Fran Drescher

 MAARTEN DE BOER/SHUTTERSTOCK
Omiljena "Dadilja"

I u 67. godini izgleda zanosno: Fran Drescher oduševila kombinacijom na Tjednu mode u Parizu

Glumica je u elegantnom izdanju privlačila poglede na reviji brenda Ami Paris iza kojeg stoji dizajner Alexandre Mattiussi.

Glumica je u elegantnom izdanju privlačila poglede na reviji brenda Ami Paris iza kojeg stoji dizajner Alexandre Mattiussi.

Američka glumica Fran Drescher bila je na reviji brenda Ami Paris dizajnera Alexandera Mattiussija u Parizu. Malo tko bi rekao da poznata glumica koja se proslavila kao dadilja Fran Fine u humorističnoj seriji "Dadilja" ima 66 godina. Drescher je izgledala besprijekorno u crnom odijelu s prslukom, a cijeli look upotpunila je dugim kaputom kremaste boje, koji je ležerno prebacila preko ramena. Kosu je stilizirala u lokne, a odlučila se za jednostavan make-up gdje je samo crvenim ružom naglasila usne, a upravo po takvom make-upu mnogi je pamte i iz hit serije koja se emitirala šest sezona.

image

Malo tko bi rekao da poznata dadilja ima 66 godina

BERZANE NASSER/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Osim u seriji "Dadilja", 66-godišnjakinja glumila je i u filmu "Ljepotica i zvijer" i seriji "Sretno rastavljeni", a u ljeto 2023. godine našla se u centru pozornosti kada se kao predsjednica Američke federacije televizijskih i radijskih umjetnika (SAG-AFTRA) borila za prava 160 tisuća medijskih profesionalca u holivudskom štrajku koji je trajao 118 dana. Drescher je uspjela ono što mnogima prije nje nikada nije, a natjerala je holivudske moćnike da povećaju honorare, minimalne i da se zaštite glumaca od onoga što donosi umjetna inteligencija.

image

Usne je naglasila ružem baš kao što je i nosio njezin prepoznatljiv lik u seriji "Dadilja"

DENIS GUIGNEBOURG/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Osim što je utjelovila lik Fran Fine, glumica je također bila i producentica serije. Lik omiljene dadilje osmislila je po sebi: liku je dodala natapiranu kosu, minice i nazalni glas. Seriju je osmislila u suradnji sa sada već bivšim suprugom Peterom Marcom Jacobsonom, a zajedno su nastavili crpiti ideje iz njezinog života pa je tako nastala serija "Sretno razvedeni".

Za Petera se udala 1978. godine, a osamdesete su joj bile poprilično traumatične. Naime, 1985. godine u domu kojeg je dijelila sa suprugom, provalila su dva naoružana muškarca koji su Petera vezali, a Fran i njezinu prijateljicu silovali. Ali, za talentiranu glumicu tragedijama nije bio kraj. Godine 2000. saznala je da boluje od raka grlića maternice, a nakon dijagnoze bila podvrgnuta histerektomiji, nakon čak dvije godine pogrešnih dijagnoza od strane liječnika.

Drescher smatra da je ulogu u nastanku raka igrala izloženost toksičnim tvarima i ona vjeruje da je oboljela od raka zbog traume od silovanja. "Doživjela sam traumu kao žrtva silovanja i godinama se nisam bavila time kako je to emocionalno utjecalo na mene, jednostavno sam nekako nastavila sa svojim životom", istaknula je glumica.

Iako se od supruga razvela 1999. godine jer se ispostavilo da je homoseksualac, uvijek je bio tu uz nju i pomagao joj kroz težak period. Sreću je pokušala pronaći s poduzetnikom Shivom Ayyaduraijem za kojeg se udala 2014. godine, ali su se nakon dvije godine rastali.

Linker
27. travanj 2024 17:33