LUKA RADIKOVIĆ
Candybalism by Mirna Mihoković

Neodoljivo: Domaća dizajnerica izrađuje odjeću od tkanina s ekološkim certifikatom

Dizajn, krojenje i šivanje “brusila” je i stažirajući u atelijeru poznatog francuskog dizajnera visoke mode Stephanea Rollanda.

Dok će neki dizajneri 2020. pamtiti po lošem poslovanju zbog pandemije koronavirusa, Mirna Mihoković (29) iz Brezovice pokraj Zagreba upisat će je kao "sretnu godinu" jer je napokon zaživio njezin brend Candybalism, koji je prije sedam godina osmislila s bivšim životnim partnerom. Inače, njezino poslovno načelo je - "zero waste", odnosno proizvodnja koja ne stvara otpad.

"Odjeću šivam prema narudžbi i prodajem klijentima direktno. Od ostataka materijala izrađujem modne dodatke, a surađujem i s organizatorima glazbenog festivala FreeMental, koji pak od njih izrađuju dekoracije za pozornicu", objašnjava dizajnerica koja nastoji biti i društveno odgovorna pa u dogovoru sa socijalnim radnicima poklanja svoju odjeću potrebitima.

Processed with VSCO with hb2 preset
LUKA RADIKOVIĆ
Modeli iz nove kolekcije, ‘Ah la Lune’, nemaju ni zatvarače ni gumbe jer su zamijenjeni trakicama za vezanje.

Aktualna, inače druga kolekcija brenda nazvana “Ah la Lune”, sašivena je od laganog pamučnog materijala s eko certifikatom. Budući da je fokus na udobnosti, na svim su modelima gumbi i patentni zatvarači koji mogu smetati koži zamijenjeni vezanjem te je cjelokupni dojam romantičan, ležeran i diskretno seksepilan.

“Praktičan i ugodan stajling oslobađa te razmišljanja o tome kako izgledaš pa se možeš posvetiti važnijem, unutarnjem životu”, kaže Mirna koja je po struci transdisciplinarna modna dizajnerica.

Processed with VSCO with hb2 preset
LUKA RADIKOVIĆ
Fokus cijele nove kolekcije je na udobnosti.

Pomalo futurističku titulu stekla je doškolovanjem u inozemstvu.

Nakon diplome na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu završila je poslijediplomski studij iz transdisciplinarnih novih medija na pariškom College of Art, a na studentskoj razmjeni na tekstilnom institutu ENSAIT u francuskom gradu Roubaixu završila je smjer produkcije i menadžmenta.

LUKA RADIKOVIĆ
Mirna Mihoković, vlasnica marke Candybalism

Dizajn, krojenje i šivanje “brusila” je i stažirajući u atelijeru poznatog francuskog dizajnera visoke mode Stephanea Rollanda.

"Sudjelovala sam u izradi te predstavljanju kolekcije za proljeće/ljeto 2018., što mi je pomoglo u vlastitom poslu", rekla je kreatorica čiji se modeli iz aktualne linije mogu kupiti putem društvenih mreža po cijenama od 500 do 1600 kuna. A tko ih želi isprobati uživo, neka početkom rujna dođe na zagrebački Tjedan dizajna u sklopu kojeg Mirna ima svoju koncept trgovinu.

ČITAJTE I:

Totalno neočekivani: Trendove za jesen 2020. ne biste pogodili ni u najluđem snu

Obratite pažnju! Trendi Skandinavke ponovno najavljuju trendove koje ćemo svi nositi

Svjetski dizajneri okreću se minimalizmu: Umjesto jarkih boja, naglasak je na eleganciji i praktičnosti

Holi Coast: 'Ne želimo se zatrpavati balama materijala, ulažemo u fine tkanine iz lokalnih dućana'

More kao vječna inspiracija: Osim u kosi, valovi su hit motiv i novih kolekcija poznatih dizajnera

Linker
15. travanj 2024 08:45