inspirirajte se

Jesen, barem prema stilu Rite Ore, ne mora biti siva i dosadna: Iskopali smo neke njezine genijalne outfite

Glazbenica nam iz godine u godinu dokazuje da je prava stilska ‘kameleonka‘ - ne boji se spajanja više boja, uzoraka i krojeva, a posebno joj dobro ide kombiniranje komada za hladniju sezonu.

Dok ljeti bez problema nosimo jarke boje i uzorke, čim dođe hladnije vrijeme, zabundavamo se u tamnije boje, kao da želimo poručiti da su jesen i zima neminovno tužne i dosadne. No, to ne mora biti tako, zar ne?

Bit će nam onakve kakve si ih napravimo, a prva stvar koju možemo, barem što se mode tiče, jest da prigrlimo nešto drukčiji stil odijevanja, odnosno izađemo iz svoje komfor zone.

To maestralno čini glazbenica Rita Ora koja iz sezone u sezonu oduševljava svojim stilskim izričajem koji je sve osim predvidljiv. Rizik u odijevanju za nju je način života - nema problema sa spajanjem 'nespojivog', s kombiniranjem nekoliko boja odjednom, kao i uzoraka te materijala.

Čitajte i: Inspirirajte se zaigranom kombinacijom Rite Ore! Modna kombinacija koja odaje počast novoj školskoj godini

Iz njezinog stila vidi se da to radi jer to voli, a ne kako bi nekoga šokirala i zbog toga joj ide kao od šale. Dakle, ako se želite malo odmaknuti od crne i sive te se inspirirati kako i od klasičnih komada dobiti malo modno remek-djelo, inspirirajte se s nekoliko najboljih outfita Rite Ore tijekom godina.

image
Samo Rita Ora može ovako nešto isfurati.
BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Color blocking

Jedan od njezinih bombastičnijih lookova definitivno je na prvom mjestu, ako ni po čem drugom, onda po odvažnosti. Iako se na prvu čini da je svega previše, pogledajte ponovo. Color blocking tehnika Riti očito odlično ide jer je uspjela spojiti čak pet boja različitih po mjestu na spektru.

Ovdje ne bismo mogli reći da ovaj vibrantan kaput nosi cijeli outfit jer se narančaste lakirane čizme jednako dobro ističu, baš kao i dolčevita u boji ciklame, dok crvena suknja suptilno proviruje ispod kaputa.

image
Kako bijeli outfit učiniti cool? Dodajte mu crvenu torbicu!
MIKE REED/ACE PICTURES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Bijelo s pomakom

Ako volite monokromatske lookove s 'ne-bojama' poput crne i bijele, evo kako ih možete učiniti još zanimljivijima. Rita se odlučila na nimalo standardan poslovni look, uklopivši bijeli kaput, bijelo odijelo s bijelim čizmama, no zbog jednog pametnog poteza ovaj nam se outfit još više sviđa.

Krvavo-crvena torba s vrlo popularnim lancem začinila je look, a naočale sa smeđim staklima zaokružile su cijelu priču.

Čitajte i: Modni povratak u ured! Poslovno odijevanje više ne poštuje norme, već individualnost, a to najbolje dokazuje ovih sedam trendova

image
Kaput i čizme s dva lica fenomenalno izgledaju zajedno.
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Neutralni dvoboj

U zadnje vrijeme čizme u dvije boje sve su nošenije, a ako ih kombinirate s istim takvim komadom odjeće, dobit ćete fantastičan efekt. Crno-neutralni kožnati kaput i isto takve čizme od brušene kože fantastično stoje na crne najlonke i krem torbicu. Za rock-chic look dodajte još hrpu lančića oko vrata i neke cool sunčane naočale. Ma čak i kada nema sunca, zašto ne?

image
Evo kako nositi traperice na zanimljiv način!
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Vječni traper

Traperice su jedan od bazičnih komada koji jednako dobro prolazi u svim prilikama, a Rita Ora savršeno ga je naglasila baby plavim čupavim puloverom s detaljima na ramenima i zelenim čizmama od brušene kože. Boje su sjajno izbalansirane, a outfit opet nije neki već viđeni. Odlično za posao!

image
Baloneri u jarkim bojama ovojesenski su hit.
BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Komad bez kojeg ne možemo

Još jedan bazični komad koji je odnedavno dobio novi uzlet jest baloner. No, zaboravite one klasične smeđe jer se nose oni u jarkim bojama poput crvene.

Ako je kožnati, tim bolje, jer ga bez problema možete nositi na čizme sa životinjskim uzorkom za koje prije niste znali kako biste ih uklopili u stajling. Ovakve komade, jasno je, valja imati u ormaru.

Čitajte i: Tvid - miljenik jesenske sezone: Nosi se od glave do pete i odlično pristaje uz sve ostale materijale

image
Žuti kaputić bez rukava sjajan je u spoju s crnom bazom.
BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Proljeće u jeseni

Genijalna boja koja nam može odmah podignuti raspoloženje čak i u najhladnijim danima jest žuta i to ona vrišteća. Kaputić bez rukava žute boje, poput ovog koji nosi Rita Ora, možete odjenuti na crnu bazu - dolčevitu, crne traperice i hlače, a završite s crnim čizmama.

image
Trenirku ne treba nositi samo na tenisice.
JOSIAHW/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Sportska elegancija

I jedan genijalan spoj za ljubitelje trenirki. Čak i sportske komade možete isfurati tako da ne djeluju 'sportski'. Iako bi vas na poslu gledali ispod oka ako biste došli u trenirci, za kavu ili neki event ovakav stajling je i više nego prihvatljiv. Trenirka na elegantan kaput i čizme više nije bauk, a ako dodate još i fora torbicu, sve izgleda besprijekorno. Odvažite se!

Linker
19. travanj 2024 20:10