Marko Todorov / CROPIX
Modna inspiracija

Mladu glumicu inspirira stil poznate kolegice: 'Kreativna je i nikada dva puta nije u istom'

Uoči nove kazališne sezone 29-godišnja Paola Slavica čitateljima Glorije IN govori o svojim odjevnim favoritima i otkriva da cipele mora skladištiti na čak dvije adrese - u Zagrebu i rodnom Zadru.

Nakon ljetne stanke od predstava - prouzročene epidemiološkom slikom u Hrvatskoj - zadarska glumica Paola Slavica (29) u jesen, srećom, ulazi radno. Kazališna sezona počinje joj s “Joj, Hrvati” u zagrebačkoj Ludoj kući, a nastavlja igrati i u &TD-u, u lanjskoj predstavi “Važnije polovice” vlastite umjetničke organizacije Mašina igre. A budući da su joj kao glumici preodijevanje i kostimi uobičajeni, čitateljima Glorije IN s lakoćom je predstavila svoje omiljene, no posve drukčije stilske kombinacije.

U čemu se najbolje osjećate?

- Najčešće sam u crnom, a najbolje se osjećam u “boyfriend” trapericama, bijeloj košulji i jakni od umjetne kože. Jednostavno je i minimalistički, pogotovo uz neki zanimljiv detalj - torbu, remen ili upečatljiv prsten. Na nogama su mi uglavnom neke od mojih tenisica jarkih boja, a osobito volim Adidasov model Gazelle i Nikeove Cortezice.

Zagreb, 140920.
Savska cesta.
Glumica Paola Slavica. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
CROPIX
‘Volim kombinaciju crne odjeće i upečatljivih detalja - torbe, remena, prstena...’, kaže Paola Slavica.

Koliko cipela imate?

- Uh, mnogo. I držim ih na dvije adrese: u Zagrebu imam desetak pari - od salonki i visokih špic čizama za premijere i raznorazne događaje pa sve do espadrila, a u Zadru mi je ostatak koji rjeđe nosim. Posljednje sam kupila tri para sandala, iako sam cijelo ljeto nosila samo jedne.

Koji vam je kazališni kostim ostao u pamćenju?

- Prava sam sretnica jer zbog svog posla imam priliku odjenuti nešto što se u “stvarnom” životu baš i ne bih usudila.

Najzanimljiviji kostim mi je bio za ispitnu predstavu “Bliskost”: scena je bila u striptiz klubu, a ja sam nosila najneudobniji gotički, uski crno-crveni kičasti korzet i plastične sandale s platformom.

Čiji stil vam se sviđa?

- Moja kolegica Judita Franković zaista ima poseban osjećaj za modu. Divim se njenoj kreativnosti i dosljednosti. U posljednje vrijeme često radimo skupa, no mislim da je još nisam vidjela u istoj odjevnoj kombinaciji.

Nosite li i vi, poput Judite Franković, vintage odjeću?

- Sebe nekako ne vidim u komadima iz second hand trgovina, ali zato sam naslijedila mnogo kvalitetne odjeće od mame i bake. Najdraža mi je dugačka siva pletena haljina koju je mama prije tridesetak godina kupila u Trstu, a kombiniram je s mrežastim čarapama. Obožavam i pedesetak godina staru smeđu kožnatu torbu - baka ju je dobila od djeda koji je bio pomorac.

Čitajte i:

Kako je J.Lo zelenu Versace kreaciju upisala u vječnost: 'Bila je to lijepa haljina, nisam ni slutila'

Ana Begić Tahiri je na premijeri blistala u odijelu koje je već nekoliko puta furala i uz tenisice

Satenska haljina slavne pjevačice pojam je elegancije: Pronašli smo slične raskošne komade

Linker
17. travanj 2024 05:43