Modna inspiracija

Profinjeno viđenje mode iz očiju Benedicta Cumberbatcha: ‘Stil ne čine samo krpice, nego i fine manire‘

Britanski glumac kojeg su proslavile uloge intelektualaca pomno promišlja što će odjenuti i kako će se ponašati, jer smatra da, kao poznata osoba, mora biti primjer drugima.

Osim neospornog glumačkog talenta, Britanca Benedicta Cumberbatcha (44) krasi i profinjen odjevni stil, zbog kojeg je u nekoliko navrata proglašen jednim od najbolje odjevenih muškaraca svijeta.

Njegova supruga Sophie Hunter, kazališna redateljica, ali i brojni suradnici, često ističu da toliko pazi na detalje da po par sati traži točno određenu nijansu sakoa koja bi pristajala uz remen njegovog novog sata, ili pak neumorno isprobava cipele dok ne nađe one koje su usklađene s bojom šala.

image
FOTOGRAFIJE: BAUER-GRIFFIN/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA BAUER-GRIFFIN/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Moda je odgovornost

No, zvijezda TV serijala “Sherlock”, koji mu je donio internacionalnu slavu, ne smatra da je sitničav, već odgovoran.

“Biti suvremeni gospodin znači biti uzor mlađim generacijama, i to ne samo načinom odijevanja već i rafiniranim manirama”, izjavio je u jednom intervjuu.

image
FOTOGRAFIJE: BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Osnova stila su mu odijelo krojeno po mjeri (ali mora biti komotnije), traperice klasičnog ravnog kroja od tamnoplavog denima te elegantni kaput ili vjetrovka.

Obožava slojevito odijevanje, a premda nije vegan, nastoji kupovati odjeću i dodatke koji nisu životinjskog porijekla.

Osim što se divi svom krojaču koji mu šije veliki dio odjeće prema njegovim željama i zahtjevima, cijeni japanske dizajnere Yohjija Yamamotoa i Isseya Miyakea, a zbog strasti prema luksuznim satovima prije dvije je godine postao zaštitno lice švicarskog brenda Jaeger-LeCoultre.

image
FOTOGRAFIJE: BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Linker
10. travanj 2024 07:32