marokanske tajne

Supermodel Imaan Hammam otkrila 6 provjerenih proizvoda koje koristi u svojoj beauty rutini

Nizozemska ljepotica Imaan Hammam pažnju privlači atraktivnim izgledom, ali i njegovanom kožom i kosom, a nedavno je otkrila i u kojim proizvodima pronalazi marokanske recepte za ljepotu.

Nizozemski supermodel Imaan Hammam u posljednjih je deset godina ostvarila toliko uspjeha u industriji mode i ljepote da nije teško zaboraviti da je još uvijek u svojim 20-ima. Imala je samo 13 godina kada je privukla pažnju agencija, a već je sa 16 godina potpisala svoj prvi ugovor. Ubrzo nakon toga, 27-godišnja Imaan se seli u New York, gdje njezina karijera doživljava streloviti uzlet. Naime, debitirala je na modnoj reviji Jeana Paula Gaultiera u jesen 2013. godine, a nekoliko mjeseci kasnije otvorila je Givenchyjevu reviju, noseći proljetnu kolekciju Riccarda Tiscija. Ranije ove godine, najavljena je kao najnovije lice brenda Estée Lauder, čime je postala prva afro-arapska ambasadorica brenda.

image
ZABULON LAURENT/ABACA/SHUTTERSTOCK

Odrastajući u Amsterdamu s majkom Marokankom i ocem Egipćaninom, bila je izložena različitim kulturama koje izdvaja kao ključne utjecaje na svoj svjetonazor. Imaan navodi da su marokanska jela, bogati miris tamjana i arapska glazba uvijek prisutni u njezinu domu, a egipatsku pjevačicu Ummu Kulthum ističe kao jednu od svojih omiljenih umjetnica.

image
ANDREW H. WALKER/SHUTTERSTOCK

Za vrijeme odrastanja nije joj nedostajalo snažnih ženskih uzora. Često navodi da joj je starija sestra bila „kao druga mama”, a i samu majku opisuje kao „ikonu” i „trendsetericu”. Majka ju je upoznala s čarima turskog hamama, podijelila s njom svoje recepte za ljepotu te joj pokazala kako koristiti eterična ulja, marokanske pilinge za tijelo i arganovo ulje za kosu. Ovaj utjecaj vidljiv je u njezinoj beauty rutini koju dijeli na svojim društvenim mrežama, a ovi su proizvodi nezaobilazni u njezinoj kozmetičkoj torbici:

1) Estée Lauder Advanced Night Repair Serum

„Nakon ovog hidratizirajućeg seruma koža mi sjaji. Koristim ga svako jutro i večer.”

image
DOUGLAS

2) Christophe Robin Luscious Curl Defining Cream With Chia Seed Oil

„Ovo je proizvod od kojeg mi kovrče uvijek izgledaju dobro.”

image
LAB

3) Heritage Store Rosewater Refreshing Facial Mist

„Koristim ružinu vodicu za osvježenje i hidrataciju tijekom dana.”

image
AMAZON

4) Le Labo Santal 26 Classic Candle

„Svijeće me smiruju i opuštaju. Zapalim jednu kao dio svog večernjeg rituala.”

image
SANTEURS D‘AILLEURS

5) Cliganic 100% Pure & Natural Argan Oil

„Kupujem ga kad sam u Maroku i nanosim ga posvuda – lice, tijelo i kosu.”

image
AMAZON

6) Darphin Rose Aromatic Care

„Ružino ulje koristim svaki dan nakon nanošenja seruma. Održava mi kožu mekom i hidratiziranom, a i prekrasno miriše.”

image
AMAZON

Linker
23. travanj 2024 13:12