Prva linija obrane

4 proizvoda za zimsku njegu kože lica

Osim hidratantnih sastojaka, koža zimi traži i masnoće koje jačaju njenu hidrolipidnu barijeru: zagrebačka glazbena producentica Tarra Iziah in der Mühlen govori zašto je ulje rižinih mekinja u ovo doba godine prava poslastica za njen ten.

U zimskom razdoblju godine koža je podložnija dehidraciji, peckanju i crvenilu zbog učestalih promjena toplo-hladno jer u zatvorenim prostorima zrak je (pre)grijan i isušen, a vani se pak treba zaštititi od nižih temperatura i vjetra. Za jačanje otpornosti preporučuju se preparati koji sadrže ne samo hidratantne sastojke nego i lipide, odnosno masnoće nužne za izgradnju hidrolipidne barijere - površinskog zaštitnog sloja kože.

Tu prvu liniju obrane treba pomno hraniti i navodnjavati, ali bez pretjerivanja – kozmetika ne smije biti "preteška" kako bi koža i dalje mogla slobodno disati. Stoga su najpoželjniji izbor proizvodi nježnih, lako upijajućih tekstura i fino izbalansiranih sastojaka što potiču prirodnu sposobnost samoobnove kože - počevši od osnažujućih biljnih esencija.

image

Tarra Iziah in der Mühlen

Tea Serdar

Upravo takvu njegu primjenjuje Tarra Iziah in der Mühlen (28), nekadašnja plesačica, a danas kreativna menadžerica u glazbenoj branši. Kći poznatog producenta i DJ-a Tome in der Mühlena pridružila mu se u njegovu poslu, zbog čega puno putuje.

- Imam pjegav, ali ne osobito zahtjevan ten, no uslijed čestih promjena okoline na putovanjima potrebna mi je obilnija hidratacija. I nešto za umirenje, jer kad god se zateknem u velegradu gdje je zrak onečišćen, koža mi burno reagira. Olakšanje sam pronašla u rižinoj kremi koja pruža izuzetan osjećaj ugode i mekoće - kaže Tarra.

Riječ je o kremi domaćeg brenda Manuela Picard, koja se Tarri toliko svidjela da je postala njezino zaštitno lice. Zajedno s blagim enzimskim pilingom i superhidratantnom maskom, krema čini novu njegujuću liniju koju mnogi opisuju "slasnom" poput riže na mlijeku.

Ulje rižinih mekinja posebno je cijenjeno u svjetu ljepote jer fino obnavlja, umiruje i ujednačuje ten. Među "superherojima" idealnim za zimsku njegu i druga su revitalizirajuća ulja poput bademova, grožđanoga i jojobina, kao i biljni maslaci te pčelinji proizvodi - med, vosak i propolis. Zahvaljujući visokoj tehnologiji svi ti sastojci ugrađuju se u kozmetiku na superlagan način - teksture proizvoda nisu ljepljive, prozračne su i brzodjelujuće, pa je njega lica (i tijela, kojemu je također potrebna pojačana hidratacija) jednostavnija nego ikad.

image

APIVITA Beessential Oils revitalizirajući noćni
balzam s biljnim uljima, pčelinjim voskom i
propolisom, 39 €/300,63 kn
FILORGA Global-Repair multi-revitalizirajući
balzam s hranjivim uljima, hijaluronskom
kiselinom i peptidima, 104,39 €/786,53 kn
MANUELA PICARD Rice hidratantna krema
od riže, obogaćena uljem jojobe i vitaminom E,
35 €/263,71 kn
LA ROCHE-POSAY Lipikar Baume Light AP+M
balzam za njegu tijela s termalnom vodom,
shea maslacem i niacinamidom, što sve
zajedno djeluje na obnovu i zaštitu kože,
26,43 €/199,14 kn

NIKOLINA KRZNAR

S kozmetikom se odlično kombiniraju high-tech uređaji, počevši od HydraFaciala koji je u centrima ljepote postao nezaobilazan "broj jedan" za hidrataciju - pa i Tarra hvali njegov osvježavajući učinak. HydraFacial stvara nježan "vrtlog" kojim se ten istodobno pročišćuje i dubinski prožima revitalizirajućim tvarima kako bi prodisao i zablistao.

U mnogim salonima se za hidrataciju preporučuje i tretman Hydradermie koji posebnom metodom dvostruke ionizacije nježno uvodi njegujuće sastojke duboko u kožu. Riječ je o klasiku kozmetičke kuće Guinot, koji ponovno dobiva na popularnosti.

Linker
19. travanj 2024 17:12