Bezvremenski klasik

Kako najbolje stilizirati bijelu košulju? Inspiriramo se stilom Gigi Hadid

Za inspiraciju smo se okrenuli jednoj od vodećih ikona stila današnjice - manekenki Gigi Hadid koja bijelu minimalističku košulju nosi u brojnim stylinzima, i to od onih casual, svakodnevnih pa sve do nešto formalnijih.

Klasična bijela košulja jedna je od bezvremenskih komada u našoj garderobi koje nikada ne izlaze iz mode i samim time ubrajamo je u one odjevne predmete u koje se isplati malo više investirati. Iako se u prošlosti smatrala isključivo dijelom muške garderobe, danas bijelu košulju možemo naći u ormaru svake žene. I to nimalo ne iznenađuje jer se uistinu radi o komadu koji se uklapa u gotovo sve modne kombinacije. Bez obzira na to je li riječ o svakodnevnom looku, poslovnom outfitu ili svečanom, večernjem izdanju, bijelu košulju uistinu možemo nositi apsolutno na sve. Također je nebitno i o kojem je materijalu riječ. Bilo da je pamučna, svilena ili satenska - nije ni važno. Jednobojna bijela košulja oduvijek je klasik koji može "spasiti" naš styling u svakoj prilici, a pritom je možemo stilizirati na različite načine, ovisno o situaciji i našem modnom stilu.

Jedna od poznatih trendseterica koja upravo ovu basic košulju nosi u mnogim prilikama je modno nepogrješiva Gigi Hadid, američka manekenka koja se tijekom godina profilirala u it djevojku čiji stil rado i redovito pratimo. Upravo smo zato njezina modna izdanja iskoristili kako bismo pokazali načine za stiliziranje bijele košulje s ostatkom outfita, bilo da je riječ o casual, poslovnom ili ipak nešto formalnijem izdanju.

image
CHRISTOPHER PETERSON/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
image
JOSIAHW/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Dvadesetosmogodišnja manekenka bijelu košulju najradije nosi na traperice, bez obzira na to je li riječ o ravnom kroju ili modelu sa širokim nogavicama. Od obuće najčešće bira udobne i jednostavne ravne tenisice jer je i inače velika ljubiteljica minimalizma s prizvukom tihog luksuza. No kada su vani nešto niže temperature, ne ustručava se "osvježiti" svoj casual outfit pa tako na košulju voli odjenuti neku vrstu pletiva poput prsluka koji se ističe svojom efektnom bojom ili uzorkom.

image
ROBERT O‘NEIL/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
image
ULICES RAMALES/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Kada je riječ o nešto formalnijim prilikama, Gigi bijelu košulju najradije kombinira na oversized odijelo, klasične crne hlače visokog struka te kožne cipele, bilo da imaju visoku petu ili su ravne. Poznata manekenka također je svjesna kako nijedan look nije potpun bez barem jednog efektnog modnog dodatka pa tako gotovo nikada iz kuće ne izlazi bez zlatnog statement nakita ili trendi sunčanih naočala.

image
AGENCE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA
Linker
25. ožujak 2024 06:17