VOGUE/ INSTAGRAM
Rujanski Vogue

Supermodeli ponovo zajedno, Linda Evangelista iznenadila izjavom o botoksu

Cindy Crawford, Christy Turlington, Naomi Campbell i Linda Evangelista nakon dugo vremena okupile su se na zajedničkom poslu. Za Vogue poziraju i govore o karijeri, ljubavi, obiteljima, starenju..., a to će biti i glavne teme četverodijelne dokumentarne serije „The Super Models”.

Cindy Crawford, Christy Turlington, Naomi Campbell i Linda Evangelista nakon dugo vremena okupile su se na zajedničkom poslu. Za Vogue poziraju i govore o karijeri, ljubavi, obiteljima, starenju..., a to će biti i glavne teme četverodijelne dokumentarne serije „The Super Models”.

Supermodeli Linda Evangelista, Cindy Crawford, Christy Turlington i Naomi Campbell nakon dugo vremena ponovo su se okupile na zajedničkom poslu, ovoga puta na snimanju za rujansko izdanje Voguea. Ikone manekenstva, koje su snažno utjecale na pop kulturu, vladale su modnom scenom osamdesetih i dobrim dijelom devedesetih godina i iz temelja je promijenile, a od svih njih samo se Naomi Campbell zapravo nikad i nije povukla iz posla.

Kako je najavio Vogue, legendarna četvorka govorit će o karijeri, ljubavi, obiteljima, starenju i o životu unutar „mjehurića” supermodela, a to će biti i glavne teme dolazeće četverodijelne dokumentarne serije „The Super Models” koju će prikazivati Apple TV+. Vogue je podsjetio i na toplo nedjeljno jutro u studenom 1989., kad se mala skupina manekenki okupila u New Yorku, kako bi ih njemački fotograf Peter Lindbergh snimio za naslovnicu siječanjskog izdanja. Među njima je bila i Tatjana Patitz, koja je preminula u siječnju ove godine od metastatskog raka dojke u 57. godini života. To je snimanje bilo početak „velike petorke”, a ostalo je – povijest.

Pratitelji na Instagramu pozdravili su najavu i okupljanje omiljenih supermodela, drago im je što su zajedno i ističu kako nikad više neće biti takvih supermodela, ali nezadovoljni su fotografijama koje je snimio Rafael Pavarotti, odnosno njihovim retuširanjem i uređivanjem. „Razina fotošopiranja je nevjerojatna”, piše jedan, dok drugi kaže da na zajedničkim fotografijama modeli izgledaju čudno, kao da su snimljene odvojeno, pa „namontirane” zajedno. Mnogi pitaju i gdje je Claudia Schiffer, a nedostaju im i Elle Macpherson, Helena Christensen, Shalom Harlow...

No, Vogue je odabrao četvorku koju je zbog svojih razloga odabrao i predstavio njihov život, međusobne odnose, planove... Možda je više od mišljenja ostale tri supermanekenke o starenju, pažnju privuklo to što na temu starenja govori Linda Evangelista. Ona je priznala da i dalje koristi botoks, nakon što se suočila s neželjenim posljedicama CoolSculptinga, estetskog tretmana namijenjenog smrzavanju i uništavanju masnih stanica. Prošla je sedam tretmana na čeljusti, leđima, trbuhu i bedrima od 2015. do 2016. godine, no došlo je do rijetke nuspojave, paradoksalne hiperplazije masnih stanica, koja je Evangelisti, kako je rekla, „brutalno” promijenila izgled. U međuvremenu je okončala sudsku sagu i nagodila se u parnici protiv tvrtke Zeltiq Aesthetics Inc. za 50 milijuna dolara u srpnju 2022.

Sada je objasnila svoj kontradiktorni pristup starenju. „Starenje mi ne smeta i nikad mi nije smetalo. Starenje nas dovodi tamo gdje želimo biti, a to je za mene dug život. Legendarni vizažist Kevyn Aucoin toliko se bojao bora i nikada ih nije dobio. Ja želim bore – ali botoksiram čelo, pa sam licemjer – ali želim ostarjeti”, otkrila je svoj stav Evangelista koja se sada, nakon nekoliko godina skrivanja, u velikom stilu vratila modnom poslu.

Linker
27. travanj 2024 11:32