Fotografije: launchmetrics.com/spotlight

 launchmetrics.com/spotlight
Veliki povratak

Ovog ljeta ne skidamo se iz gladijatorica, a ovo su top modeli iz aktualne ponude

Vežemo se iznad gležnja sve do koljena: gladijatorice su ponovno poželjne, seksi i jako stylish, u svom osvježenom izdanju.

Vežemo se iznad gležnja sve do koljena: gladijatorice su ponovno poželjne, seksi i jako stylish, u svom osvježenom izdanju.

Ljetne sandale s bogatom povijest su gladijatorice, a ove sezone svjedočimo njihovom velikom povratku. Možda vas na spomen gladijatorica misli prvo odvedu u šezdesete godine prošlog stoljeća, u Space Age estetiku koju je nametnuo slavni Paco Rabanne, a možda se pak prisjetite početka tisućljeća i boho festivalskih outfita tadašnjih ‘it‘ djevojaka - Sienne Miller i Kate Moss. U međuvremenu, gladijatorice su zajedno s drugim trendovima iz te modne ere postale omražene pa smo ih na neko vrijeme izbacili iz garderobe. U 2023., to će se promijeniti, a gladijatorice su također dobile zasluženi make over.

U prvom redu one su inspirirane starim Grcima i Rimljanima, a kako je ove sezone naglasak stavljen na eterični izgled božice - mislimo na plisirane haljine, asimetrične krojeve poput haljina na jedno rame te prozračne materijale neutralnih boja, smislen je i povratak gladijatorica kao ljetnog trenda kada je obuća u pitanju.

image

Versace Pre-Fall kolekcija

launchmetrics.com/spotlight
image

Stella McCartney kolekcija

launchmetrics.com/spotlight
image

U kolekciji kuće Michael Kors

launchmetrics.com/spotlight

Najčešće dolaze u crnom ili smeđem izdanju, a obogaćene su zakovicama, po uzoru na modele talijanske kuće Valentino ili su rađene od brušene kože te nose rokerski štih - poput modela iz ponude dizajnerice Isabel Marant. Prisutne su i one koje se potpuno uklapaju u estetiku minimalizma i profinjenosti pa dolaze u potpuno jednostavnom, efektnom izdanju. Neovisno o tome koji model odaberete, ovoga ljeta nosimo ih uz duge ili kratke haljine i suknje, uz široke hlače, pa i traper komade s kojima se uvijek dobro slažu.

image

Sandale sa zakovicama Zara (39,910 eura)/ sandale s ukrasima Zara (49,95 eura)/ sandale sa zlatnim detaljima Tory Burch; Karla (203 eura)/ sandale s koščom H&M (20 eura)/ kožne sandale & Other Stories (99 eura)/ narančaste sandale Aldo (70 eura)

Promo
image

Kožne sandale Massimo Dutti (79,95 eura)/ zlatne sandale Mango (49,95 eura)/ sandale na vezanje Oysho (38,99 eura)/ sandale na vezanje Mango (49,99 eura)/ sandale s kopčom H&M (20 eura)

Promo
Linker
26. travanj 2024 07:17