TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX
SKANDI ESTETIKA

Modni razgovori s voditeljicom Ivonom Hemen: "Ne volim diktate i sezonske krpice"

Sportska voditeljica obožava skandinavsku estetiku koja je i dalje među dominantnijima kada je riječ o trendovima u odijevanju: s jedne strane pročišćene linije i minimalizam, a s druge jarke boje, šareni uzorci i naglašeni volumeni.

Sportska voditeljica obožava skandinavsku estetiku koja je i dalje među dominantnijima kada je riječ o trendovima u odijevanju: s jedne strane pročišćene linije i minimalizam, a s druge jarke boje, šareni uzorci i naglašeni volumeni.

I kada se ugase kamere 32-godišnja voditeljica RTL-a Ivona Hemen ne skida se iz odijela u kojima vodi pregled sportskih novosti u RTL-u Danas, središnjoj informativnoj emisiji te televizije. Naime, udobnost i praktičnost te jednostavne linije i basic komadi okosnica su njezina stila. No, kada dođu topliji dani, uskače i u razigrane haljine, a nerijetko, priznaje, zaviri u mamin ormar, koji krije originalne i kvalitetne komade. Ivona najradije šopingira online, a mnogo pažnje pridaje i njezi kose i kože.

Kako biste opisali svoj stil?

- Minimalistički stil s dozom elegancije ili rock chica je nešto u čemu se najugodnije osjećam. Volim jednostavne linije i slaganje najbazičnijih komada u paleti neutralnih boja. Preferiram praktičnost u odijevanju pa ulažem u dobre basic komade koje mogu nositi na više načina. To su neki bezvremenski klasici koji uvijek izgledaju dobro i nisu nametljivi ni podložni brzoj modi.

image

Voditeljica RTL-a Ivona Hemen ne skida se iz odijela u kojima vodi pregled sportskih novosti

TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

Gdje najradije šopingirate?

- Većinom kupujem online, a s obzirom na to da volim poslovni stil, često "zalutam" u Massimo Dutti i Mango. Odlične komade odjeće nađem i u Indigu, Magaliju ili Garderobi. Kvalitetu stavljam ispred kvantitete i ne volim gomilanje stvari.

Koliko se vaš stil privatno razlikuje od onog javnog, s televizije?

- Privatno se odijevam nešto ležernije nego na televiziji, ali odijela i sakoe, koje kombiniram na razne načine, obožavam nositi - pa sam u tome u svim prigodama.

Koji vam je najdraži komad u ormaru?

- Trenutačno mi je najdraži i najvredniji komad u ormaru džemper koji je moja baka isplela i kvalitetom je neusporediv s ostalima. Sentimentalnu vrijednost ne moram ni spominjati. Uz to, blejzer je neizostavni komad odjeće u mojem ormaru.

image

Trenutno joj je najdraži i najvredniji komad u ormaru džemper koji joj je baka isplela

TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

Nosite li second hand odjeću?

- Nosim second hand odjeću i podržavam održivu modu koju stavljam ispred one brze. U second hand dućanima se može odlično odjenuti, posebno ako niste slijepi pratitelj mode. Često naiđem na sjajne komade koji nisu podložni vremenu i koje mogu nositi godinama.

Kad bismo zavirili u vaš ormar, čega bismo tamo najviše zatekli?

- U mojem ormaru najviše je odijela i sakoa kojima sam opsjednuta, pa ih kombiniram uz košulje i obične bijele majice koje mogu stilizirati na razne načine za dnevne i večernje kombinacije. Najbolje se osjećam u običnoj majici, sakou, trapericama i kaubojskim čizmama. To je moja go-to kombinacija jer ne volim filozofirati oko odijevanja i vodim se onom "manje je više".

Zašto volite estetiku takozvanih ‘‘skandi djevojaka‘‘?

- Sviđa mi se skandinavski stil jer se temelji na viziji minimalizma te održivosti i funkcionalnosti odjeće koja je nosiva, a istovremeno i moderna. S druge strane, pristup modi je profinjen pa se svi ti komadi mogu lako uklopiti u basic stvari koje već imam u ormaru.

image

Sviđa joj se skandinavski stil jer se temelji na viziji minimalizma te održivosti i funkcionalnosti odjeće

TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

Tko je najviše utjecao na vaše modne izbore?

- Od mame sam naslijedila ljubav prema modi. Često si posuđujemo stvari (čitaj: ja posudim pa zaboravim vratiti) i uživam u otkrivanju njezina ormara jer krije neke vječne komade odjeće koji se danas ponovno nose, a puno su kvalitetniji. Nerijetko je zatražim savjet kad sam u kupovini pa se našalimo da, ako nešto ne budem nosila, ionako će završiti kod nje u ormaru.

Koje online platforme najviše volite?

- Budući da najčešće kupujem online, to su high street platforme poput Massimo Duttija i Manga, a volim "visjeti" i na The Outnetu, MyTheresi, Farfetchu i ostalim aplikacijama. Na sjajne stvari naiđem i na Vestiaireu koji kao online second hand dućan nudi luksuzne komade po povoljnijim cijenama.

Kupujete li na putovanjima?

- Na putovanjima uglavnom kupujem stvari koje nisu dostupne u Hrvatskoj, poput određene kozmetike i šminke, ali i obuće, torbi i ostalih modnih dodataka.

Volite li modne dodatke?

- Da dok se kombiniraju umjereno i odmjereno. Najčešće nakit uzimam u Dellureu koji nudi velik izbor. I, tko bi rekao, veliki sam fan cipela i torbi.

image

Na putovanjima često kupuje stvari koje nisu dostupne u Hrvatskoj

TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

Koja vam estetika nije bliska?

- Ne volim modne diktate i sezonske krpice. Nisam fan kičastog, tila, prejakih boja i printeva i nikad ne bih nosila neudobnu odjeću i obuću samo zato što su u trendu. Moraš se osjećati udobno u tome što nosiš jer odjeća je dio tvoje osobnosti. Mora se prilagoditi osobi koja je nosi, a ne suprotno.

Koji vam je omiljeni dizajner?

- Obožavam Anine Bing zbog jednostavnog stila i rock chic komada kakve preferiraju i Isabel Marant i Iro. Sviđa mi se taj nepretenciozni i neopterećeni stil s dozom francuskog seksepila, a svi komadi su jednostavni i imaju cool vibru koja odiše odmjerenošću i nonšalantnošću.

Posljednji komad odjeće koji ste kupili?

- Preslatki Arket pulover s mašnom. Budući da se stalno najavljuje strašni polarni vortex, odlučila sam se opremiti debljom odjećom.

Iz čijeg biste ormara najradije posuđivali odjeću?

- Rado bih posudila odjeću iz ormara Anine Bing, ali i Anouk Yve i Alex Rivière jer su najbliže mojem stilu. Nur Bilen Yavuzer također ima odličan chic stil jer bez puno truda uspijeva izgledati savršeno dotjerano.

image

Kaže da bih rado posudila odjeću iz ormara Anine Bing, ali i Anouk Yve i Alex Rivière

TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

Kakve mirise volite?

- Preferiram osvježavajuće parfeme s toplim notama, one koji pružaju mješavinu slatkog, svježeg i cvjetnog. Kad pronađem neki parfem koji mi odgovara, onda ga godinama koristim. Tako je na mojoj polici već dulje vrijeme Chanel Gabrielle, a ljeti preferiram parfeme poput Jo Malone Lime Basil & Mandarin.

Kako izgleda vaša beauty rutina?

- Ne volim previše eksperimentirati s beauty rutinama jer sam se nekoliko puta "opekla" isprobavajući proizvode koje drugi promoviraju, a ne odgovaraju mojoj osjetljivoj koži. U mojoj cjelodnevnoj rutini je Dermalogica pa ujutro koristim gel za umivanje, tonik, serum i SPF, a navečer vrlo slično, samo dodam hidratantnu kremu uz lagani piling dvaput do triput tjedno. Uz to, njegu lica prepuštam svojoj kozmetičarki Manueli Šapro koja ima odlične neinvazivne tretmane pomlađivanja poput Dermapena, radiofrekvencije, Carita tretmana i Venus Legacyja.

Koja je vaša idealna kombinacija tijekom hladnijih dana?

- Zimi mi je važno da mi nije hladno. Odijevam se slojevito pa je to uglavnom košulja ili bijela kratka majica, pulover i preko toga oversized blejzer i, naravno, dobar jednostavni kaput.

image

Voditeljica nosi odjeću iz Garderoba Concept Store, šminka: Saša Knežević, snimljeno u prostoru NonxSoba

TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

Kako njegujete kosu?

- Kosi pridajem veliku važnost jer to je prvo što vidim na osobi. Koristim Authentic Beauty Concept proizvode koji su od potpuno prirodnih sastojaka bez sintetičkih alternativa i obožavam ih jer čine kosu zdravom, sjajnom i podatnom, a uz to, prekrasno mirišu. Njihovi šamponi i maske su mi neizostavni dio rutine, a ostalu brigu prepuštam ekipi iz salona Evelin.

Bavite li se sportom?

- Sport je oduvijek dio mojega života i uvijek sam se nečim bavila pa tako i kratko vrijeme igrala tenis. Danas se svakodnevno bavim fitnessom, a donedavno sam trenirala boks. Mislim da svatko može izdvojiti barem 30 minuta u danu kako bi poboljšao psihofizičko stanje jer sport ima bezbroj benefita za bolji život.

Linker
26. travanj 2024 03:20