MATEJ JURčEVIć
Jesen/zima 2023./24.

Xenia Design predstavlja novu kolekciju: RE-XD linija redefinira pojmove glamura i elegancije

Neutralni tonovi, vibrantni akcenti i novi pogled na modni kod koji istražuju već 35 godina.

Neutralni tonovi, vibrantni akcenti i novi pogled na modni kod koji istražuju već 35 godina.

Elegantnije i glamuroznije, ali odjednom avangardno riječi su koje opisuju novu Xenia Design kolekciju koja govori o već klasičnim temama brenda, ali sagledanima kroz novu perspektivu. Prepoznatljiv Xenia Design rukopis tako je vidljiv u svakom komadu, ali s novim pogledom.

RE-interpretacija, RE-akcija, RE-cikliranje, RE-dizajn, RE-dukcija, RE-fleksija, RE-frakcija korišteni su motivi i strategije u svim procesima dizajna. Stoga RE-XD kolekcija donosi novi pogled na stvari i kako kažu "modni kod koji istražujemo već više od 35 godina." U kolekciji se tako nalaze komadi čija se silueta vrlo lako može promijeniti jednostavnim nošenjem na drugačiji način.

image
MATEJ JURčEVIć
image
MATEJ JURčEVIć

Kolekcija kroz prošivene topove i suknje istražuje temu volumena maksimalno naglašavajući, ali istovremeno osiguravajući udobnost i toplinu. Pritom, minimalističkoj eleganciji pojedinih komada suprotstavljaju modne dodatke poput kožnog remena i metalnih lanaca koji daju kontrastni look. Čitavom linijom dominiraju crno-bijeli te sivi tonovi, akcenti su postignuti ružičastom, ljubičastom i zelenom bojom, a kao inspiracija za printove poslužila im je zgužvana metalik folija koja stvara trompe l‘oeil efekt na površini tekstila.

image
MATEJ JURčEVIć
image

Fotografije: Matej Jurčević
make up i kosa: Petra Sever
model: Petra Ugljarević (Faith Model Management)

MATEJ JURčEVIć

Modni dodaci zaslužni su za eksperimentalni duh kolekcije. Izrađeni od metalnih niti, rukama se mogu lako oblikovati u nove, iznova različite, forme. Osim toga, novost u kolekciji donijeli su komadima čija je površina perforirana ili rub laserski izrezan, a tako dobiveni geometrijski oblici i elegantne zakrivljene linije unijeli su novi duh u večernju, ali i dnevnu odjeću. Kolekcija je već neko vrijeme dostupna u internetskoj trgovini, a od 1. rujna bit će i u trgovinama u Zagrebu, Dubrovniku, Opatiji i Čakovcu.

Linker
26. travanj 2024 04:18