Pristaju uz sve

Hailey Bieber zna kako nositi cipele sezone, evo kako ih jednostavno možemo kombinirati

Iako su nekada bile obuća koju smo mogli vidjeti isključivo u muškim kolekcijama, mokasinke su danas nezaobilazne i u ženskoj garderobi.

Iako zimi najčešće nosimo različite čizme koja nas griju i štite od niskih temperatura, na nogama poznatih trendseterica, kao i u ponudi modnih kuća te high-street brendova, ove sezone primjećujemo značajni porast popularnih ‘‘loaferica‘‘, odnosno mokasinki. Dio modnog svijeta ove su cipele postale za vrijeme 20. stoljeća te su ubrzo dobile različite interpretacije. Neki dizajneri pretvorili su ih u luksuzne komade obuće, koristeći pritom isključivo visokokvalitetne materijale poput fine kože i različitih ukrasa.

Ovaj bezvremenski model cipela oduvijek je veliki hit jer pristaje gotovo svim modnim kombinacijama, kao i prilikama. Možemo ih nositi kao dio svakodnevnog looka, poslovnog stylinga, ali i u nešto elegantnijoj varijanti. Jedna od trendseterica koje su posebno vjerne popularnim mokasinkama je i Hailey Bieber. Posljednjih nekoliko godina, Hailey se profilirala kao trendi djevojka čiji stil redovito pratimo. Osim što zna kako isfurati gotovo svaki komad, često i sama postavlja modne trendove kao što je, naprimjer, ‘‘no pants‘‘‘ trend koji je lani doživio pravi procvat, a popularnost mu se predviđa i u mjesecima koji su pred nama.

image
LONDON ENTERTAINMENT/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
image
THE DAILY STARDUST/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Iako su nekada bile obuća koju smo mogli vidjeti isključivo u muškim kolekcijama, mokasinke su danas nezaobilazne i u ženskoj garderobi. Toga je svjesna i Hailey koja ih uistinu nosi na različite outfite. Najradije ih ipak kombinira na kratke hlačice, oversize blejzere i bijele čarape. Iako ova kombinacija na prvu djeluje nespojivo, 27-godišnja trendseterica i inače je sklona spajanju nespojivog, a to joj itekako dobro ide od ruke.

image
LESE/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Kvalitetne mokasinke trajat će dugo, a istovremeno ćemo pomoću njih osmisliti savršene modne kombinacije. Za sve one koji vole ‘‘igrati‘‘ na sigurno, tu su bezvremenski jednobojni modeli, dok oni koji žele dodatni efekt za sebe mogu pronaći hit cipele sa zlatnim detaljima ili ukrasnom kopčom. Isto tako, nekada su mokasinke imale tek jedan oblik, dok ih danas ima nedvojbeno više. Jedne su u špic, druge zaobljene, treće s platformom... Za koji se god model odlučili, svatko može pronaći nešto za sebe.

Iako su jednostavne, mokasinke su također odličan komad za casual kombinacije koje uspješno podižu gotovo svaki outfit. Za sve one koji ove ‘‘must-have‘‘ cipele žele ukomponirati u svakodnevni look, savršeno će pristajati trapericama ravnog kroja, toploj vesti ili puloveru s ovratnikom te vunenom kaputu bez kojeg ne može proći nijedna zima. Styling će dodatno podignuti statement torba te sunčane naočale.

image

Nili Lotan pulover s ovratnikom (1490 eura)/Versace kožne mokasinke (850 eura)/Gucci kožna torbica (1650 eura)/Saint Laurent traperice s visokim strukom (790 eura)/Joseph crni vuneni kaput (1475 eura)

MYTHERESA

No mokasinke ne trebamo nositi samo na svakodnevne kombinacije. Upravo suprotno, izgledaju savršeno kao dodatak nekom elegantnijem stylingu, Tada ove udobne cipele možemo bez problema iskombinirati s nekim elegantnim odijelom, efektnom kožnom torbicom i nakitom.

image

Alexander McQueen gornji dio odijela (3600 eura)/Alexander McQueen crne odijelo hlače (1090 eura)/Versace kožne mokasinke (850 eura)/Saint Laurent torbica (1990 eura)

MYTHERESA/NET-A-PORTER

Za ‘‘after work‘‘ izdanja možemo isfurati styling Hailey Bieber koja mokasinke nosi u kombinaciji s kratkim hlačama ili suknjom, bazičnim T-shirtom, oversize blejzerom i shopper torbom.

image

Zara oversize blejzer na preklop (39,95 eura)/Isabel Marant mokasinke (385 eura)/Gucci bijeli T-shirt (550 eura)/The Row velika torba (1840 eura)/Prada kratke hlačice (890 eura)

ZARA/MYTHERESA/NET-A-PORTER
Linker
13. travanj 2024 02:25