Mandatory Credit: Photo by Stephen Lovekin/BEI/Shutterstock (13894632cu)
Rihanna
The Metropolitan Museum of Art‘s Costume Institute Benefit, celebrating the opening of the Karl Lagerfeld: A Line of Beauty exhibition, Arrivals, New York, USA - 01 May 2023

 STEPHEN LOVEKIN/BEI/SHUTTERSTOCK STEPHEN LOVEKIN/BEI/SHUTTERSTOCK
"Garden of Time"

Poznat je dress code: Ovogodišnju Met Galu trebale bi obilježiti bajkovite cvjetne kreacije

"Sleeping Beauties: Reawakening Fashion" bit će ovogodišnja tema najpoznatijeg modnog događaja koja je predstavljena još u studenom 2023., a Vogue je sada najavio i dugoočekivani dress code.

"Sleeping Beauties: Reawakening Fashion" bit će ovogodišnja tema najpoznatijeg modnog događaja koja je predstavljena još u studenom 2023., a Vogue je sada najavio i dugoočekivani dress code.

Spektakularna Met Gala, prema mišljenju mnogih najvažniji modni događaj, svake se godine održava u New Yorku, prvog ponedjeljka u svibnju. Večer je to koja okuplja najveće zvijezde iz svijeta mode, filma, glazbe i umjetnosti. Ovaj prestižni događaj, osnovan još davne 1948. godine, a danas je sinonim za luksuz, stil i kreativnost.

Nakon što je još u studenome 2023. otkrivena tema gale, "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion", sada su organizatori ovog modnog događaja objavili i dress code koji glasi "Garden of Time". Ovogodišnju temu uzvanici će imati priliku, kao što i samo ime dress codea govori, interpretirati kroz bajkovite cvjetne kreacije.

image

Metropolitan Museum of Art

ANGELA WEISS/AFP/PROFIMEDIA

Osim što je predstavljen dress code čije interpretacije nestrpljivo iščekujemo, predstavljeni su i domaćini, odnosno promotori. Ta je čast ove godine pripala Zendayi, Jennifer Lopez, Bad Bunnyju i Chrisu Hemsworthu. Za razliku od ostalih troje, Chrisu će ovo biti prvo prisustvovanje na Met Gali.

Kako donosi Vogue, glavni fokus izložbe bit će prvenstveno na povijesnim kreacijama, od kojih su neke stare i preko 400 godina. Na Met Gali će biti predstavljeni dizajni kultnih modnih kuća poput Saint Laurenta, Schiaparellija i Givenchyja, a zahvaljujući zanimljivom spoju arhive i inovativnih dizajnerskih kreacija posjetitelji će dobiti bolju sliku svijeta mode.

Ono što je naročito zanimljivo jest činjenica kako će izložba biti popraćena naprednom tehnologijom, odnosno mirisima, okusima, pokretom i zvukom koji će svim posjetiteljima omogućiti što bolje iskustvo Met Gale koja je sve bliže. Ipak, reakcije ljudi na društvenim mrežama su podijeljene. I dok jedni smatraju kako je tematika savršeno pogođena, drugi su pomalo razočarani dress codeom koji uključuje cvjetne uzorke te ga opisuju kao "očekivanog" i "pomalo razočaravajućeg".

Linker
27. travanj 2024 12:09