Zlatna pravila

Bez puno muke: 5 vječnih trikova za kosu koja uvijek dobro izgleda

Za početak, koja je tajna savršenih "pramića"?

Svi smo mi Samson. Kosa nam je svima ključan dio naše pojave jer je jedna od prvih stvari koju jedni kod drugih primijetimo. Neovisno o tipu i kvaliteti kose, svima nam u nekom trenutku treba malo ozbiljnije njege za kosu. Jer, pod utjecajem sunca, vjetra, i vanjskih faktora kao što su feniranje i bojenje kose, svačijoj kosi treba ponekad malo više pažnje. Što u tim trenucima napraviti?

Ovo je 5 trikova kako do kose koja uvijek dobro izgleda, bez puno muke, i bez kompliciranih rituala.

1. Sjaj u kosi koji želimo

Ako redovito koristite ulje za kosu, vaše će vlasi s vremenom postati zdravije, jače i sjajnije. Ulje možete nanijeti prije šamponiranja, a nakon ljeta, kada je kosa posebno oštećena i isušena, možete napraviti "kuru" svaki dan tijekom dva tjedna u komadu. Kada nanosite ulje, učinite to mokrim rukama i odaberite ona koja sadrže malo silikona jer se oni brinu da se ulje fino rasporedi po kosi.

2. Najbolji "pramić"

Postoje dvije tajne prirodnog looka za pramenove: zamolite svog koloristu da vam nanese tri nijanse: jednu koja je bliska vašoj prirodnoj boji, drugu svjetliju i treću još svjetliju. Tako ćete osigurati da pramenovi ne budu grubi ili da se ne vide linije. Korijen obojite nijansu svjetlije tako da izgleda kao je posvijetlio na suncu.

image

Ovo su 5 trikova kako do kose koja uvijek dobro izgleda, bez puno muke, i bez kompliciranih rituala.

JULIA KUZENKOV PEXELS
3. Pametni uvojci

Da biste svojim kovrčama podarili malo voluminozniji, opušteniji izgled, na mokru kosu nanesite malo regeneratora, ali onaj koji se ostavlja u kosi, s oznakom ‘leave‐in’, i malo seruma u ručnikom prosušenu kosu, pročešljajte te prstima dobro rasporedite preparate, od korijena do vrhova. Nakon toga nakovrčajte kosu oko prstiju i pričvrstite kopčom ili gumicom za kosu. Ostavite tako da se osuši jer upravo to je trik kod kovrčave kose – ne morate je puno dirati dok je mokra.

4. Tajna valova

Isprobajte nježno kovrčanje. Koristite se čunjolikim uvijačem za kosu da biste neuredno, samo ‘tu‐i‐ tamo’ napravili pokoji profi uvojak. Tako ćete dobiti prirodni look, a ne onu prestiliziranu frizuru kao kod lutkice. Na kraju malo prstima zgužvajte kosu i nanesite neki lagani sprej za stiliziranje.

5. Pokret u kosi (a ne efekt kacige)

Nakon pranja kose nanesite preparat za volumen kose na korijen, pričekajte da se kosa malo osuši i potom okrenite glavu prema dolje i namjestite fen na srednju jačinu. Dio po dio kose namotajte na okruglu četku i fenom osušite, ali nemojte potezati kosu. Nanesite malo laka na prste i prođite kroz kosu.

Linker
23. travanj 2024 00:27