ŠEŠIRI U MODERNOM RUHU

Nesvakidašnja klasika u kolekciji britanske klobučarke Laure Apsit Livens

Ne volite šešire? Nakon što pogledate neodoljivu kolekciju modne kreatorice Laure Apsit Livens, vjerojatno ćete promijeniti mišljenje. Britanska dizajnerica, koja je završila prestižni London College of Fashion, za vrijeme studija je izučavala zanat kod glasovitog dizajnera šešira Philipa Treacyja, a nedavno je predstavila svoju novu, samostalnu kolekciju inspiriranu Meksikom i radom francuskog slikara Henrija Matissea.

Donedavno prilično zapostavljeni, šeširi su se prije nekoliko sezona vratili u modu i tako otvorili put mladim dizajnerima da predstave svoje vizije modernih pokrivala za glavu. Kao dizajnerici šešira, Lauri Apsit Livens najbitinije je očuvati tradiciju klobučarstva, a ona svoj obol toj misiji daje tako što kombinira tradicionalne tehnike i moderan dizajn. Svaki od njezinih modela izrađen je u potpunosti ručno, od najfinije zečje dlake.

Surađivala je s brojnim high end modnim kućama kao što je Louis Vuitton, njezini radovi pojavili su se na stranicama svih najprestižnijih modnih časopisa, a lista klijentica uključuje Palomu Faith, Ritu Ora i Jessie J.

Linker
04. svibanj 2024 15:38