NE FASCINIRA GA SLAVA

Peter Do novi je miljenik modne scene: Samozatajni dizajner pobrao lovorike na Tjednu mode u New Yorku

Američki dizajner vijetnamskog podrijetla pobrao je lovorike na nedavnom Tjednu mode u New Yorku. Njegove elegantne kreacije obožavaju Beyoncé i Zendaya, struka ih uspoređuje s onima Donne Karan iz zlatnih vremena, no samozatajnog kreativca slava ne fascinira pa lice krije od javnosti.

Na Tjednu mode u New Yorku za sezonu proljeće/ljeto 2022., prvom održanom uživo od izbijanja pandemije covida-19, debitiralo je čak petnaest modnih dizajnera. A najbolji od njih je, prema mišljenju svekolike modne javnosti, 30-godišnji Peter Do, čija je karijera primjer ‘‘američkog sna’’.

image
Na većini fotografija Do je leđima okrenut kameri ili lice skriva šiltericom.
INSTAGRAM

Do je, naime, rođen u Ho Ši Minu u Vijetnamu, a s 14 godina je s roditeljima emigrirao u Philadelphiju. Upisao je studij mode na njujorškom modnom sveučilištu Fashion Institute of Technology, 2014. dobio nagradu za najboljeg diplomanta koju dodjeljuje modna korporacija LVMH te potom stažirao u modnim kućama Celine i Derek Lam. Prije dvije godine je s četvero partnera koje je pronašao putem društvenih mreža - ekonomisticu, specijalista prodaje, stručnjakinju za odnose s javnošću i dizajnericu - osnovao brend pod vlastitim imenom.

image
Petra Do modni novinari u SAD-u uspoređuju s proslavljenom njujorškom dizajnericom Donnom Karan.
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIM
image
Kolekcija za sljedeće proljeće i ljeto sastoji se od tamnih i svijetlih odjevnih setova.
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIM

Čitajte i: Neobičan Tjedan mode u New Yorku i Londonu: Dominiraju midi haljine i modni dodaci neonskih boja

Njihova marka temelji se na ženstvenoj, elegantnoj i praktičnoj odjeći, s naglaskom na izduženoj opuštenoj silueti, slojevitosti, finim materijalima i znalačkoj izradi. Zbog toga ga modni novinari u SAD-u uspoređuju s proslavljenom njujorškom dizajnericom Donnom Karan koja je 80-ih revolucionarizirala američku modu uvođenjem sportskih elemenata u dnevnu odjeću.

image
Na Tjednu mode u New Yorku za sezonu proljeće/ljeto 2022., debitiralo je čak petnaest modnih dizajnera.
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIM
image
Minimalizam i kontrasti u kolekciji za proljeće 2022.
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIM

Čitajte i: Inspirirajte se zaigranom kombinacijom Rite Ore! Modna kombinacija koja odaje počast novoj školskoj godini

image
Pjevačica Billie Eilish u Doovoj kreaciji na naslovnici australskog Voguea.
PROFIMEDIA
image
Njihova marka temelji se na ženstvenoj, elegantnoj i praktičnoj odjeći.
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIM

‘‘Cilj mi je raditi kolekcije koje će se sviđati zrelim ženama’’, kaže Peter Do, čije kreacije nose pjevačice Beyoncé i Solange, a zapele su za oko i stilističkom timu Jill Biden, američke Prve dame, koji su ga zamolili da joj kreira nekoliko komada. Kolekcija za sljedeće proljeće i ljeto sastoji se od tamnih i svijetlih odjevnih setova u kojima dominiraju odijela šireg komotnog kroja, lagani kaputi i baloneri midi dužine, maksi haljine od plisiranog materijala, sportskih majica i kožnatih šorceva koji se lako mogu kombinirati

Linker
24. travanj 2024 21:02