Davor Matota
Iznenađenje s leđa

Matija Vuica uvijek ima 'as' u rukavu: Nitko nije ni slutio što se krije na njezinu sakou

Dizajnerica, čije kreacije nose i velike holivudske zvijezde, uvijek izaziva puno pozornosti kada prođe centrom Zagreba, a ovoga puta spojila je nekoliko vrućih trendova koje je na sebi svojstven način 'začinila' originalnim detaljem.

Domaća dizajnerica Matija Vuica uvijek je imala osebujan stil koji je izgradila još dok je išla u srednju školu. Svu odjeću što bi kupila, pronašla ili dobila na neki način bi 'poboljšala', bilo prekrajanjem ili dodavanjem detalja. Tako joj je davala svoj pečat, a ljubav prema šivanju i dizajnu samo je rasla.

Matijin stil mijenjao se i rastao zajedno s njom; voljela je trendove, ali nije im podilazila. Ista je situacija i danas. Malo tko je ne zamijeti kada prošeta špicom jer jednostavno zrači originalnošću i uvijek 'u rukavu' ima nešto čime dodatno iznenadi sve prisutne.

Spica / Zagreb 30.05.2020. / foto: Davor Matota / Matija Vuica
Davor Matota
Matija Vuica oduvijek je poznata po originalnosti i osebujnom stilu kojim oduševljava još dan danas.

Ovoga puta u fokusu je bilo čak nekoliko komada koje je uspješno spojila u modnu priču sa štihom sedamdesetih.

Trapezice koje su joj sezale do gležnjeva isfurala je na sandale s platformom ukrašene motivima cvijeća; one su dodatno isticale oversize sako na pepita uzorak i plavu košulju koja je parirala trapezicama. Na ruku je ležerno objesila torbicu neobičnog oblika ukrašenu perlicama, a pogled je skrivala iza sunčanih naočala s okvirima u obliku srca.

Spica / Zagreb 30.05.2020. / foto: Davor Matota / Matija Vuica
Davor Matota
Platforme sa cvjetićima sjajno su se uklopile s printom na leđima, bojama i kariranim uzorkom.

I kad bismo pomislili da je to to, Matija izvuče spomenuti 'as' iz rukava - predivni živopisni print koji joj je krasio leđa, odnosno stražnju stranu sakoa. U cijeli look uklapao se i njezin zaštitni znak: duga crna kosa s uredno podrezanim šiškama koju njeguje samo maslinovim uljem već dugi niz godina.

Spica / Zagreb 30.05.2020. / foto: Davor Matota / Matija Vuica
Davor Matota
Stražnja strana sakoa krije iznenađenje - predivan print proljetne idile.

Inače, Matija se nedavno vratila svojoj staroj ljubavi - glazbi pa je nakon duge pauze od šest godina snimila novu pjesmu, baladu 'Nama dobra vremena dolaze' u suradnji sa životnim partnerom Juricom Popovićem.

"Neopisivo sam sretna što sam snimila novu pjesmu nakon šest godina. Nisam mislila da će mi toliko značiti, jer je moda već odavno preuzela prvo mjesto i zauzela sve pozicije, ali u vrijeme izolacije probudila se ta želja da ponovo prenesem svoje emocije kroz pjesmu", poručila je Matija.

Čitajte i:

Probudila se u njoj želja i ostvarila ju je: Matija Vuica priprema novu pjesmu nakon niza godina

I kad je najteže se ne predaje: 'Malo smo ranjeni, malo napaćeni, pomalo sjetni, ali tu smo'

Po prvi put u životu Matija Vuica zatvorila butik: 'Čini se da ću iz korona krize izići s 53 kile'

Matija Vuica pohvalila se velikim uspjehom, i to na Oscarima: 'Imam iznenađenje... možda najveće do sada!'

Linker
12. travanj 2024 06:39