VEDRAN PETEH CROPIX
MOJ STIL

Helena Minić Matanić o ženskim strastima: ‘Zbog njih nikada nisam patila‘

Glumica varaždinskog HNK-a jedna je od najživopisnije odjevenih žena s javne scene, čiji je zaštitni znak boemski šešir širokog oboda.

Glumica varaždinskog HNK-a jedna je od najživopisnije odjevenih žena s javne scene, čiji je zaštitni znak boemski šešir širokog oboda.

Puljanka Helena Minić Matanić, glumica varaždinskog HNK-a, poznata je po atraktivnom i unikatnom odjevnom stilu - ne robuje trendovima, već iznad svega cijeni individualnost. Stoga točno zna što želi odjenuti, a što ne bi nikad odabrala, no tuđe želje poštuje, pa tako i svoje djece Lole, Maxa i Nea, koje potiče da pronađu vlastiti stil.

image

Glumica obožava kožne jakne i balonere te kaubojke

VEDRAN PETEH CROPIX

Kako biste opisali svoj stil odijevanja?

Uf... kombinacija svega i svačega i ničega. Ovisno o raspoloženju, ovisno u kakvoj sam fazi u životu, a čak se zna dogoditi ovisno o ulozi koju pripremam. Moda mi nije opterećenje, već igra i zabava u kojoj bih voljela biti još lucidnija i hrabrija jer rijetki su oni - a ima ih - koji nisu postali robovi uniformiranosti, nego su zadržali svoju individualnost. Bravo za njih!

U kojoj mjeri pratite modne trendove?

Nije nešto da ih pratim. Nekad se jednostavno potrefi da nešto što je u modi u tom trenutku odgovara mojim modnim apetitima, ali to nije baš čest slučaj.

Koji vam je najomiljeniji odjevni predmet?

Obožavam kombinezone i kožne jakne.

A dizajner?

Nažalost, svi oni koje si ne mogu priuštiti, bili domaći ili strani. Ja sam oduvijek bila jako racionalna, tako da nikada nisam kupovala preko svojih mogućnosti i nikad zbog toga nisam patila. Najviše me veseli kad ni iz čega i s minimalnim novčanim sredstvima budeš kreativan i svoj.

image

Šeširi širokog oboda i pokrivala za glavu su joj zaštitni znak

GORAN SEBELIC/CROPIX

Gdje najčešće kupujete i što?

Volim kupovati u La Robi i drugim zanimljivim second handovima, volim i internetsku kupnju na nekim "čudnim" stranicama (smijeh), a kao i većina, kupujem u Zari, Mangu…

Koji su ključni komadi vaše jesensko-zimske garderobe?

Baloneri, kožne jakne, kaubojke i obavezno šešir.

Što nikada ne biste odjenuli?

Nikad ne reci nikad, ali ima puno stvari koje ne bih odjenula, primjerice sve što je pripijeno i izgleda kao da ste posudili od mlađe sestre, bilo da je riječ o haljini ili trapericama. Ne bih odjenula niti crocsice, uggsice, torbu brenda Louis Vuitton s monogramima koju ima cijeli grad bez obzira bila ona lažnjak ili original.

Što volite nositi na crvenom tepihu?

Ovisi o situaciju i povodu. Na posljednjem crvenom tepihu sam bila na Sarajevo film festivalu i tamo obavezno nosim prekrasne haljine svojih divnih i talentiranih prijateljica koje se kriju iza brenda Kaftan Studio.

image

Glumica je poznata po atraktivnom i osebujnom stilu odijevanja

VEDRAN PETEH/CROPIX

Tko bira što ćete odjenuti za službene svečane prilike?

Ponekad mi moje prijateljice iz Pule - Beba (Merima), Desa i Jasna - budu i stilisti i krojači i šminkeri i frizeri. Desa mi je šivala vjenčanicu i kaput koji sam nosila na vjenčanju. Beba je neiscrpna riznica robe i ukusa, kao i njezina sestra Jasna. Sve tri su prave žene sa stilom.

Prihvaćate li savjete drugih o odijevanju?

Od ovakvih žena, poput svojih prijateljica, itekako prihvaćam savjete, ali na kraju ipak ja sama sa sobom moram biti zadovoljna.

Savjetujete li vi druge?

Rijetko.

A supruga?

Pokušala sam, ali tu nema pomoći! (smijeh)

Kakvi ste kad je riječ o kupovanju odjeće svojoj djeci?

Pazim da im je udobno, kvalitetno i ne preskupo. Lola se obožava već sad poigrati s modom i u tome je podržavam a da ništa ne namećem.

Koji su vam modni uzori?

Razni ljudi, žene i muškarci na koje naletim u svakodnevnom životu, na filmu ili u bilo kojim drugim situacija i medijima. Inspiracija je svugdje oko nas, samo je pitanje vidimo li je.

Linker
27. travanj 2024 06:43