Šteta ih je pojesti!

Visoka moda nikada nije bila slađa, a ove su kreacije dobile svoje slastičarske replike

Poznati slastičar Mourad Khiat odlučio je u gastronomiju uvesti potpuno novi trend, a njegovi deserti naprosto oduševljavaju.

Mourad Khiat, glavni slastičar luksuznog londonskog hotela The Berkeley, tradicionalno je britansko poslijepodnevno ispijanje čaja posvetio visokoj modi. Najljepše kreacije s ovogodišnjih revija izradio je u obliku kolačića koje svojim izgledom i okusom ostavljaju bez daha.

image

Najljepše kreacije s ovogodišnjih revija izradio je u obliku kolačića.

PRESS

Na meniju su tortice od marelica i meda inspirirane haljinom dizajnera Oscara de la Rente, Lanvinove platforme od čokoladnih keksa te Guccijev ružičasti smoking od biskvita i breskvi s mousseom od bourbon vanilije. Svjetlucavu ružičastu glazuru, nalik na svilu, krasi leptir mašna od čokolade.

image

Slastice su zapravo imitacija modnih dodataka.

PRESS

Kožnate torbice Michaela Korsa, iz kojih je na reviji izvirivalo cvijeće, slastičar je preslikao uz pomoć biskvita, džema od jagoda, bijele čokolade te kreme od maslaca i limete. Motivi s cvjetnog kombinezona marke Saint Laurent nalaze se na bijeloj tortici od kokosa, dekoriranoj svježim malinama i ličijem (azijskim trešnjama) te zelenim čokoladnim listom.

Čitajte i: Ne možete im odoljeti: Cvjetne haljine u kojima ćete poželjeti provesti cijelo proljeće

image

Kožnate torbice Michaela Korsa, iz kojih je na reviji izvirivalo cvijeće, slastičar je odlučio preslikati.

PRESS

Zlatna nadrealna couture kreacija francuskog brenda Schiaparelli omiljena je među modnim sljedbenicima koji će jednako uživati i u njezinoj slatkoj verziji izrađenoj od karamele, tamne čokolade i pralina od lješnjaka. Za kraj tu je i sladoled inspiriran žutom kreacijom dizajnera Richarda Quinna. Čokoladni kornet punjen je svježim voćem i sorbetom od ananasa i anisa, prekriven žutim valovima od čokolade. Cijena ovih neobičnih menija je od 79 funta naviše.

image

Zlatna nadrealna couture kreacija francuskog brenda Schiaparelli omiljena je među modnim sljedbenicima.

PRESS
Linker
18. travanj 2024 17:10