FINE LINE FEATURES COLLECTION/EVERETT/PROFIMEDIA
Povratak 90-ima

"Cobain blonde": Novi trend u svijetu frizura inspiriran je legendarnim frontmenom Nirvane

Trend devedesetih u modi je prisutan već neko vrijeme, a sad je red došao i na frizure.

Trend devedesetih u modi je prisutan već neko vrijeme, a sad je red došao i na frizure.

Devedesete su neiscrpan izvor inspiracije, ponajviše modne koja je u proteklih nekoliko godina ponovo postala jedan od vodećih trendova. Tako su se s cargo hlačama i uskim kratkim topovima vratile i tamne boje olovki za usne koje su osvojile i mlađe generacije koje se tih godina vjerojatno nisu niti rodile. Sad je red došao i na frizure koje inspiraciju vuku iz pomalo neuobičajenog izvora. Naime, Kurt Cobain postao je muza za najtraženiju boju kose sezone.

Ovaj pokojni frontmen Nirvane, osim po svojim hitovima i burnom životu, ostao je zapamćen i po svojoj plavoj kosi koja mu je sezala do ramena i koja je postala jedna od najtraženijih ove sezone. „Cobain blonde” trend je, prema pisanju Voguea, osobito popularan među stanovnicama Londona koje su njime zamijenile „Skandi hairline” koji je početkom ljeta zaludio društvene mreže. Tako su, za razliku od pepeljastih pramenova koji uokviruju lice, sad sve popularniji zlaćani tonovi koji se protežu čitavom kosom stavljajući naglasak na tamniji izrast. Upravo taj nemaran izgled u paru s toplijim zlatnim tonovima odaje dojam prirodno osunčane kose što čini ovu frizuru jednostavnom za održavanje.

Kako biste postigli „Cobain blonde” frizuru potrebno je kombinirati različite razine svjetline, odnosni nijansi, kako bi se dobila kontura. Međutim, bez obzira na to što je ovo jedan od najležernijih trendova, vrlo je važno dobro njegovati kosu nakon bojenja i prilikom svakog pranja kose kako bi se zadržalo presijavanje boje. Tako će vam i dalje najbolji saveznici za lijepu frizuru biti dobra maska za kosu, proizvod za zaštitu od topline te hranjivo ulje na vrhovima koje će pojačati zlatni sjaj. Uz to, ako je suditi po pisanju Voguea i damama koje su se već odrekle balayage i skandi pramenova, ovaj će trend potrajati dulje od jedne sezone.

Linker
28. travanj 2024 07:39