REVOLUCIJA U ČITANJU

Upoznajte Sol, prvi elektronski čitač knjiga koji omogućuje užitak čitanja - bez ruku

Elektronski čitač dizajniran je u obliku naočala i teži svega 100 grama, pa stane u svaki džep i kompatibilan je s drugim mobilnim uređajima.

Nakon elektronskih čitača knjiga u obliku tableta kao što su Kindle i Kobo ovih se dana na tržištu pojavio inovativni Sol e-book reader, koji izgleda poput sunčanih naočala. Osim što je mnogo praktičniji i zauzima mnogo manje mjesta u putnoj prtljazi ili torbi za plažu izgledom podsjeća na VR naočale koje korisnicima omogućavaju doživljaj virtualne stvarnosti u tri dimenzije.

Sol je težak svega sto grama, za čitanje ga je dovoljno staviti na lice, a može se koristiti dok ležite, sjedite ili sjedite, a jedino se ne preporučuje koristiti ga u pokretu, jer s naočalama za e-čitanje ne vidite ništa drugo što se zbiva oko vas. Pritom obje ruke čitatelja ostaju slobodne, što je apsolutna revolucija u čitanju, na koju se, ističu proizvođači, vrlo lako naviknuti, a jedina mana mu je što se stranice ne mogu okretati snagom uma ili pokretom očiju. Za okretanje stranica koristi se daljinski upravljač, pa čitanje dakle tehnički nije potpuno bez ruku.

image

Sol omogućuje inovativno čitanje knjiga - bez ruku

SOL/FERRARI/PROFIMEDIA

Sol ima ugrađenu bateriju čija snaga omogućuje užitak od otprilike 30 sati čitanja prije ponovnog punjenja, a raspolaže memorijom od 64 MB. To nije mnogo, ali je zato Sol kompatibilan s drugim iOS i Android uređajima s kojima se može bežično povezati, pa tako sve naslove koji vas zanimaju možete pohraniti i na drugim uređajima.

Tekst knjige se projicira na tamnoj pozadini, pa je ističu proizvođači, to najsličnije iskustvu čitanja stvarne knjige. Dodatna prednost je što ljudi s dioptrijom, koji inače nose naočale ili leće, ne trebaju dodatna pomagala za korištenje, jer se Sol može dioptrijski podesiti. Jedna od glavnih prednosti Sola, čiji su ekrani u dijagonali široki 1,3 inča ili 3,3 centimetra, a glavna prednost mu je što blokira sve druge vizualne distrakcije iz stvarnog svijeta dok uživate u čitanju svog štiva. I sve to za cijenu od 350 dolara.

Linker
15. travanj 2024 07:34