Novi početak

Nova kraljica oduševila bijelom i plavom kombinacijom, a evo što je poručila odabirom

Kraljica Mary za prvo pojavljivanje u javnosti odabrala je snježnobijelu haljinu danskog dizajnera Soerena Le Schmidta, dok je dan kasnije zablistala u tamnoplavom spoju suknje i sakoa.

Zajedničkim pojavljivanjem na balkonu palače Christiansborg i službeno je započela vladavina danskog kralja Frederika X i njegove supruge, kraljice Mary. 51-godišnja Australka oduševila je modnim odabirom pa je tako blistala u snježnobijeloj haljini s potpisom domaćeg dizajnera Soerena Le Schmidta. Njemu odijevanje članova kraljevskih obitelji nije nimalo strano, a njegove je kreacije također često je nosila upravo i sadašnja danska kraljica.

‘‘Bio sam vrlo počašćen, sretan, ponosan i nadasve zahvalan što su me zamolili da dizajniram baš ovu haljinu. Prva haljina koju će kraljica Mary nositi pod svojom novom titulom kraljice, haljina stvorena za povijesne knjige, znači jako puno. Dirnut sam‘‘, rekao je dizajner za skandinavsko izdanje Voguea.

image
THOMAS TRAASDAHL AFP

Naime, kraljičina glamurozna haljina s dugim rukavima i ovratnikom bila je istovremeno tradicionalna, ali i suvremena, uistinu dostojna nove kraljice. Suknju je krasio remen s efektnom srebrnom kopčom, a modna se kombinacija istaknula još jednim zanimljivim detaljem - bijelim šalom lagano prebačenim preko ramena. No ono što se odmah primijetilo bila je sama boja haljine. Osim toga što je sastavni dio danske zastave, bijela boja sama po sebi simbolizira novi početak, integritet i moral.

Izrađena od mješavine vune i viskoze, haljina koju je časopis Vogue prozvao ‘‘Snjeguljica haljinom‘‘, savršeno je pristajala kraljičinom omiljenom nakitu od rubina. Kako dodaje Le Schmidt, ta je efektna kombinacija namijenjena i odavanju počasti zemlji Danskoj čije su boje bijela i crvena pa se tako ova haljina ukrašena naušnicama i brošem iz Ruby Seta činila kao savršeni izbor.

Kraljica Mary javnosti je već dobro poznata po iznimno elegantnom i uglađenom modnom ukusu, a mediji ju često uspoređuju s princezom od Walesa Kate Middleton. Da su joj boje u outfitu itekako važne, kraljica je pokazala i dan kasnije kada se ispred danskog parlamenta pojavila u glamuroznoj plavoj modnoj kombinaciji. Osim kombinacije suknje i sakoa danskog dizajnera Olea Ydea koju je već ranije nosila, cijeli outfit je zaoukružila plavim šeširom koji je dodatno istaknuo senzacionalan outfit. Salonke Gianvito Rossi odlično su izdržale i snijeg koji je počeo padati u Danskoj, a kraljica je odabrala i ljubičastu clutch torbicu sa zmijskim uzorkom brenda Carlend Copenhagen.

image
THOMAS TRAASDAHL AFP
image
THOMAS TRAASDAHL AFP
image
THOMAS TRAASDAHL AFP
image
IDA MARIE ODGAARD AFP

Plavu boju nerijetko biraju članovi gotovo svih kraljevskih obitelj, posebno Britanci, jer se vjeruje kako plava boja općenito predstavlja povjerenje, čast i komunikaciju.

Linker
15. travanj 2024 17:46