Freywille kolekcija

 ANTE ODAK
Umjetnost i moda

Obožavatelji umjetnosti (i lijepog nakita) oduševit će se ovom kolekcijom

Nakit inspiriran umjetnošću Gustava Klimta želimo nositi u svim posebnim prilikama!

Nakit inspiriran umjetnošću Gustava Klimta želimo nositi u svim posebnim prilikama!

Nakit je sastavni dio svakog outfita koji najviše govori o našem stilu i načinu na koji se želimo predstavljati svijetu. Iz tog razloga uvijek s posebnom pažnjom biramo novi nakit koji će služiti kao ukras odjevnoj kombinaciji te posebno cijenimo one jedinstvene komade koji su rađeni s velikom pažnjom, u stručnim rukama majstora te u koje je utkana neka priča. Oni s umjetničkom pozadinom na posebnoj su cijeni i osim što su divan ukras, dobar su pokretač razgovora.

Uživamo zato u pronalasku brendova i kolekcija koji rade ekskluzivne komade nakita koji spajaju svijet umjetnosti, eleganciju i bezvremenski dizajn. Bilo da ga birate za sebe, za poklon ili ga želite ostaviti u nasljeđe, određeni nakit ostaje aktualan neovisno o prolaznosti vremena i trendova. Svidjela nam se kolekcija koja je omaž velikom Gustavu Klimtu i bečkoj secesiji čiji je istaknuti predstavnik. Klimtova remek-djela sjedinjuju osjećaje i dekorativnu prekomjernost, slave ljepotu, zbog čega je omiljen među kolekcionarima i ljubiteljima umjetnosti. Inspirativno je zato nositi njegovu umjetnost i u obliku nakita.

image
ANTE ODAK

Kolekciju Hommage à Gustav Klimt koja slavi ovog slikara predstavio je brend Freywille, poznat po kolekcijama nakita koje interpretiraju ljubavi prema umjetnosti i povijesti. Inače, ova kolekcija je prvi put lansirana 1998. godine i donosi primamljive koloristične setove inspirirane Klimtovim remek-djelima, a pritom ostaju nezavisan umjetnički rad koji odražava posvećenost svakom detalju.

Jedan od radova koji je poslužio kao inspiracija je slika “Portrait Adele Bloch-Bauer I”, koja je bila Klimtova muza i jedina žena koju je slikao dva puta. Kroz dizajn nakita dizajna evocira se moderna i snažna žena, suptilna i tajanstvena - i to kroz zlatne linije sinkopiranog ritma uz snažnu crnu podlogu.

image
ANTE ODAK

Za izradu jednog Freywille komada nakita potrebno je napraviti 100 pojedinačnih koraka, a većina od njih je rezultat minuciozanog rada. Posebno kompleksan je postupak ornamentiranja: umjetnici dugotrajno osmišljavaju živopisne motive, a zatim ih preciznim oslikavanjem prenose na površinu emajla.

image

U 18kt kolekciji se nalazi prstenje, privjesci i prstenje

ANTE ODAK

Modne fotografije nadahnute Freywille dizajnom snimio je talentirani fotograf Ante Odak, styling potpisuje Ana Nikačević, šminku Petra Sever, a kosu Milena Mršić za salon Glamour. U ulozi modela je Leonarda Zeba iz agencije Talia Model. Kolekciju Hommage à Gustav Klimt možete razgledati i isprobati isključivo u ekskluzivnim Freywille buticima, a među kojima je i onaj u Zagrebu, Preradovićeva 2. Za više informacija istražite njihov online butik ili Facebook stranicu.

Linker
28. travanj 2024 15:45