Profimedia, Abaca Press
uvijek in

Uzorak proljeća: 5 modnih kombinacija u kojima cvijeće vodi glavnu riječ

Iako je životinjski uzorak već neko vrijeme jedan od najpoželjnijih uzoraka koji krasi sve modne komade kojih se možete sjetiti, volimo se vratiti i klasicima koji ne izlaze iz mode i koji iz sezone u sezonu dolaze u nekom novom ruhu.

Jedan od proljetnih klasika svakako je uzorak cvijeća - topla sezona ne prolazi bez ovog romantičnog i ženstvenog uzorka koji je rado viđeni gost na košuljama i bluzama, lepršavim suknjama, haljinama pa i sakoima i poslovnim hlačama.

Bez obzira volite li sitni uzorak poljskog cvijeća ili, pak, velike printeve raznih cvjetova, izbor je svake sezone velik pa svatko može pronaći nešto za sebe. Nemojte se ustručavati kombinirati više različitih cvjetnih uzoraka - u jednoj kombinaciji se bez problema nose po dva različita komada, a one odvažne spretno mogu složiti i tri. Nosite ga i uz ostale uzorke - dobro će se slagati s tankim prugicama i s točkicama.

MILAN, ITALY - FEBRUARY 23: Giulia Gaudino attends the Ermanno Scervino show at Milan Fashion Week Autumn/Winter 2019/20 on February 23, 2019 in Milan, Italy.  (Photo by Claudio Lavenia/Getty Images For Ermanno Scervino)
Getty Images For Ermanno Scervin

Street style, Emili Sindlev, Jeanette Friis Madsen and Thora Valdimars arriving at Cecilie Bahnsen spring summer 2019 ready-to-wear show held at Fabriken Sundholmsvej in Copenhagen, Denmark, on August 8th, 2018., Image: 384331979, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca Press
Profimedia, Abaca Press

Za vječne romantičarke cvjetni uzorak u kombinaciji s razigranim volanima bit će osobito ženstven, a dobro će se uklopiti s kaubojskim gležnjačama, no i s tenisicama za nešto opušteniji izgled. Uz haljine i suknje, nameću se i zanimljivi modeli hlača, osobito oni širokih nogavica, palazzo ili culotte stila.

Uz bazične komade poput bijele košulje uklapa se u poslovni stil kojem će dati mali modni zaokret, a s obzirom na popularnost sakoa, jedan koji je ukrašen cvjetnim uzorkom može postati zamjena za laganu jaknu i dobar izbor za svakodnevni odlazak u ured.

Bilo da se odlučite na upečatljive kombinacije u kojima dominira uzorak cvijeća, ili pak na one gdje će prevladavati tek na modnim dodacima, floralni dezen uvijek je zanimljivi izbor kojim nećete pogriješiti, bez obzira na prigodu za koju se spremate.

Eklektične boje

Promo
Suknja Zara (299,90 kn), svilena košulja H&M (79,99 €), torbica Top Shop (£22) i cipele Cult Gaia (€295)

U detaljima je tajna

Promo
Top na jedno rame Zara (229,90 kn), torbica H&M (7,99 €), cipele Brock Collection (€525) i traperice Top Shop (£36)

Opušteno na kavu

Promo
Haljina Stradivarius (199,90 kn), traper jakna Bershka (299,90 kn), tenisice Zara (349,90 kn) i pletena torba Uterque (650)

Bussiness flower power

Promo
Sako Zara (299,90 kn, bermude Zara (139,90 kn), espadrile Pull and Bear (249,90 kn) i torbica Top Shop (£32)

Elegantna u floralnom izdanju

Promo
Hlače Dolce&Gabbana (€695), bluza Zara (229,90 kn), torbica Uterque (2390 kn) i cipele Stradivarius (179,90 kn)

Linker
19. travanj 2024 22:55