila da umivanjem i čišćenjem ispiremo prirodna ulja s kože, samo "umijem" oči, operem zube te nanesem laganu šminku - BB kremu, maskaru i rumenilo. Navečer očistim lice te stavim serum i kremu. Rado bih otišla na neki poseban tretman, ali uz troje djece trenutačno nemam vremena.

PRIVLAČNE BOJE MELEMA

Melem koristim otkad znam za sebe, uvijek ga imam u torbici, džepu, kod kuće. Super su mi različite boje pakiranja malih Melema pa svaki član obitelji zna koji je njegov. Koristim ga za ruke, usnice, isušenu kožu i za djecu i za sebe. Favoriti su mi Lips&Cheeks Dreamy Rose i gel za tuširanje s dragocjenim uljima riže. Dreamy Rose obožavam jer ga koristim i za usne i za obraze - uklapa se u moj jednostavni ritual, a ta nijansa odlično ide uz moje zelene oči i smeđu kosu. Kao podlogu stavim BB kremu i malo korektora po potrebi.

image
PRESS

OBOŽAVAM ODLAZAK FRIZERU

Moja kosa posebna je priča o kojoj mogu ispisati romane. Izrazito je gusta, oštra i suha. Za pranje i stiliziranje treba mi cijelo popodne, zato redovito idem frizeru. Često mijenjam frizure. Nekad je u blagim valovima, nekad prirodno kovrčava, a nekad je spletem u pletenice. Moji prijatelji najviše me vole vidjeti prirodnu i raspuštenu, no takva zahtijeva dosta vremena i truda.

CARSTVO MIRISA

Volim parfeme i često ih mijenjam, ovisno o raspoloženju i vremenu. Zanimljivo mi je kako isti miris na svakoj osobi drukčije miriše. Trenutačno najčešće stavljam parfeme Narciso Rodriguez.

DOBAR SAN ZA DOBAR IZGLED

San mi je jako važan, a počela sam ga cijeniti u trenutku kad sam ostala bez njega, odnosno kad sam rodila. Prije sam bila noćni tip. I danas mi je najdraže raditi po noći kad se sve utiša, ali, nažalost, nemam više taj luksuz. Često zaspim s djecom jer nema ništa slađe nego pročitati klincima priču i ušuškati se s njima u krevet. Moram biti odmorna, za sebe i za njih, u suprotnom ne funkcionira ništa. Dobar san najveći je saveznik dobrog i lijepog, odmornog izgleda.

PROMJENA LOŠIH NAVIKA

Voljela bih se vratiti na svoju prijašnju kilažu, onu prije prve trudnoće. No, ne želim na rigorozne dijete i naglo mršavljenje, već postupno skidanje viška kilograma promjenom loših navika. Najveći mi je problem često preskakanje obroka, što dovodi do toga da u žurbi posežem za slatkim samo da utažim glad. Svjesna sam tih grešaka, no nikako da se discipliniram. Uz to, moram u svoj život što prije uvesti redovnu tjelovježbu i masažu.

Doc. dr. sc. Ivana Prkačin (38), dermatologinja

image

Ivana Prkačin

NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

SAVJETI STRUČNJAKA

Budući da sam specijalistica dermatologije i venerologije, mnogo pažnje posvećujem svojoj koži, posebno licu koje je suho. Osim njege i svakodnevnog fotozaštitnog sredstva, koristim razne tretmane i blagodati nekirurških estetskih zahvata. Najbolji savjetnik za njegu kože je dermatolog i smatram da treba slušati struku te se čuvati dezinformacija koje šire razni samoprozvani stručnjaci za kožu, tretmane i "rutine".

NJEGA U SKLADU S GODINAMA

Kako starimo, njega kože postaje sve kompleksnija. Moja skin-care rutina sastoji se od četiri glavna koraka: čišćenje, toniranje ili nanošenje seruma, hidratacija i nanošenje zaštitnog faktora. Najčešće koristim serume na bazi hijaluronske kiseline ili proizvode poput Melema jer u kombinaciji s retinolom, vitaminom C i SPF 50+ pomaže kod očuvanja hidriranosti. Bitni su mi i krema za područje oko očiju, preparat za njegu nepravilnosti kože (tamne mrlje, oštećenja...), hidratantna krema i krema za sunčanje.

PREDNOSTI MELEMA

Melem je stariji od mene, a počela sam ga koristiti za njegu usnica i ruku kad sam iz Splita došla u Zagreb na studij. Poslije sam shvatila da pomaže nakon uboda kukaca, kod iritacija nakon depilacije, da štiti osjetljive dijelove poput kuta usana i kapaka te općenito da pomaže koži preosjetljivoj na razne vanjske faktore. Danas ga koristim pri šminkanju, jer mi lijepo fiksira suhe i pigmentirane ruževe, a njime njegujem i kožu moje djece. Danas mi je na prvome mjestu Melem Cold Cream, koncentrirana krema s 5% uree i pantenolom za njegu suhe, osjetljive i oštećene kože, potom Melem gel za tuširanje te najnoviji beauty hit Melem Lips&Cheeks. Stavim ga ujutro na obraze i usnice, a osim njege, decentna boja mi daje svježinu i mladolikost bez masnog, sjajnog traga.

UKROĆENE VLASI

Kosa mi je oštra i suha, njegujem je u frizerskom salonu kod Lucijane, bez koje ne mogu zamisliti svoj tjedan - zaslužna je za izgled i zdravlje moje kose te moje samopouzdanje. Jedan od glavnih saveznika je Melem koji stavljam ili na vrhove, na prosušenu kosu prije feniranja ili pak za zaglađivanje kose.

image
PRESS

PARFEM ZA BOLJE RASPOLOŽENJE

Niz godina koristim Chanel Coco Mademoiselle i Good Girl Gone Bad by Kilian, ovisno o prigodi i raspoloženju. Uvjerila sam se da u pojedinim stanjima i situacijama parfem diže raspoloženje i samopouzdanje.

DA SE MOGU NASPAVATI

Godinama ne stignem dovoljno spavati, spavam pet do šest sati. Povremeno sam zaista fizički umorna. Jednom tjedno suprug i ja idemo na masažu i to mi je rekreacija, uz vježbanje. A najveća psihička relaksacija mi je kada provodim slobodno vrijeme sa svojom obitelji negdje u prirodi. No, još sat ili dva sna zaista bi mi dobro došli.

Ivana Pirizović (32), influencerica

image

Ivana Pirizović

PETRA RIA

OVISNOST O SPORTU

Izgled utječe na samopouzdanje pa sam sretna kad se brinem o sebi i kad vježbam. Trenutačno radim pilates na spravama, uz jogu te rutine istezanja i body rollinga. A kad je lijepo vrijeme, odlazim na jahanje.

UMIVANJE HLADNOM VODOM

Svojoj mješovitoj koži lica posvećujem puno pažnje. Najbolji saveznici su san, dovoljan unos vode, hidratacija i izbalansirana prehrana. Ne preskačem umivanje hladnom vodom, niti skidanje make-upa prije spavanja. Nemam problema s podočnjacima, osim kad su "podbuhli" - tada ih izmasiram gua sha kamenom ili rollerom koji držim u frižideru.

MELEM ZA MENE I MOJU LJUBIMICU

Za njegu usnica oduvijek koristim Melem, jer je odličan saveznik u borbi protiv okolnih sitnih bora. Melem koristim otkako znam za sebe. Baka ga je uvijek držala na noćnom ormariću. Njime mažem ruke, utapkam ga kao highlighter i oko očiju. Obožava ga i moja kujica Freya - njoj mažem njuškicu i šape.

image
PRESS

MAKE-UP ZA PRIRODAN IZGLED

Bitno mi je da izgledam prirodno pa make-up koristim samo za naglašavanje crta lica. Na lice nanesem mineralni puder u prahu, gel za obrve te kremasto rumenilo na jagodice i usne. Melem koristim i kao highlighter, a Melem Lips&Cheeks za usnice i obraze.

MAJSTORICA ZA KOSU

Moja gusta i kovrčava kosa traži mnogo njege i pažnje. Prednost dajem prirodnim proizvodima koji će je njegovati, ali ne otežati - kao što je Leonor Greyl tretmansko ulje za kosu. Kosu njegujem sama - s obzirom na to da dolazim iz frizerske obitelji rano sam to naučila.

RIZNICA PARFEMA

Imam mnoštvo parfema i sve koristim. Neki od najdražih su mi Le Labo Santal 33, Matiere Premiere Santal Austral, Tom Ford Neroli Portofino. Za večernji izlazak koji ne uključuje hranu odabrat ću orijentalne i note ouda, za večeru note začinskog bilja ili citruse, a za dnevne varijante nježne puderaste i floralne note.

KLJUČ DOBROG IZGLEDA

Prehrana i hidratacija su ključ dobrog izgleda. Ne kaže se uzalud da si ono što jedeš. Odabrala sam mediteransku, izbalansiranu prehranu bez mesa, mliječnih proizvoda i jaja, uz izbjegavanje glutena. Rezultat je sjajna koža i izostanak nadutosti.

SEDAM SATI SNA

Tek kad se razbolimo shvatimo da smo se preforsirali i umorili. Važno mi je spavati barem sedam sati, osam bi bilo idealno. Legnem prije ponoći, a sat prije spavanja mičem se od mobitela i društvenih mreža. Upalim svijeću, napravim čaj, uzmem knjigu ili pišem dnevnik. Volim i meditirati, vježbati i odraditi male rituale vezane uz njegu kože.


Sponzoriran sadržaj nasatao u suradnji Gloria x Melem

Linker
06. travanj 2024 19:49