RTL PRESS
MODNA INSPIRACIJA

Severinina stilistica nam otkriva sve o 4 top stylinga u "Superstaru": "Saint Laurent je ostavio WOW efekt"

Kroz četiri live emisije RTL-ovog showa "Superstar", u kojem je bila članica žirija, Severina je zablistala u četiri prekrasne kreacije, a detalje o tome kako biraju stylinge i koji im je bio najdraži otkrila nam je njezina stilistica Katija Šimundić.

Kroz četiri live emisije RTL-ovog showa "Superstar", u kojem je bila članica žirija, Severina je zablistala u četiri prekrasne kreacije, a detalje o tome kako biraju stylinge i koji im je bio najdraži otkrila nam je njezina stilistica Katija Šimundić.

"Severina je predivna za suradnju, imamo nepisano pravilo da sve shvaćamo ležerno, da modu shvaćamo kao igru, a odjeću kao alat, da spajamo nespojivo i sve radimo po nekom našem guštu. Ne trošimo previše vremena na slaganje kombinacija, ne mozgamo previše, već sve ide nekako iz srca i duše te zato najčešće biram ono što me osvoji na prvu", govori nam Katija Šimundić, stilistica koja stoji iza sva četiri stylinga koje smo imali prilike gledati u "Superstaru", ali i iza svih privatnih i poslovnih stylinga popularne pjevačice. Posao olakšava i to što Severina i ona imaju vrlo sličnu viziju pa si u potpunosti međusobno vjeruju i dopuštaju si "igranje s modom", bez mnogo opterećivanja.

image

Severina u kreaciji Solace London

RTL PRESS

"Stavljamo naglasak na to da uživamo u tome. Cijeli look stvaramo zajedno, cijeli tim se igra - Dajana Pajkić sa make-upom, a Martin Posavec s kosom - a Severina je vrlo otvorena, sluša savjete i uvažava svakoga od nas te nam dopušta da radimo svoj posao", otkriva nam Katija, uz koju u kreiranju looka su jednako važni i make-up artistica Dajana Pajkić i stilist kose Martin Posavec.

"Njoj sve dobro pristaje. Ima to nešto u sebi da može iznijeti gotovo sve. Kombiniramo sve i svašta jer moda je igra u kojoj je sve dozvoljeno, a upravo to i smatram ključem Severininog dobrog stila. Poanta stylinga je da Severina bude Severina i da ona nosi tu odjeću, a ne da odjeća nosi nju", govori nam Katija i dodaje kako kod svakog biranja looka prvenstveno mora paziti za koju priliku je odijeva pa je tako u ovom slučaju morala birati komade koji mogu "stajati" satima u live emisiji, odnosno da se radi o kreacijama koje su stabilne, ne kližu i kod kojih neće biti potrebno mnogo intervencija u vrijeme snimanja.

image

Haljina i rukavice David Koma

RTL PRESS

S obzirom na to da smo vidjeli četiri stylinga i to sve redom poznata imena - Solace London, Mihano Momosa, David Koma i Saint Laurent - upitali smo Katiju jesu li ona i Severina među njih četiri imale svojeg favorita. I s odgovorom nas je Katija uvjerila kako zaista razmišljaju slično.

"Čim sam ih odabrala, znači da su mi sva četiri odlična, ali mislim da je najveći WOW efekt imala kreacija Saint Laurent, crna haljina srcolikog izreza i naglašenog dekoltea, ali sa zanimljivim detaljem rukavica koje su dio haljine, a cijelom looku dodaju eleganciju. Od prvog momenta kad sam je ugledala znala sam da je ta haljina as iz rukava i čuvala sam je za posebnu prigodu", govori nam stilistica i dodaje kako je i Severini ta kreacija najviše "sjela".

image

Crna haljina Saint Laurent

RTL PRESS

Kada je u pitanju inspiracija, Katija priznaje kako ne gleda što druge zvijezde nose i ne traži inspiraciju u tuđim lookovima, već gleda kreacije za koje zna da će Severini dobro pristajati - i to bez obzira radi li se o luksuznom ili high street brendu, ili pak custom made kreacijama kao što je bila crvena haljina Mihano Momosa koju je nosila u "Superstaru".

"Ta haljina nam je stigla na sam dan snimanja, Severina je doslovno nije niti isprobala, niti je bilo prostora i vremena za prepravljanje. Haljinu smo vidjeli uživo tek pred emisiju, odabrali smo je na temelju skice i dostavili smo sve detalje u milimetar - stigla je savršena", otkriva nam Katija te govori kako uživa u takvim suradnjama u kojima poznati dizajneri slušaju želje i otvoreni su za sugestije.

image

Crvena kreacija Mihano Momosa

RTL PRESS

Naravno da nas je interesiralo za što se dalje pripremaju, ali tajanstvena Katija otkrila nam je samo kako će modno Severina u prosincu biti usmjerena na crvenu, bijelu i crnu boju te na srebrene i zlatne detalje, a moći ćemo je vidjeti i u odijelima nakon što smo je sada vidjeli u četiri luksuzne toalete.

Linker
27. travanj 2024 22:36