Proljetni ulovi

Ljubiteljice vintage komada doći će na svoje: PANDAN organizira još jedan pop-up event

Od proljetnog izdanja možemo očekivati prijelazne sezonske komade, poput kožnih i laganijih trench kaputa, kožnih torbi posebnih oblika te neizostavne natikače.

Novi sezonski pop-up hrvatskog vintage i second-hand brenda PANDAN održat će se u utorak 16. travnja, u ulici Tadije Smičiklasa 22 u izložbenom prostoru Ten22 od 17:00 do 21:00 sati. Ono sto ovaj event čini posebnim, kao i svaki u njegovoj organizaciji odličan je izbor kvalitetnih vintage i second-hand komada za koje se čeka u redovima, a koji su redovito rasprodani u nekoliko sekundi na službenom Instagram profilu brenda.

image
PANDAN

Od proljetnog izdanja možemo očekivati prijelazne sezonske komade, poput kožnih i laganijih trench kaputa, kožne torbice posebnih oblika te neizostavne šarene natikače. Za ovogodišnji pop-up PANDAN je pripremio i dva iznenađenja, a to su mini kolekcija s potpisom slavnog dizajnera Issey Miyake i njegove poznate kolekcije Pleats Please te prva ikad kolekcija nakita - staklenih Murano prstena iz Venecije.

image
PANDAN
image
PANDAN

"Issey Miyake plisirani modeli vječni su komadi odjeće, vrlo lijepi, elegantni te nosivi cijelu sezonu. Već neko vrijeme skupljam njegove komade kada naiđem na njih te sam uzbuđena predstaviti ovu malu plisiranu kolekciju koja se sastoji i od nekoliko pristupačnijih komada inspiriranih samim dizajnerom", kaže vlasnica PANDAN-a Andrea Hržić.

"Prozirni stakleni prsteni od Murano stakla su jedni od mojih najdražih komada nakita koji izgledaju poput malih skulpturica na ruci, a opet prozračne i nježno, idealno za toplije mjesece. Izrađuje ih jedna radionica u Venecijanskoj četvrti Dorsodouro na plameniku u raznim bojama. Veličinu prstena je teško pogoditi na daljinu, iako naravno postoje mjere, stoga su ovi prsteni savršeni za pop-up". dodaje Andrea.

image
PANDAN
image
PANDAN

Kako je lani otkrila u razgovoru za Gloriju Glam, second hand moda sve je popularnija kod nas i to ne samo kao izvor održivih modnih ulova. "Mislim da je interes u Hrvatskoj za second hand odjećom iznimno porastao zadnjih godina i tako će nastaviti. Veseli me vidjeti da sve više šminkerica, ali i žena zrelije dobi bira second hand odjeću, a ne samo alternativne mlade cure. Ovakvi eventi su zabavni iz društvene perspektive, kao novi i zanimljiv način provođenja vremena i svojevrsnog lova na savršen komad", rekla je Andrea koja odjeću i modne dodatke najčešće nabavlja u Belgiji ili Italiji.

Kao i svaki put dosad, i na ovom se pop-up očekuje veliki odaziv, a narednih tjedan dana možemo pratiti najave komada koji će biti dostupni na eventu. Organizatori savjetuju kako bi, radi limitirane veličine prostora, bilo najbolje doći prije samog početka.

Linker
16. travanj 2024 15:06