Edvin Kalić
KAFTAN STUDIO #SISTERS

Prekrasna modna priča: sestre dizajnerice napravile su sjajnu žensku kampanju

Status žene u društvu se do danas nije značajno promijenio, razne predrasude prema ženama su još uvijek itekako prisutne u mnogim segmentima života, pri čemu moda i odijevanje žena nisu izuzetak.

Inspirirane promišljanjima kako se status žena u suvremenom društvu nije puno promijenio u odnosu na neka ne tako davna vremena, nastala je kolekcija "Sisters" kroz koju sestre dizajnerice iz Kaftan studija, propitujući svoje vlastite različitosti, predstavljaju dva autentična vizualna izraza koji iako su naizgled drugačiji ipak funkcioniraju zajedno - jedinstveno.

Edvin Kalić

Poštovanje različitosti, sloboda izbora, razumijevanje, tolerancija, ljubav i prihvaćanje su neki od najplemenitija odlika ljudskog bića i manifest slobode koju Kaftan studio hrabro demonstrira kroz svoje umjetničko djelovanje u sferi modnog dizajna.

Edvin Kalić

Paralelno s finaliziranjem nove kolekcije putem Instagrama pozvale smo sve žene da objave storije pod hashtagom #sisters - te je tako nastala svojevrsna inicijativa koji je imala sjajan odziv gdje se mogla vidjeti cijela lepeza različitih žena, prijateljica, sestara, koje su potpuno različite ali prihvaćaju jedna drugu bez predrasuda s ljubavlju i uvažavanjem.

Edvin Kalić

"Ono što nam je interesantno i čemu kao dizajnerice svjedočimo godinama jeste to da Žene, bez obzira na životna uvjerenja, osobna viđenja i stavove, vrlo lako pronalaze zajednički jezik kada je riječ o modi i odijevanju. Moda kao umjetnost ima snagu da spaja sve različitosti i mišljenja smo da je upravo to njena najveća vrijednost." ističu dizajnerice.

Edvin Kalić

Kaftan studio angažirao je manekenke Nataliju Denić i Snežanu Gašić da pred objektivom ponajboljeg bosansko-hercegovačkog modnog fotografa Edvina Kalića poziraju u njihovim dizajnerskim komadima.

Pritom kao soundtrack poslušate i pjesmu "Sisters Are Doin' It For Themselves" by Eurythmics and Aretha Franklin. Uživajte!

Linker
06. lipanj 2023 03:25