Razglednicu iz Grčke poslala je dizajnerica Mary Katrantzou

 PRESS Mary Katrantzou
TREND

Mediteran u novim kolekcijama: Od satova do mirisnih "koktela"

U nove modne, draguljarske i mirisne kreacije utkani su azurno plavo more, sunce i lagani povjetarac.

U nove modne, draguljarske i mirisne kreacije utkani su azurno plavo more, sunce i lagani povjetarac.

Najljepše ode Mediteranu ovo su ljeto kroz svoje kreacije “opjevale” brojne kuće luksuza. Talijanska manufaktura Bulgari na unikatnu je narukvicu sata Giardino Marino Grande utkala sve bogatstvo prekrasnog podvodnog svijeta. Ribe, školjke, morske anemone i koralji nastali su od 4800 komada probranih primjeraka paraiba turmalina, rubelita, safira, granata, topaza, smaragda, tsavorita, tanzanita, citrina, peridota i dijamanata, za što je bilo potrebno gotovo četiri tisuće radnih sati. Neki dijelovi sata mogu se odvojiti od narukvice i nositi kao naušnice, dok školjka krije prekrasan biser. Uz živopisno šarenilo dragocjenog kamenja ističe se i urarska vještina koja upotpunjuje ovo remek-djelo. Naime, srce sata pokreće najmanji okrugli mehanički kalibar na svijetu za koji su zaslužni Bulgarijevi majstori izrade minijatura.

image

Skriveni sat Giardino Marino Grande, Bulgari

PRESS

Posveta velikom plavetnilu dolazi i iz kuće Dior koja je linijom posuđa Mediterranee željela oživiti fascinaciju njihovog slavnog osnivača Christiana Diora južnom Francuskom, njenim krajolicima, bojama i svjetlom. Meduze, koralji i morske alge krase tanjure, čaše, podmetače, bokale i svijećnjake, dok se desertni tanjuri ističu oblikom školjki.

image

Kolekcija Mediterranee, Dior

PRESS

Grčka dizajnerica Mary Katrantzou u kolekciju posvećenu sirenama utkala je plave nijanse leptira, morskog života i poljskog cvijeća u boji akvamarina čiji je sjaj podsjeća na jedinstveno plavetnilo Egejskog mora, dok je cvijeće na haljinama i kaftanima posvetila španjolskom gradu Cadizu.

image

Razglednicu iz Grčke poslala je dizajnerica Mary Katrantzou

PRESS

Da bi i naši potomci mogli uživati u ljepotama Mediterana, pobrinuo se modni brend Mango koji prati predani rad španjolskog morskog biologa Manua Sana Felixa. Oni sav prihod od prodaje kolekcije s natpisom “From the sea for the sea” daju za sadnju posidonije, morske trave koja je endemska vrsta na Mediteranu. Za one pak koji žele još dugo na svojoj koži osjetiti ugodu sunca, azurno plavo more i lagani povjetarac pobrinule su se parfemske kuće koje su u svoje “koktele” utkale autohtone mirise Mediterana - limun, bergamot, lavandu i smokvu.

image

Mirisni kokteli od limuna, bergamota, ružmarina, lavande i smokve

PRESS
image

Majica koja ‘čuva’ podmorje, Mango/ Ogrtač Blu
Mediterraneo, Dolce & Gabbana

PRESS
Linker
27. travanj 2024 12:36