FRANJO MATKOVIĆ
LJETNI RAZGOVORI

Jelena Perčin otkriva najdraži komad: Naušnice koje je naslijedila od bake

O omiljenim komadima nakita, malim morskim radostima ali i sitnicama koje je u vezi ljetovanja najviše nerviraju razgovarali smo s poznatom dubrovačkom glumicom, zvijezdom editorijala za limitiranu ediciju ogrlica i torbi Gloria x Islands & Co.

O omiljenim komadima nakita, malim morskim radostima ali i sitnicama koje je u vezi ljetovanja najviše nerviraju razgovarali smo s poznatom dubrovačkom glumicom, zvijezdom editorijala za limitiranu ediciju ogrlica i torbi Gloria x Islands & Co.

Poznata hrvatska glumica Jelena Perčin velika je obožavateljica domaćih sestinskih brendova nakita Cloud & Co. i Islands & Co., pa zato nismo dvojili koga angažirati za snimanje editorijala kojim će biti najavljena limitirana ljetna ediciju Gloria x Islands & Co. Iako Jeleninom senzibilitetu i estetici, kako otkriva, najviše paše starinski nakit s juga Hrvatske, već je dugo zaljubljena i u minimalističke komade nakita zagrebačke dizajnerice Katarine Radnić Zmazek koje veoma često i rado nosi.

Kako doživljavate nakit?

- On je moj omiljeni modni dodatak ali i više od toga. Posebno sam vezana za tradicionalni nakit s juga Hrvatske, ne samo zbog njegove divne estetike nego i zato što su otamo moji korijeni.

image
FRANJO MATKOVIĆ

Koji je vaš omiljeni komad nakita?

- Konavoske naušnice moje bake Stane.

S obzirom da ste skloni retro komadima, što vas je privuklo modernističkom Islands & Co. nakitu?

- Vjerojatno to što je jednostavan, duhovit i kreativan, zapravo upravo onakav kakav je i žena koja ga dizajnira, moja prijateljica Katarina. Ovo ljeto su mi favorit njezine ogrlice s privjeskom u obliku hrvatskog otoka Galešnjak koji svojim oblikom podsjeća na srce.

image
GLORIA PRODUKCIJA

Gdje ćete provesti ljeto?

- Na relaciji Konavle - Lopud. To su mjesta za koja me vežu prekrasne uspomene i na kojima se osjećam najopuštenije.

Kakvu vrstu odmora preferirate - pun aktivnosti ili miran?

- Kako tijekom cijele godine imam puno obaveza, preferira miran odmor, bez previše "akcije", izuzev kupanja i sunčanja.

Kako izgleda vaš savršeni ljetni dan?

- Svi smo zdravi i ne pada kiša. To mi je sasvim dovoljno za sreću.

Što sve nosite sa sobom na plažu?

- S obzirom da imam troje djece, možete zamisliti o kojoj količini stvari se radi. Tolikoj da – kad nas vide- ostali korisnici plaže misle da ćemo ostati noćiti na plaži! Moja torba za plažu je toliko velika i prekrcana da definitivno ne bi prošla pod ručnu prtljagu u avionu.To je poprilično naporno za imati na ramenu pa se veselim fazi u kojoj će svatko od njih moći sam nositi svoje stvari.

Linker
26. travanj 2024 00:04