Prvo žene

Svaki detalj je bitan: Bivša prva dame SAD-a poslala snažnu poruku na crvenom tepihu

Hillary Clinton, bivša američka državna tajnica i prva dama Sjedinjenih Država, oduševila je izborom haljine njujorškog dizajnera Josepha Altuzarra koja je imala i specijalni osobni dodatak.

Kad se bivša američka državna tajnica Hillary Clinton (74) pojavila na crvenom tepihu ispred njujorškog muzeja Metropolitan, u kojem se tradicionalno održava najveća svjetska modna svečanost, svi su odmah zapazili da je jedna od najmoćnijih žena američke politike za svoj prvi dolazak na MET Galu odabrala tamnocrvenu večernju haljinu s potpisom svog omiljenog njujorškog dizajnera Josepha Altuzarre (39).

image

Za svoj prvi dolazak na MET Galu Hillary Clinton je odabrala tamnocrvenu večernju haljinu Altuzarra

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

No, tek su rijetki na prvi pogled primjetili i njezin specijalni dodatak - šezdeset ženskih imena izvezenih na njezinom izrezu.

RASKOŠ, ZLATO I GLAMUR! NAŠI STILISTI KOMENTIRALI NAJDOJMLJIVIJE OTUFITE S MET GALE

"Kad se osoba poput Hillary Clinton odluči pojaviti na takvoj modnoj svečanosti, za nju to nije jedna od uobičajenih situacija, nego svojom pojavom i odabirom haljine želi poslati jasnu i snažnu poruku američkoj i svjetskoj javnosti", izjavio je Altuzarra za Vogue i dodao kako ga je Clinton zamolila da pronađe način da se na njegovoj haljini nađu ispisana imena šezdeset žena koja su obilježila suvremenu povijest borbe za ravnopravnost i prava žena.

image

Imena 60 snažnih žena koje su obilježile suvremenu borbu za ravnopravnost izvezena su na izrezu haljine

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Cijeli svijet priča o kultnoj haljini Marilyn Monroe, koju je Kim Kardashian posudila za Met Galu

Među njima su Rosa Parks, legendarna afroamerička aktivistica za ljudska prava, Lady Bird Johnson, supruga američkog predsjednika Lyndona B. Johnsona, ali i Hillaryna pokojna majka Dorothy Rodham koja joj je bila i ostala vječiti uzor borbe za ženska prava.

image

Modni dizjaner Joseph Altuzarra i glumica Evan Rachel Wood

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

“Nakon prvog razgovora bilo mi je potpuno jasno da poruka mora biti jasna, snažna i precizna, ali i diskretna, jer će se o tome pričati i pisati, a uz to će se i analizirati svako ime s Hillarynog popisa. Zbog toga nismo željeli da imena tih žena djeluju kao šaka u oko na svečanoj haljini, nego smo ih izvezli u nijansu drukčijoj boji, te skladno uklopili u izrez haljine. I nismo pogriješili, jer smo na taj način stvorili haljinu s personaliziranim detaljem o kojem će se još dugo raspravljati", izjavio je Altuzarra.

Čitajte i: Najglamuroznija noć: Nakon tri godine, Met Gala se vratila u punom sjaju

Linker
20. travanj 2024 12:57