Doba minimalizma

Jesen kao (modni) brend: Martina Bienenfeld u odličnom komadu koji osvaja svojom jednostavnošću

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, zajedno sa suradnicima iz različitih institucija predstavila je novi projekt Artupunktura, stvoren za jesenske dane. Temu je odlično popratila i odjećom.

Martina Bienenfeld pokazala je kako njegovati ležerno-poslovnu eleganciju, na bitnu konferenciju koja je priređena u Zagrebu direktorica Turističke zajednice glavnog grada došla je odjevena u crni komad - oversized košulju-haljinu koja oduševljava svojom jednostavnošću.

Komad je toliko jednostavan da je upravo zbog toga poseban. Malena kragna, prednje kopčanje od vrha do dna sitnim crnim gumbima, širi rukavi popularne 5/7 duljine, a jedino što se nalazi na haljini su dva ‘lažna‘ džepa na području prsa.

image
Martina Bienenfeld u minimalističkoj,crnoj kombinaciji
NERA SIMIC/CROPIX

Martina je i ostatak outfita zadržala na minimalističkoj premisi te je uz sat nosila nekoliko bazičnih komada nakita, uglavnom prstenje, koje se odlično uklopilo uz trendi manikuru tamnim lakom. Na nogama je imala klasične salonke u bež boji, tako da ništa nije odskakalo od minimalističke modne priče.

Ovu je kombinaciju Bienenfeld odabrala za rad i sudjelovanje na konferenciji za medije na Akademiji likovnih umjetnosti gdje je u ponedjeljak predstavljena nova umjetnička platforma Artupunktura, riječ je o platformi za kulturu i umjetnost koja će tijekom jeseni na više zagrebačkih lokacija predstavljati različite umjetničke radove i manifestacije.

image
Jedini detalj na haljini su ‘džepovi‘ na prednjoj strani
NERA SIMIC/CROPIX

"Odlučili smo da godišnja doba budu posvećena nekoj od velikih tema, proljeće obilježavamo Festivalom svjetla, tijekom ljeta je i u ovoj pandemijskoj godini organiziran jako veliki broj događanja, a godinu zaključujemo Adventom u Zagrebu", Bienenfeld je naglasila važnost da se u Zagrebu još treba ‘brendirati‘ jesen.

image
Uz ovu oversized haljinu odlično pristaju nude salonke
NERA SIMIC/CROPIX

Čitajte i: Iva Tomašević na premijeri ‘Murine‘: Gradonačelnikova supruga u odličnoj kombinaciji za prohladnu zagrebačku noć

Jesen kao brend

Ideja je da se jesen u Zagrebu brendira i predstavi ne samo Zagrepčanima i posjetiteljima, nego i svijetu kao vrijeme posvećeno umjetnosti i kulturi, osobito kada se zna da je više od 40 posto svih dolazaka turista iz zemalja Europe potaknuto nekim umjetničkim događajem, objasnila je Bienenfeld.

image
Iva Šulentić u bijelo - plavoj kombinaciji
NERA SIMIC/CROPIX

Uz direktoricu TZ Zagreb te brojne predstavnike različitih kulturnih institucija, jedina ženska sudionica bila je moderatorica i voditeljica Iva Šulentić, koja je za ovu prigodu odjenula bijelu kombinaciju koju je začinila trendi plavom traper jaknom.

Još uvijek tople dane Iva je obilježila markantnim sandalama i odličnim širokim hlačama, od čvrstog bijelog trapera neravnog ruba, koje sežu do iznad gležnjeva. Jednostavnu bijelu majicu istaknula je smeđim pletenim remenom, koji se odlično uklopio sa zelenim zatvorenim sandalama s niskim potplatama.

Linker
11. travanj 2024 03:56