BILJANA BLIVAJS CROPIX
LICE U FOKUSU

S make-up artisticom o omiljenom parfemu, dizajnerima i njezi: "Volim minimalistički stil"

Make-up artistica Simona Antonović svoje bogato znanje odlučila je ponovno podijeliti, pa je ove jeseni otvorila novu pop-up školu šminkanja posvećenu bridal make-upu u Osijeku i Zagrebu, kako bi mladenke diljem Hrvatske zablistale na svoj najvažniji dan.

Make-up artistica Simona Antonović svoje bogato znanje odlučila je ponovno podijeliti, pa je ove jeseni otvorila novu pop-up školu šminkanja posvećenu bridal make-upu u Osijeku i Zagrebu, kako bi mladenke diljem Hrvatske zablistale na svoj najvažniji dan.

Svoj profesionalni put Simona Antonović započela je u Londonu kamo je otišla na profesionalno usavršavanje nakon srednje škole, a nakon povratka u Zagreb 2001., počela je raditi za modne i lifestyle časopise, kao i na modnim revijama. Kada pogleda unatrag, kaže, ponosna je na sve što je postigla. Radila je i na Tjednu mode u Parizu, a već je deset godina Chanel beauty spokesperson. Šminkala je i za editorijale u magazinima Vogue, Harper‘s Bazaar, Gloria Glam, Elle, Cosmopolitan i brojne druge. Snažna podrška obitelji joj, ističe, mnogo pomaže u tome da je već dugi niz godina na samom vrhu domaće i svjetske make-up scene, a sva znanja koja je prikupila kroz godine prenijet će na polaznice svoje škole. Graciozna i posebna, Simona je zablistala i u ulozi manekenke.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

Koji su najnoviji make-up trendovi općenito, a posebice u bridalu?

- Make-up trendovi, i u bridalu, i općenito su da ništa nije zabranjeno, bilo da govorimo o sjajnoj blistavoj koži "glass skin" efekta ili pak onoj baršunastog završetka, kapcima ukrašenim dijamantima ili pak o klasičnoj bridal šminki koja uključuje eyeliner s naglašenim trepavicama i crveni ruž ili puderaste nijanse.

Što polaznice mogu naučiti na vašim radionicama?

- Tehnike šminkanja na način kako ja to radim, prakticiram i promoviram. Najvjerojatnije se s tim tehnikama uživo još nisu susrele, jer su moj make-up stil, perfekcionizam, profesionalizam i pristup radu na razini znatno iznad onoga što se često smatra make-up edukacijama na društvenim mrežama. Aktualni program PRO BRIDAL podučava teoriju i praksu trenutačno najtraženijih bridal make-up lookova u skladu s najmodernijim svjetskim tehnikama šminkanja. Uglavnom ga pohađaju make-up umjetnice koje se dodatno educiraju. Sljedeće godine u ožujku i travnju imamo novi veliki dvotjedni MASTER MAKE-UP program, za one koji žele naučiti osnovne i napredne tehnike šminkanja za profesionalnu upotrebu bez obzira imaju li već prethodnog iskustva ili već rade kao make-up umjetnici i žele vrhunsko dodatno usavršavanje kako uspjeti u make-up industriji i naučiti maksimalno iskoristiti svoj talent, stvoriti vlastiti make-up stil.

Može li se i s jeftinijom šminkom napraviti dobar make-up?

- Naravno, uz puno prakse i znanja.

Što je najluđe što vas je klijentica tražila?

- Našminkaj me danas, ali da make-up traje čitav tjedan.

Kako se nosite s privatnim problemima klijentica, kada dođu loše raspoložene?

- Odlično se snalazim, ali trebalo je dosta vremena dok se nisam naučila nositi se s tuđim raspoloženjima i problemima koji se manifestiraju kada dođu na šminkanje. Danas mi to ne predstavlja problem, naučila sam kako umiriti klijentice i sebe.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

Kako pripremiti kožu lica za zimu i hladnije dane?

- Koža lica zimi se zna crveniti i sklona je perutanju, suhoj koži razlog je oscilacija u vanjskim i unutarnjim temperaturama te grijanju. Preporučujem ne umivati se vrućom vodom, samo hladnom ili mlakom. Dobro čine i uljne emulzije za umivanje koje ne isušuju te korištenje hranjivih krema, a i ulja za njegu lica s omega nezasićenim kiselinama su odlična kad je suha koža u pitanju.

Kada je započela vaša ljubav prema šminki?

- Oduvijek sam imala potrebu za kreativnim izražavanjem. Od ranog puberteta sam našla svoj put postupno kroz crtanje, slikanje i modno eksperimentiranje i krenula u ostvarivanje svojih snova, a šminkanje mi je bilo potpuno prirodan likovni izraz i s fotografom Markom Grubišićem, prijateljem iz djetinjstva, ostvarivala sam svoja modna maštanja. Jako smo ozbiljno tome pristupali i maštali kako ćemo to raditi i kad budemo veliki. Danas živim taj san.

Top 5 najdražih beauty/preparativnih proizvoda?

  • CHANEL LE LIFT PRO CONCENTRE CONTOURS serum
  • Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Multi-Recovery Complex
  • UCHKA Balancing mist
  • Eucerin Hyaluron-Filler dnevna krema sa SPF 30
  • Dermalogica Precleanse uljna emulzija za umivanje

Kako izgleda vaša beauty rutina?

- Manje je više i u ovom slučaju; umivanje, hidratantni mist, hijaluronski serum ujutro, navečer retinol, ulje za lice, krema za lice.

Kako njegujete kosu?

- Jednom tjedno masiram vlasište sezamovim uljem te njime namažem i kosu, zamotam u ručnik barem sat vremena i isperem. Ponekad stavim noćnu masku za kosu od Alterne koja je divno nahrani za čitav tjedan, osim toga perem je šamponom na bazi zeolita i stavim malo regeneratora. Koristim četke za raščešljavanje ekstenzija jer mi je tanka kosa pa se jako petlja, i to me spašava.

Koji je najskuplji proizvod s kojim ste radili?

- Uglavnom su tu skincare proizvodi - serumi i kreme poznatih luksuznih brendova čije su cijene katkad i do tisuću eura.

image

Koncentrirani serum Le Lift Pro Concentre Contours CHANEL/ Kremasto rumenilo Glow Time Blush JANE IREDALE/ . Advanced Night Repair Synchronized Multi-Recovery Complex ESTEE LAUDER/ Precleanse uljna emulzija za umivanje DERMALOGICA/ Korektor Synchro Skin Self-refreshing Concealer SHISEIDO/ Hyaluron-Filler dnevna krema sa SPF 30 EUCERIN

BILJANA BLIVAJS CROPIX

Kako je raditi na Tjednu mode u Parizu?

- Uzbudljivo, intenzivno, izazovno, poučno, zanimljivo, kreativno, lijepo i teško u isto vrijeme. Mnogo sam naučila, neprocjenjivo iskustvo.

Koja vam je najdraža boja - u make-upu i modno?

- U make-upu volim sve boje, u odijevanju crna.

Top 5 najdražih make-up proizvoda?

  • CHANEL CC krema
  • Jane Iredale kremasto rumenilo Glow time blush
  • Shiseido korektor Synchro Skin Self-refreshing Concealer
  • CHANEL smeđa maskara Le Volume de Chanel
  • Hermes Lip Enhancer Rose d‘Ete

Kakav stil njegujete?

- Minimalistički, u svim sferama života.

Gdje najradije shoppingirate?

- Uvijek online, najviše MyTheresa, Net-a-Porter, Farfetch, Yoox, COS, Arket.

Postoji li neki komad nakita ili odjeće za koji ste posebno vezani?

- Chanel prsten i naušnice iz Coco Crush linije, Bottega Veneta čizme, Varteks odijela.

Kada bismo otvorili vaš ormar, čega bismo najviše pronašli?

- Uglavnom su to sakoi, hlače na crtu, potkošulje i majice kratkih i bez rukava - crne i bijele, crnih tajica, oversize vesti, uskih dolčevita, ravnih cipela i čizama i udobnih tenisica.

Kada ne znate što odjenuti, koja je vaša go-to kombinacija u kojoj se uvijek osjećate dobro?

- Muško oversized odijelo, potkošulja i crne čizme ili tenisice.

Koje dizajnere volite?

- Celine, Dries Van Noten, Chanel, The Row, Prada.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

Što nikada ne biste odjenuli?

- Odjeću cvjetnog uzorka i šarenu odjeću.

Što je za vas ženstvenost?

- Samopouzdanje, njegovanost, samouvjerenost, spontanost, osmijeh, nenametljivost, duhovitost i duhovnost, stav.

Miris koji volite?

- L‘Air de Rien.

Pazite li na prehranu i na koji način?

- Poprilično, mesa sam se odrekla davno, još prije trideset godina, a glutena i mliječnih proizvoda prije petnaest. Volim azijsku kuhinju i restorane - vijetnamsku, tajlandsku, japansku i indijsku. Doma kuhamo svakodnevno, većinom je to kombinacija naše kontinentalne i mediteranske kuhinje s primjesama azijske, uglavnom vegansko, a jednom do dva puta tjedno na meniju je riba.

Što činite za psihički mir, svoje mentalno zdravlje, kako se rješavate stresa?

- Najviše dobrobiti za mene čini vrijeme s kćeri i obitelji. Svaki slobodan trenutak odlazim u prirodu i šumu, taj nepresušan izvor inspiracije, mira i spokoja. Svakodnevno meditiram i šetam, ne gledam televiziju, pazim što jedem i vježbam, a u poslu postavljam jasne granice kako bih se zauzela za sebe, smanjila stresne situacije i negativan utjecaj toksičnih ljudi.

Linker
29. travanj 2024 02:29