sarajevo film festival

Rodila prije par tjedana, sada blista na crvenom tepihu: Dubrovačka redateljica u hit komadu na premijeri svog filma

Antoneta Alamat Kusijanović dobila je prestižnu nagradu na Filmskom festivalu u Cannesu, u Puli čak tri, a sada se natječe i na 27. izdanju Sarajevo Film Festivala.

Nakon što je u svibnju ove godine na Filmskom festivalu u Cannesu domaći film 'Murina' dobio prestižnu nagradu Zlatna kamera, na 27. Sarajevo Film Festivalu imao je svoju regionalnu premijeru. Nju nije mogla propustiti osoba zaslužna za uspjeh "Murine" - dubrovačka redateljica Antoneta Alamat Kusijanović.

Sve su oči bile uprte u nju i to zbog klasičnog, ali vrlo šik modnog izdanja koje možemo zamisliti u baš svim prilikama. Naime, Antoneta je odabrala bezvremensku crnu boju za crveni tepih, a nedostatak ostalih boja nadoknadila je zanimljivim krojevima. Crno odijelo koje se ne kopča na klasičan način, već asimetrično i pripadajuće crne trapez hlače bili su odličan izbor za uživanje u filmu.

image
Ekipa filma "Murina".
CROPIX
image
Antoneta je za crveni tepih izabrala pomalo neobično crno odijelo.
CROPIX

Čitajte i: Nagrađena u Cannesu! Antoneta Alamat Kusijanović o karijeri i majčinstvu: 'Sve stignem, nije tako teško kao što su mi prijetili'

Uz odijelo spojila je također crne sandale na platformu u stilu sedamdesetih i crnu torbociu sa zlatnim detlajima. Crno i zlatno uvijek ide zajedno pa je vrat ukrasila zlatnom ogrlicom. Elegantno i odmjereno!

image
Danica Ćurčić
CROPIX

Glumica Gracija Filipović , koja igra ulogu tinejdžerice Julije u "Murini", odlučila se za crno-bijeli look u kombinaciji s topićem i hlačama. Najzanimljiviji dio outfita je bio gornji dio od tila te se savršeno nadovezao na elegantne hlače sa zlatnim gumbima. Kao balans looku Danica je nosila bijele sandale i sve je to začinila Konavoškim naušnicama.

Na premijeru je stigla i naša poznata voditeljica Daniela Trbović, poznata po tome da rijetko nosi boje na svečanim događanjima pa je i za ovu priliku bila u crnome. Simpatičnu haljinu na sjajne točkice kombinirala je uz klasične crne sandale i crnu clutch torbicu.

image
Daniela Trbović
CROPIX

Čitajte i: Frano i Milena Lasić modno usklađeni u Sarajevu: Dok je maleni bio na čuvanju, par je uživao u glumčevom nvom filmu

Inače, film "Murina" priča priču o nemirnoj tinejdžerki Juliji koja nije baš u dobrim odnosima sa svojim opsesivnim ocem Antom, a napetost između njih raste nakon što njihov dom na jednom hrvatskom otoku posjeti jedan stari obiteljski prijatelj. Dok Ante pokušava sklopiti dogovor koji bi mu mogao promijeniti život, Julija je umorna od njihovog mirnog, ali usamljeničkog bivanja i ima velika očekivanja od njihovog posjetitelja koji joj u vikendu ispunjenom strašću pruža iskustvo slobode.

Sarajevo Film Festival održava se od 13. do 20. kolovoza 2021. godine, a za ulazak na sve projekcije potrebno je imati Covid-sigurnu akreditaciju. Više informacija možete pronaći na web stranici Sarajevo Film Festivala.

Linker
16. travanj 2024 05:21