MICHAEL TRAN AFP
Sezona nagrada

U modnim "okršajima" na crvenom tepihu vodi stilski nepogrešiva Emily Blunt

Na subotnjem BAFTA okupljanju nominiranih u Beverly Hillsu, dominirali su kompleti i odijela te vječna crna, a stvar su spasile zelena kreacija zvijezde filma "Oppenheimer" i prugasti odabir Belle Ramsey.

Na subotnjem BAFTA okupljanju nominiranih u Beverly Hillsu, dominirali su kompleti i odijela te vječna crna, a stvar su spasile zelena kreacija zvijezde filma "Oppenheimer" i prugasti odabir Belle Ramsey.

Najglamuroznije razdoblje dodjele prestižnijih nagrada u zabavljačkoj industriji privlači pozornost fanova i zbog činjenice da je riječ o nestrpljivo iščekivanim "modnim revijama" na crvenom tepihu. Osim profesionalnih postignuća, u tim prigodama pokazuje se i smisao za lijepo, koji neke zvijezde imaju na pretek, a druge baš i ne. Iznimka nije ni nedavno održano, tradicionalno okupljanje nominiranih za nagradu BAFTA na Beverly Hillsu. Bio je to modni nagovještaj u kojem bi pravcu holivudske zvijezde, nominirane za prestižnu nagradu Britanske akademije, mogle krenuti na dodjeli Oscara, 11. ožujka ove godine.

image

Zvijezde ‘Oppenheimera‘ Cillian Murphy i Emily Blunt

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Zasad Emily Blunt, čiji je urođen smisao za modu došao do izražaja i na nedavnoj dodjeli priznanja Američkog filmskog instituta, ima najviše šansi pokoriti holivudsku modnu pistu. Njena pastelnozelena haljina A kroja dizajnera Oscara de la Rente u kojoj je došla na BAFTA događanje, jednom je riječju senzacionalna. Glumica u kreaciji satkanoj od zelenih traka, koja otkriva taman koliko je potrebno i pritom ne prelazi granicu damskog ukusa, ostavlja dojam kakav priliči umjetnici njenog kalibra. Zvijezda filma "A Quiet Place" uz haljinu je izabrala tek dijamantne naušnice, da pretjeranim kićenjem ne pokvari dojam.

image

Rosamund Pike u kreaciji irske dizajnerice Simone Rocha

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Među najbolje odjevenim uzvanicima na događaju održanom u hotelu Maybourne, nalazi se i Rosamund Pike koja je blistala u lepršavoj kreaciji boje leda irske dizajnerice Simone Rocha. Laskavi kroj haljine, ručno našiveni ukrasi u obliku ruža u istoj boji kao i pastelni negliže ispod prozirne haljine (bez problema bi mogao i sam proći kao koktel haljina), izdvojili su je među kolegicama.

image

Glumica iz ‘ Krune‘ Elizabeth Debicki u sako-haljini i upečatljivim čizmama

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Ruku na srce, na ovogodišnjoj BAFTA čajanki nije bilo teško modno se izdvojiti. Dominirala su ženska odijela, neka i u "grandpa" kroju čija se vladavina predviđa za ovu godinu te crna boja.

image

Greta Gerwig u monokromnom izdanju

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Zvijezda "Krune", Elizabeth Debicki, pojavila se u crnoj haljini-sakou te visokim čizmama iste boje. Eva Longoria, koju je na događaju pratio Jesse Garcia, glumac iz komedije "Flamin‘ Hot", njenog redateljskog prvijenca - potrudila se razigrati svoj crni komplet prozirnim dijelovima košulje i suknje dužine gotovo do gležnjeva.

image

America Ferrera: detalj u Barbie boji

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Crno je nosila i Greta Gerwig, redateljica hita "Barbie", dok je America Ferrera koja glumi u tom filmu (drži vatreni govor u Barbie svijetu), monokromnu, crnu haljinu razigrala ružičastom draperijom, kako dolikuje glumici iz slavnog, ženskog filma. Da odijela ne moraju biti modno nezanimljiva, pokazala je Bella Ramsey, zvijezda serije "The Last of Us".

image

Razigrane pruge Belle Ramsey

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Njene su razigrane pruge u kompletu s kratkim hlačama američkog dizajnera Thoma Brownea bile pun modni pogodak. Holivudska glumica Julianne Moore "obranila" je titulu uvijek ukusno odjevene zvijezde u crnom topu otvorenih ramena i dugoj suknji od tvida s visokim prorezom. Dojam da je i ovaj put modno pogodila prigodu, naglasila je masivnom, zlatnom ogrlicom. S obzirom na kreacije subotnjeg BAFTA događanja, bit će zanimljivo pratiti modne okršaje u sezoni nagrada i poruke koje svojom odjećom odašilju slavna lica.

image

Julianne Moore opravdala je titulu modno nepogrešive

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
Linker
29. travanj 2024 14:26