PRAVA TRANSFORMACIJA

Modni zaokret Michelle Obame: Iz strogih krojeva ‘uskočila‘ u hrabre trendy kombinacije

U svojoj novoj knjizi istaknula je kako je osam godina morala biti vrlo pažljiva sa svojim imidžom jer je kao jedina afroamerička prva dama hodala ‘tankom linijom između tradicije i budućnosti‘.

Bivša prva dama SAD-a, Michelle Obama, u studenom je objavila novu knjigu The Light We Carry. U sklopu velike promotivne turneje, supruga Baracka Obame obišla je gradove diljem Amerike te iskoristila priliku da se javnosti prikaže u novom svjetlu kroz drastičnu promjenu imidža.

Naime, čini se kako je Michelle odlučila naglasiti svoju neovisnost od ograničenja i konvencija koje su joj bile nametnute dok je živjela u Bijeloj Kući, zamijenivši svoje cvjetne haljine, kardigane i korporativne komplete živopisnim mladenačkim stylinzima.

image

Michelle u Washingtonu u Ganni kompletu

TASOS KATOPODIS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Njezina transformacija je započela u New Yorku, žutim odijelom Proenza Schouler koji je odabrala za gostovanje u emisiji "Today". U Washingtonu je privukla pozornost u lepršavoj Versace košulji s uzorkom zebre te širokim hlačama u boji fuksije, dok je u Philadephiji prštila od samopouzdanja u traper Ganni kompletu. U San Franciscu je također pokazala zavidnu dozu kreativnosti, pretvorivši Marine Serre haljinu u top koji je spojila s Balmain trapericama.

image

Marine Serre haljinu pretvorila je u top i spojila je s Balmain trapericama

INSTAGRAM

Obama je prigrlila sportske komade, kožu te urbane brendove poput Stelle McCartney, Diesela i File, a posebno je zanimljiva i njezina promjena frizure. Umjesto prepoznatljive ispeglane kose, Michelle je pokazala svoje prirodne kovrče, a ostvarila je i svoju dugogodišnju želju da kosu uplete u afro pletenice.

image

Za posjet Atlanti odabrala je kožni look

DEREK WHITE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

U svojoj novoj knjizi istaknula je kako je osam godina morala biti vrlo pažljiva sa svojim imidžom jer je kao jedina afroamerička prva dama hodala "tankom linijom između tradicije i budućnosti". Na turneji je razgovarajući s Ellen DeGeneres otkrila kako je razmišljala o pletenicama još dok je bila u Bijeloj kući, no ipak se suzdržala jer je smatrala kako Amerikanci "nisu spremni za crnačku kosu" i zadržala je ravnu kosu.

Linker
20. travanj 2024 12:07