Dvostruko dobro

Nijanse čine razliku: 5 trikova kako prepoznati kvalitetne traperice

Jednom kad naučite prepoznati kvalitetu i razlikovati dobar od nekvalitetnog jeansa, više nećete bacati novac i skupljati komade koji vam samo stoje u ormaru.

Kad kupujemo traperice, kvaliteta je ključna. Ne samo da ćemo razliku između boljeg i lošeg trapera odmah osjetiti, već ćemo biti zahvalni kad shvatimo koliko duže traje. I dok će dizajnerski brendovi vjerojatnije ulagati u vrhunske materijale i tkaninu, to nikako ne znači da ne možemo pronaći kvalitetno izrađene traperice po pristupačnijoj cijeni. Trik je u tome da naučimo prepoznati dobre stvari od stvari koje će (doslovno) pucati po šavovima. No, što točno podrazumijeva kad kažemo traperice visoke kvalitete? I kako možemo znati kada smo pronašli savršen par? Kako bismo vam pomogli, sastavili smo kontrolni popis karakteristika koje ima dobar komad jeansa.

1. Obratite pažnju na težinu jeansa

Kvalitetne traperice izrađene su od jačeg, težeg trapera, pa pri kupnji uvijek uzmite odabrani komad u ruke kako biste procijenili je li riječ o komadu u koji vrijedi uložiti. Prave, kvalitetne traperice ne bi trebala biti lagane, jer to podrazumijeva nižu kvalitetu. Kupujete li online, provjerite je li težina tkanine navedena u detaljnom opisu proizvoda opisana "lagana", "srednja" ili "teška". I znajte, iako teže traperice u početku mogu djelovati malo kruto, s vremenom će, nakon nekoliko nošenja, omekšati. No, u slučaju da strpljenje nije jedna od vaših vrlina, možete ubrzati proces jednostavnim namakanjem traperica u kupku s octom i vrućom vodom.

image

Trenutno su hit vrećasti modeli

UNSPLASH

2. Dobro pogledajte šavove

Šavovi na nogavicama, bočni šavovi i oni oko džepova puno govore o kvaliteti traperica. Tražite dobar, čvrst šav koji se neće brzo ofucati, rastezati ili pucati pod "opterećenjem". Dvostruki šav (dva reda šavova postavljenih blizu jedan uz drugog) i lančano šivanje (isprepleteni šav nalik karikama lanca) dobri su znakovi da je u izradu traperica uloženo nešto dodatnog truda. Ipak, jedan red šavova također je u redu, sve dok se radi o debljem i izdržljivom koncu. Da biste vidjeli ima li vaš odabrani par jeansa ono što je potrebno, posegnite starom testu izdržljivosti: nježno ga rastegnite po šavovima. Ako vidite ili čujete da šavovi pucaju, sve vam je jasno: birajte drugi. Ako kupujete online, opcija zumiranja (ako je dostupna) dobro će poslužiti za pregled detalja šavova.

3. Ne zanemarite rastezljivost

Ako ne odustajete od skinny jeansa, tada je rastezljivost materijala pri odabiru vašeg para ključan faktor. Kada kupujete traperice pripijenog kroja, provjerite na etiketi traperica postotak elastina u tkanini. Tražite najviše 2 posto. Stvar je u tome, iako su ovakve traperice izrađene od tkanine koja je dizajnirana da se razvlači i skuplja, one bi se trebale rastezati samo koliko je potrebno. Zapamtite, 1 posto će vam dati samo naznaku rastezljivosti za udobnost, dok 2 posto znači bolju tkaninu. Sve više od toga i možete očekivati ​​da će se traperice brzo istrošiti ili postati preširoke. I još jedno pravilo, s obzirom na to da rastezljive traperice trebaju dobro pristajati, ako ste između brojeva, odaberite manji jer ova tkanina postaje labavija nakon višestrukog nošenja.

image

Američka manekenka Emily Ratajkowski bira boyfriend model

CHRISTOPHER PETERSON/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

4. Dizajn je važan

Ponekad vam određene karakteristike dizajna i materijala mogu pomoći da vidite je li taj par jeansa koji vam se sviđa napravljen da traje. Uzmimo, na primjer, bakrene gumbe i zakovice. Vidjeti ih na paru traperica govori vam da je odabrani brend uložio u izradu dobrog proizvoda. Ipak, pripazite: nemojte se dati prevariti lažnjacima. I najbolje marke trapera i njihovi imitatori mogu imati traperice s oblikovanim stražnjim džepovima, pa se informirajte o detaljima koji pravi proizvod razlikuje od lažnjaka (materijal, sastav tkanine, šav, boja, kopčanje i slično).

image

Za skinny model jeansa birajte one s 2 posto elastina

UNSPLASH

5. Cijena nije sve (ali je dobar znak)

Unatoč svim našim željama i molitvama "bogovima u maloprodaji", dizajnerske traperice nisu jeftine. Naravno, možda su crème de la crème od trapera, ali nerijetko se zapitamo treba li gladovati mjesec dana, pa i duže, kako bismo si priuštili jedan par?! Na to ćete pitanje sami najbolje znati odgovor. No, ako ne možete, ništa vas ne košta da ih isprobate i da probate pronaći jednako kvalitetnu, ali jeftiniju verziju dizajnerskih traperica.

Linker
18. travanj 2024 11:43