LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
haute couture

Sve tajne make-upa o kojem se ne prestaje pričati: Otkriveno kako je postignut look porculanske lutke

Top tema već nekoliko dana je look koji je za reviju Maison Margiela osmislila legendarna visažistica Pat McGrath i podigla glow efekt na razinu koju dosad nismo imali priliku vidjeti.

Top tema već nekoliko dana je look koji je za reviju Maison Margiela osmislila legendarna visažistica Pat McGrath i podigla glow efekt na razinu koju dosad nismo imali priliku vidjeti.

Pariški Tjedan mode je završio i dok su fashionistice već ‘otputovale‘ za Kopenhagen, ipak već danima se najviše priča o make-up looku koji je pokazala modna kuća Maison Margiela. Naime, pod kreativnim vodstvom Johna Galliana, modeli su prošetali modnom pistom izgledajući kao porculanske lutke. Legendarna visažistica Pat McGrath osmislila je doista revolucionaran look koji je oduševio mnoge, a make-up je sjajno upotpunio teatralnu izvedbu na pisti. Koža manekenki je blistala toliko da je izgledala kao da je ispolirana. Upravo je ovaj moment doveo do toga da je look s revije postao top tema na društvenim mrežama, a svi se pitaju kako je McGrath postigla ovaj nadrealni izgled. Naravno zaljubljenici u make-up i trendove gotovo odmah su na društvenim mrežama pokušali rekreirati look, više ili manje uspješno.

image

Pod kreativnim vodstvom Johna Galliana, modeli su prošetali modnom pistom imitirajući pokrete marionete

LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
image

Legendarna visažistica Pat McGrath pretvorila je manekenke u porculanske lutke, a make-up je sjajno upotpunio teatralnu izvedbu na pisti

LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

No, saznali smo koje je proizvode Pat koristila kako bi postigla ovaj wow efekt. Prvo je nanijela svoju esenciju za lice Divine Skin: Rose 001 kako bi koža dobila sjaj, a nakon toga je stavila Skin Fetish podlogu za puder i kombinaciju korektora, kao i rumenilo Divine Blush: Legendary Glow Colour Balm. Zatim je koristila Pat McGrath Labs PermaGel Ultra Glide olovku za oči i njom iscrtala obrve, dok je na usne nanijela MatteTrance Lipstick u boji Guinevere. Od sjenila, koristila je Blitz Blue i Xtreme Black boju iz palete Mothership I: Subliminal, Blitz Violet i Xtreme Black iz palete Mothership VI: Midnight Sun i Desert Divinity iz palete MTHRSHP Mega: Celestial Nirvana te ih je nanijela na oči, obrve, pa čak i usne. Ipak, jedan korak koji je dao završi look je Pat zatajila od javnosti. Naime, visažistica je na Instagramu objavila snimku gdje pokazuje kako postići željeni look, a u opis je navela sve proizvode koje je koristila, naravno, izuzev onoga o kojem svi pričaju.

@nikohaagenson i cant wait to actually get the product jn the mail using @viseart eyeshadows @Pat McGrath Labs lipstick in flesh 3 and foundation @MOB Beauty cream clay eyeshadow in m81 #patmcgrath #johngalliano #fashion #maisonmargiela #patmcgrathlabs #makeup #beauty #eyeshadow #creativemakeup #mua #makeupartist #makeupinspo #editorialmakeup #makeuptutorial #makeuptips #makeuphacks #makeuptricks ♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono - moshimo sound design

Iako sama McGrath nije otkrila koju je tehniku koristila, na Instagramu i TikToku već su se pojavile neke teorije. Zbog videa na kojem manekenke u backstageu skidaju šminku kao masku s lica, mnogi su špekulirali da je riječ o peel off maski za lice na kojoj je korištena airbrush tehnika, a drugi su se nadovezali i rekli da je vjerojatno riječ o Kryolan Liquid Glassu, sintetičkom proizvodu koji daje poseban sjaj. Međutim, izgleda da ćemo se ipak morati još malo strpjeti jer će McGrath sigurno otkriti o kojem se proizvodu radi, a možda ga čak i lansirati u sklopu svog skincare i make-up brenda Pat McGrath Labs. Naime, kako bi postigla ovaj look, koristila je svoje make-up proizvode, pa tako ne bi iznenadilo da je za sjaj lica zaslužan neki novitet. Tome ide u prilog i što se visažistica kratko osvrnula na goruće rasprave na internetu i na Instagramu objavila: "Upravo sam se vratila iz Pariza i želim zahvaliti svima na ljubavi i podršci! Sve će biti uskoro otkriveno."

Linker
27. travanj 2024 12:07